Premier League: Ματσάρα και απόδραση για Μπράιτον, νίκες για Λιντς-Μπρέντφορντ

Newsroom
Premier League: Ματσάρα και απόδραση για Μπράιτον, νίκες για Λιντς-Μπρέντφορντ

bet365

Σε ένα γεμάτο ματς με πέντε γκολ, η Μπράιτον έφυγε νικήτρια από το «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στην Έβερτον (2-3) και συνέχισε την πορεία της προς την εξάδα. Ανατροπή για Μπρέντφορντ, με το δεξί και η Λιντς.

Ολοκλήρωσε το 2021... όρθια με πανάξιο βαθμό στο 90+1' κόντρα στην Τσέλσι και υποδέχθηκε το 2022 με μεγάλο διπλό. Η Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ συνεχίζει να εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν και το έκανε και απέναντι στην Έβερτον, επικρατώντας στο «Γκούντισον Παρκ» σε ένα γεμάτο ματς με πολλές φάσεις και πέντε γκολ (2-3). Οι Γλάροι πραγματοποίησαν ιδανικό ξεκίνημα και άνοιξαν λογαριασμό στο νέο έτος μόλις στο 3ο λεπτό, με τον MVP, ΜακΆλιστερ να αξιοποιεί την έξοχη ασίστ του Μοπέ με κεφαλιά για το 0-1. Ο Μπερν στο 21' τιμώρησε εκ νέου την άμυνα της Έβερτον με προβολή σχεδόν στη γραμμή της εστίας και το πράγμα, ενώ ο Κάλβερτ-Λιούιν απέτυχε να ξαναβάλει στο ματς τα Ζαχαρωτά τέσσερα λεπτά αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ από την άσπρη βούλα.

Παρ΄όλα αυτά, οι γηπεδούχοι το πέτυχαν στο 53' με το σουτ του Γκόρντον που κόντραρε σε αμυντικό και ξεγέλασε τον Σάντσες, όμως, και πάλι ο ΜακΆλιστερ έδωσε τη λύση με φανταστικό σουτ από ασίστ του Μουεπού στο 71' για το 1-3. Ο πιτσιρικάς Γκόρντον σκόραρε και δεύτερη φορά, ξαναέδωσε ελπίδες στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά το τρίποντο κατέληξε στους φιλοξενούμενους, που διατηρήθηκαν στην 8η θέση και στο -7 από την 5η Γουέστ Χαμ με ματς λιγότερο!

Επιστροφή στις νίκες για τη Λιντς μετά από ένα μήνα

Η Λιντς μετά από καιρό ξεπέρασε τα πάμπολα προβλήματα κορονοϊού και παρουσιάστηκε σχεδόν πλήρης στην αναμέτρηση με τη Μπέρνλι και πήρε μια νίκη «οξυγόνο» με 3-1 και άφησε τους φιλοξενούμενους στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 39' μετά από ατομική ενέργεια του Χάρισον και διπλή προσπάθεια από διαγώνια θέση. Στο 54' ο Κορνέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είχε τον πρώτο λόγο και πέρασε εκ νέου μπροστά στο 77' χάρη στο φανταστικό σου του Ντάλας από το ημικύκλιο της περιοχής. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντάνιελ Τζέιμς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκέλχαρντ. Η Λιντς μετρούσε τρεις διαδοχικές ήττες, ενώ είχε να κερδίσει από τις 30 Νοεμβρίου και την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Κρίσταλ Πάλας (1-0).

Ανατροπή της Μπρέντφορντ κόντρα στην Άστον Βίλα

Η Μπρέντφορντ μετά από δυο διαδοχικές ήττες κόντρα σε Μπράιτον και Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Άστον Βίλα με 2-1, με ανατροπή. Στο 16΄ μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ του Μπουεντία οι «Χωριάτες» προηγήθηκαν με τον Ντάνι Ίνγκς στο 16'. Στο 42΄ ο Γουίσα με καλά σουτ μετά από ασίστ του Ράσμουσεν έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων αναδείχθηκε σε ήρωας της αναμέτρησης, καθώς ο Ράσμουσεν στο 83' σκόραρε το πρώτο του τέρμα στη Premier League και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Οι «Μέλισσες» έφτασαν τους 23 βαθμούς και ανέβηκαν στη 12η θέση με 23 βαθμούς, καθώς προσπέρασαν την Άστον Βίλα, η οποία έμεινε στους 22.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα