Βίντιτς ή Φαν Ντάικ; Μια σύγκριση... βράχων! (poll)

Newsroom
Βίντιτς ή Φαν Ντάικ; Μια σύγκριση... βράχων! (poll)

bet365

Νεμάνια Βίντιτς ή Βίρτζιλ Φαν Ντάικ; Το δίλημμα επιστρέφει με αφορμή την επέτειο της μεταγραφής του Σέρβου στη Γιουνάιτεντ και το Gazzetta σας καλεί να δώσετε τη δική σας... μάχη στο παρακάτω poll.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2006 η Γιουνάιτεντ έκανε μια από τις καλύτερές της μεταγραφές, αφού έντυνε στα κόκκινα τον Νεμάνια Βίντιτς. Ο Σέρβος έγινε ο απόλυτος ηγέτης της άμυνας κι εκτοξεύθηκε μαζί με τη Μάντσεστερ. Με αφορμή την επέτειο της μεγάλης μεταγραφής, το διαδίκτυο πήρε φωτιά κι άρχισε τις συγκρίσεις. Βίντιτς ή Φαν Ντάικ;

Βίντιτς, ο κορυφαίος ξένος στόπερ της Μάντσεστερ!

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η θέση του στόπερ αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της Γιουνάιτεντ. Τι και αν έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια λίρες, παίκτες σαν τον... Νεμάνια Βίντιτς δεν υπάρχουν στο ρόστερ της Μάντσεστερ. Ενας τεράστιος παίκτης, άντεξε το βάρος που του φόρτωσε ο Αλεξ Φέργκιουσον, πήρε στις πλάτες του την άμυνα της Γιουνάιτεντ και βοήθησε στην κατάκτηση 15 τίτλων. Στις 5 Ιανουαρίου του 2006 η Μάντσεστερ δαπανούσε 7 εκατομμύρια λίρες, έκανε δικό της από τη Σπαρτάκ Μόσχας τον Σέρβο κι έλυνε το αμυντικό της πρόβλημα.

Ο λόγος; Φόρεσε 300 φορές τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, πέτυχε 21 γκολ, κατέκτησε 5 τίτλους Premier League, 3 League Cup, ένα Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και πέντε Community Shields! Τι άλλο να κάνει... Αυτός ο σύλλογος είχε πολλούς φιλότιμους αμυντικούς, ωστόσο ο Σέρβος ήξερε καλά το τόπι. Αλλωστε, μαζί με τον Ρίο Φέρντιναντ αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στο Νησί την τελευταία 20ετια! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά τόνισε πως ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε στην Premier League !

Ο Σέρβος έδωσε μάχες, μάτωσε, έπαιξε με επίδεσμο στο κεφάλι, έτρεχε με το αίμα να κυλά στο πρόσωπό του. Ο Βίντιτς έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών από κάθε άλλο στόπερ στην Premier League (παίκτες με 100+ συμμετοχές), ενώ είναι ο μοναδικός αμυντικός που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Στην καλύτερή του σεζόν (2008-09) είχε 23 clean sheets, δέχθηκε μόλις 16 γκολ, είχε 62 τάκλιν!

Φαν Ντάικ, ο θηριώδης στόπερ που αναγέννησε τη Λίβερπουλ

Οι 75 εκατομμύρια λίρες που καταβλήθηκαν στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του θηριώδους στόπερ κρίθηκαν πολλές. Άλλωστε το deal αφορούσε έναν αμυντικό χωρίς πολλές παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο, όμως οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στην Premier League μαρτυρούσαν για... κομμάτι χρυσού σε κοινή θέα! Και το ρίσκο που πήρε τελικά η Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 2018 για να τον φέρει στο πιο διάσημο λιμάνι της Αγγλίας απέδωσε και με το παραπάνω.

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του στο «Μέλγουντ», ο Ολλανδός αμυντικός απέδειξε πως ήταν ο κρίκος που έλειπε από το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ και μέσα σε μερικό διάστημα συνέβαλε τα μέγιστα στην παρουσία των Reds στον τελικό του Champions League. Η επόμενη σεζόν (2018/2019) ωστόσο ήταν πραγματικά εκείνη που θα του χάριζε επάξια τον τίτλο του κορυφαίου στόπερ στον πλανήτη. Ηγούμενος της αμυντικής γραμμής, με αρχοντική παρουσία και καθοριστικές παρεμβάσεις τόσο σε ανασταλτικό όσο και δημιουργικό επίπεδο, ο Φαν Ντάικ οδήγησε τους Κόκκινους στις υψηλότερες κορυφές και οι αριθμοί έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν το προφανές.

Με 38 επιτυχημένα τάκλιν, 40 αναχαιτίσεις, 199 απομακρύνσεις της μπάλας και καμία απολύτως επιτυχημένη ντρίμπλα εις βάρος του, ο τότε 28χρονος είχε καθοριστική συνδρομή στα 20 clean sheets και στο εντυπωσιακό παθητικό τερμάτων (22 γκολ) που κράτησε η Λίβερπουλ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Κι αν και τελικά οι Reds έχασαν στο... νήμα την επιστροφή τους στο θρόνο της Premier League εκείνη τη χρονιά, τουλάχιστον πήραν το αίμα τους πίσω για τον περσινό χαμένο τελικό και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι στην Τότεναμ.

Powered by Quiz Maker

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα