Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ: Ανεπανάληπτο blooper, ο Ντε Χέα τραυματίστηκε από τον... Φρεντ και δέχθηκε γκολ πεσμένος στο χορτάρι (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ: Ανεπανάληπτο blooper, ο Ντε Χέα τραυματίστηκε από τον... Φρεντ και δέχθηκε γκολ πεσμένος στο χορτάρι (vid)

bet365

Ο Εμίλ Σμιθ-Ρόου «εκτέλεσε» σε ανυπεράσπιστη εστία, ο Ντε Χέα είχε πέσει στο χορτάρι μετά από πάτημα του συμπαίκτη του, Φρεντ και η Γιουνάιτεντ δέχθηκε ένα από τα πιο αλλόκοτα γκολ ever στην Premier League!

Έχει χριστεί πολλές φορές «μοιραίος». Ένα λάθος στη μεσαία γραμμή που οδήγησε σε γκολ, μια αδικαιολόγητη χαμένη ευκαιρία, αρκετές στιγμές αδράνειας στη θητεία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή τη φορά, ο Φρεντ το έκανε κι αυτό: τραυμάτισε άθελά του τον Νταβίντ Ντε Χέα και οι Κόκκινοι Διάβολοι δέχθηκαν γκολ σε ανυπεράσπιστη εστία!

Τι ακριβώς συνέβη; Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φρεντ πάτησε καταλάθος τον Ισπανό κίπερ, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στο χορτάρι δείχνοντας να πονάει. Η φάση, όμως, συνεχίστηκε και ο Σμιθ-Ρόου βρήκε τον χώρο για να σουτάρει, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία, την ώρα που ο Ντε Χέα παρέμενε κάτω. Ο ρέφερι Άτκινσον σφύριξε αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, για να δει την κατάσταση του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ, ωστόσο, το γκολ μέσω VAR κατακυρώθηκε και θεωρήθηκε (ορθώς) καθ' όλα νόμιμο, χαρίζοντας έτσι μια από τις πιο επεισοδιακές φάσεις για... blooper στην ιστορία της Premier League.

Το πιο αδιανόητο σε αυτή τη φάση είναι, μάλλον, ότι η έκβαση του γκολ κρίθηκε από το ετεροχρονισμένο σφύριγμα του Άτκινσον! Ο κανονισμός, δηλαδή, προϋποθέτει ότι αν ο διαιτητής σφυρίξει πριν επιτευχθεί το γκολ για να διαπιστώσει την κατάσταση του παίκτη που τραυματίστηκε, τότε το VAR δεν μπορεί να επέμβει. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Άγγλος ρεφ άργησε για ένα... μιλισεκόντ να βάλει τη σφυρίχτρα στο στόμα του από τη στιγμή που η μπάλα πέρασε τη γραμμή, με αποτέλεσμα να γραφτεί το 0-1.

Από κει και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το αν ο διαιτητής έπρεπε να σφυρίξει στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω τραυματία στο χορτάρι, υπόκειται περισσότερο στην κρίση του κάθε διαιτητή, αν και ειδικά στην Premier League οι ρέφερι συνήθως διακόπτουν τη ροή αγώνα όταν ένας τερματοφύλακας έχει τραυματιστεί.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα