Και η Premier θέλει... το Γερμανό της

Και η Premier θέλει... το Γερμανό της

bet365

Ο Ραλφ Ράνγκνικ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γίνει ο έκτος Γερμανός προπονητής στην ιστορία της Premier League. O Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιοι ήταν οι άλλοι πέντε

Φέλιξ Μάγκατ

Αποτελεί τον πρώτο Γερμανό προπονητή, που βρέθηκε ποτέ στην Premier League. Μετά την αποχώρησή του από τη Βόλφσμπουργκ, το 2012, ο Φέλιξ Μάγκατ αποφάσισε να δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, το Φεβρουάριο του 2014. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου έγινε ο «γάμος» του με τη Φούλαμ, η οποία τότε βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πάλευε για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στα εναπομείναντα δώδεκα παιχνίδια, με τον Μάγκατ στον πάγκο της, η ομάδα του Καραγκούνη και του Μήτρογλου πήρε μόλις τρεις νίκες και δεν κατάφερε να κρατηθεί στα μεγάλα σαλόνια. Ο Γερμανός παρέμεινε στον πάγκο του συλλόγου και την επόμενη σεζόν στην Championship, ωστόσο πλήρωσε το κακό ξεκίνημα (έξι ήττες σε οκτώ ματς) και απομακρύνθηκε.

mag

Ντάνιελ Φάρκε

Σε «ασανσέρ» εξελίχθηκε η παρουσία του στο τιμόνι της Νόριτς. Ο Γερμανός συμφώνησε το Μάιο του 2017 με τη διοίκηση του συλλόγου, ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία την επόμενη σεζόν στην Championship. Η πρώτη του απόπειρα για άνοδο στην Premier League ήταν αποτυχημένη, όμως τα κατέφερε στη δεύτερη σεζόν, με τα «καναρίνια» να ανεβαίνουν στα μεγάλα σαλόνια το 2019. Από ‘κει και πέρα ξεκίνησαν τα πάνω-κάτω. Τη σεζόν 2019-20 η Νόριτς υποβιβάστηκε από την Premier League στη δεύτερη κατηγορία. Τη σεζόν 2020-21 στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Championship και ανέβηκε εκ νέου στην πρώτη κατηγορία. Φέτος, όμως, η ομάδα πραγματοποίησε κάκιστο ξεκίνημα και ο Φάρκε απομακρύνθηκε. Πήρε την πρώτη της νίκη στην 11η αγωνιστική και αμέσως μετά ήρθε το διαζύγιο.

far

Γιαν Σίβερτ

Μετά την παρουσία του στις δεύτερες ομάδες της Μπόχουμ και της Ντόρτμουντ, ο Γερμανός τεχνικός έκανε το βήμα παραπάνω, όχι σε σύλλογο της χώρας του, αλλά στην Αγγλία. Τον Ιανουάριο του 2019, οι άνθρωποι της Χάντερσφιλντ στράφηκαν στην περίπτωση του Σίβερτ, στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα για αποφυγή του υποβιβασμού. Τότε, ήταν στην τελευταία θέση της Premier League, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν δεν άλλαξε κάτι. Σε 15 παιχνίδια, η Χάντερσφιλντ πήρε μόλις μία νίκη και υποβιβάστηκε μαθηματικά από το Μάρτιο. Ο Γιαν Σίβερτ κλήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα και την επόμενη σεζόν στην Championship, όμως η παραμονή του δεν κράτησε πολύ. Απομακρύνθηκε από τον Αύγουστο κιόλας, μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και έναν αποκλεισμό στο League Cup.

sie

Γιούργκεν Κλοπ

Είναι ο άνθρωπος που πήρε τη Λίβερπουλ από το χέρι και την οδήγησε ξανά στο δρόμο των επιτυχιών. Σε κατάρα είχε εξελιχθεί για τους «κόκκινους» η κατάκτηση της Premier League, με τον Κλοπ να πηγαίνει το 2015 στο Άνφιλντ και να δίνει τη λύση. Όχι αμέσως, όμως τα κατάφερε. Τη σεζόν 2019-20, η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 χρόνια και ο ίδιος έγινε ο πρώτος – και μοναδικός – Γερμανός προπονητής, που κατέκτησε την Premier League. Για τους φίλους της ομάδας, αυτή η επιτυχία ενδεχομένως να θεωρείται ακόμα μεγαλύτερη και από την κατάκτηση του Champions League το 2019, πάλι με τον Κλοπ στον πάγκο. O 54χρονος προπονητής συνεχίζει να γράφει ιστορία στους «κόκκινους» και το Λίβερπουλ είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά το λιμάνι του.

klo

Τόμας Τούχελ

Δύσκολα θα πίστευε κανείς πως θα υπήρχε πιο επιτυχημένος Γερμανός προπονητής – σύμφωνα με τα στατιστικά – στην Premier League από τον Γιούργκεν Κλοπ. Κι όμως, από τον Ιανουάριο του 2021, ο Τόμας Τούχελ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες με τις επιδόσεις του στο τιμόνι της Τσέλσι. Έχει μέχρι στιγμής μεγαλύτερο ποσοστό νικών και μέσο όρο πόντων από τον Κλοπ στην Premier League (64,5% νίκες έναντι 62,5% και 2,2 πόντοι/ματς έναντι 2,1). Φυσικά, όμως, σε πολύ μικρότερο αριθμό αγώνων. Αυτή τη στιγμή η Τσέλσι οδηγεί την κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ συνεχίζει από πέρσι την εκπληκτική της πορεία στο Champions League. Γιατί πέρα από τα όσα εντυπωσιακά κάνουν οι «μπλε» εντός συνόρων, την περσινή σεζόν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, υπό την καθοδήγηση του Τόμας Τούχελ.

tuc

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα