Στον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ η Σαουθάμπτον!

Newsroom
Στον Σέρβο επιχειρηματία Ντράγκαν Σόλακ η Σαουθάμπτον!

bet365

Ο Σέρβος εκατομμυριούχος Ντράγκαν Σόλακ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Σαουθάμπτον με το deal να αγγίζει τα 100 εκατομμύρια λίρες!

Ακόμα μια μεγάλη έκπληξη στην Αγγλία, αφού η Σαουθάμπτον άλλαξε χέρια! Ο Κινέζος Γκάο Τζισένγκ, ο οποίος είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών το 2017 έδωσε τη σκυτάλη στον Σέρβο Ντράγκαν Σόλακ, με το deal να φτάνει τα 100 εκατομμύρια λίρες!

Το νέο αφεντικό της ομάδας δραστηριοποιείται στον τομέα της συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης και είναι ιδρυτής της εταιρίας United Group (δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα έχοντας αποκτήσει τον έλεγχο της Nova, αλλά και της Wind). Σε αυτή συμμετέχουν ο πρώην CEO της Μπρέντφορντ Ράσμους Άνκερσεν, αλλά και ο Λονδρέζος εκατομμυριούχος Χένρικ Κραφτ. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επένδυση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι προσωπική επένδυση του Σόλακ και δεν συνδέεται με τη δραστηριότητα της United Group.

Μέσα σε μια χρονιά έχουν αλλάξει χέρια τρεις ομάδες, αφού μετά τη Νιουκάστλ ακολούθησε η πώληση της Γουέστ Χαμ. Θυμίζουμε, πως την απέκτησε ο Τσέχος μεγιστάνας Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο. H συμφωνία εγκρίθηκε άμεσα από την Premier League, αφού ο Ντράγκαν Σόλακ πληρούσε όλα τα κριτήρια, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αρκετά αυστηρά.

Επισημαίνεται ότι η εξαγορά της Σαουθάμπτον αποτελεί ιδιωτική επένδυση από τον Σόλακ μέσω της επενδυτικής του εταιρείας Sport Republic. Η συγκεκριμένη είναι επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που δραστηριοποιείται στον κλάδο του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, ιδρύθηκε από τους Χένρικ Κραφτ – Ράσμους Ανκερσεν και υποστηρίζεται από τον βασικό επενδυτή που είναι ο Σέρβος επιχειρηματίας. Η επένδυση στην Σαουθάμπτον δεν συνδέεται ούτε σχετίζεται με οιονδήποτε τρόπο με την United Group ή την BC Partners, στην οποία ανήκει και η «δική μας» Nova.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα