Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 6-3: Ιστορική ματσάρα 30ετίας κι αφεντικό στη Boxing Day (vid)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 6-3: Ιστορική ματσάρα 30ετίας κι αφεντικό στη Boxing Day (vid)

bet365

Το πιο παραγωγικό ματς Boxing Day στην εποχή της Premier League είναι γεγονός. Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ προσέφεραν ματσάρα 30ετίας (6-3) και οι Πολίτες θα είναι σίγουρα πρωτοπόροι και το 2022. Από 4-0 στο 25', 4-3 σε έντεκα λεπτά στο β' μέρος!

Ο πήχης από το 1963 και τα 66 γκολ θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Αν όλα τα ματς της φετινής Boxing Day, όμως, ακολουθούσαν το μοτίβο του Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ, θα είχαμε σίγουρα νέο ρεκόρ. Πολίτες κι Αλεπούδες χάρισαν ιστορική ματσάρα, την πιο παραγωγική σε γκολ στο εορταστικό πρόγραμμα από την ίδρυση της Premier League και συνολικά από το 1991 και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκείνη που χαμογέλασε τελευταία. με το εμφατικό 6-3 να σφραγίζει την παραμονή της στην κορυφή και το 2022.

Τι κι αν προέρχονταν από ολιγοήμερη άδεια λόγω Χριστουγέννων; Οι Σίτιζενς δεν γνωρίζουν τη λέξη «φρένο» τη φετινή σεζόν και βάλθηκαν να τελειώσουν μια κι έξω το ματς από το 25ο λεπτό, όταν και είχαν πετύχει ήδη τέσσερα γκολ! Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έσυρε τον χορό με υπέροχη «μανούβρα» κι εκτέλεση μετά τη μπαλιά ακριβείας του Φερναντίνιο στο 5'. Ο Ριάντ Μαχρέζ έγραψε το 2-0 στο 14' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, πληγώνοντας για τρίτη φορά την πρώην ομάδα του και στο 21' ο Γκουντογκάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 μετά από κακό διώξιμο του Σμάιχελ, σκορ που είχε ξανασυμβεί τόσο γρήγορα στη Λέστερ μόλις μία φορά επί ημερών Premier League το 2003! Τα χριστουγεννιάτικα «δώρα» των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν στο 25', όταν ο Τίλεμανς υπέπεσε σε νέο πέναλτι και ο Στέρλινγκ συμπλήρωσε... φουλ του «4»: 4-0, με το τέταρτο σερί ματς που σκοράρει, κάτι που είχε να πραγματοποιήσει τέσσερα χρόνια.

Μπροστά σε αυτό το θέαμα, οι φίλοι της Λέστερ έβλεπαν να επαναλαμβάνεται με ακόμη πιο αρνητικές προοπτικές το έργο της Boxing Day του 2001, όταν η Άρσεναλ την υπέβαλε στην πιο βαριά της ήττα όλων των εποχών στην PL (6-1). Ωστόσο, το σύνολο του Ρότζερς επιφύλασσε μια εντυπωσιακή επιχείρηση ανατροπής. Εκφραστής και μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κελέτσι Ιεανάτσο, ο οποίος σέρβιρε το γκολ στον Μάντισον στο 55' και στον Λούκμαν στο 59', παίρνοντας έπειτα τη σκυτάλη για να γράψει ο ίδιος το 4-3 μέσα σε έντεκα λεπτά! Οι παίκτες της Σίτι τα είχαν χαμένα, η άμυνα των Λαπόρτ-Ντίας έδινε συνεχώς δικαιώματα στην αντεπίθεση, αλλά το άγχος δεν κράτησε για πολή. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Ισπανός στόπερ σκόραρε με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά και έκανε το 5-3, η Λέστερ απείλησε ξανά για να το κάνει... θρίλερ, ο Έντερσον, όμως, απέκρουσε το πλασέ του Ιεανάτσο στο 70' και ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήρθε να βάλει οριστικό «τέλος» στην αναμέτρηση με πάρε-βάλε στο 87'.

Τελευταίο ματς με εννέα γκολ ανήμερα της Boxing Day ήταν το Όλνταμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-6) πριν από 30 χρόνια, ενώ ματς με περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ από τους οκτώ του Σίτι-Λέστερ είχε σημειωθεί μόλις μία φορά στο παρελθόν, από το Τότεναμ-Άρσεναλ 4-5 του 2004!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (72' Φόντεν), Στέρλινγκ

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Αμαρτέι, Βέστεργκααρντ, Τόμας, Ντιούσμπερι-Χολ, Τίλεμανς (72' Τσάουντρι), Μάντισον, Πέρεθ (46' Καστάνιε), Λούκμαν, Ιεανάτσο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα