Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2: Από τον παράδεισο στην... γκέλα οι Κόκκινοι (vid)

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2: Από τον παράδεισο στην... γκέλα οι Κόκκινοι (vid)

bet365

Η Μπράιτον επέστρεψε από την κόλαση και έβαλε «φρένο» στην εντυπωσιακή πορεία της Λίβερπουλ (2-2 στο Ανφιλντ), η οποία προσγειώθηκε απότομα μετά την παράσταση στο «Όλντ Τράφορντ» και βρέθηκε στο -3 από την κορυφή.

Η φόρα της έμοιαζε ασταμάτητη. Η ονειρική παράσταση στο «Όλντ Τράφορντ» σε συνδυασμό με την συνολική της εικόνα των τελευταίων εβδομάδων έδιναν την εντύπωση πως το... τρένο είχε ακόμη μεγάλη απόσταση να διανύσει προτού ξεμείνει από καύσιμα. Και το πρώτο ημίωρο απέναντι στους «Γλάρους», το προβάδισμα της Λίβερπουλ με διαφορά δυο γκολ και ο πλήρης έλεγχος του αγώνα μαρτυρούσαν πως δύσκολα θα έμπαινε πρώιμο φρένο.

Η σκληροτράχηλη φετινή Μπράιτον όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα... Οι φιλοξενούμενοι δεν παρέδωσαν ελπίδα και αυτοπεποίθηση σε κανένα σημείο του αγώνα για να επιστρέψουν από την κόλαση και να πάρουν τον βαθμό στο «Άνφιλντ (2-2), αφήνοντας τους Κόκκινους στο -3 από την κορυφή.

Ονειρικό ημίωρο και... πρώτο καμπανάκι

Η πρώτη φάση του αγώνα πάντως άνηκε στην Μπράιτον, με τον Μαρτς να βγαίνει απέναντι από τον Άλισον (3΄), όμως ο Βραζιλιάνος επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά για να κρατήσει απαραβίαστη στην εστία και να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του να ανοίξει το σκορ δευτερόλεπτα αργότερα. Αφού λοιπόν δεν έγινε το 0-1, οι Κόκκινοι τιμώρησαν τους Γλάρους με τον Σαλάχ να στρώνει στον Χέντερσον που εκτέλεσε άψογα για το 1-0 (4΄). Το γρήγορο προβάδισμα έλυσε τα... πόδια των παικτών του Κλοπ, οι οποίοι ήλεγχαν απόλυτα τον ρυθμό και ανεβοκατέβαζαν ταχύτητα κατά βούληση. Μερικά κενά όμως στον άξονα έδιναν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν να ονειρεύονται την ισοφάριση και παραλίγο να την πετύχουν, όμως η σουτάρα του Μπισούμα στο 15΄τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

Το ματς είχε καλό ρυθμό, η Λίβερπουλ δεν... αγχωνόταν από τις επιθετικές διαθέσεις της αντιπάλου και δυο λεπτά αργότερα άγγιξε το 2-0 με τον Φιρμίνο, ο οποίος όμως αστόχησε από απόσταση βολής. Στο 20' ο Κεϊτά αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει την θέση του στον Τσάμπερλεϊν, ο οποίος με το... καλησπέρα έκανε την διαφορά, καθώς ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε την απίθανη μπαλιά του στο δεύτερο δοκάρι για να γράψει το 2-0 στο 24΄με καρφωτή κεφαλιά. Έντεκα λεπτά αργότερα μάλιστα ο Σενεγαλέζος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από τραγικό λάθος του Σάντσεθ, όμως το VAR του στέρησε την χαρά εντοπίζοντας χέρι στην αρχή της φάσης. Κι εφόσον δεν έγινε το 3-0 Μπράιτον βρήκε ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Από μια ανύποπτη φάση, ο Εμουέπου έπιασε σέντρα - σουτ πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή και «ξεγέλασε» τον Άλισον, ο οποίος απλά είδε την μπάλα να επαναπαύεται στα δίχτυα.

Καθίζηση και τιμωρία

Μετά την ανάπαυλα οι Κόκκινοι έδειξαν πως θα μπουν... με φούρια, όταν ο Σαλάχ βρήκε δίχτυα στο 48' όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο, ένα στυλ ποδοσφαίρου ανοίκειο και ξένο προς εκείνη, το οποίο τελικά έμελλε να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Ελάχιστες εφορμήσεις προς την αντίπαλη περιοχή, εύκολα και αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή και μια ανασταλτική λειτουργία που παρουσίαζε αναταράξεις κατά τις επελάσεις της Μπράιτον που από την πλευρά της είχε πατήσει σε αρκετές περιπτώσεις περιοχή, με την ισοφάριση να μοιάζει απλώς θέμα χρόνου.

Έτσι κι έγινε με τον Τροσάρ στο 65΄ να αδειάζει τον Ρόμπερτσον και να εκτελεί τον Άλισον στην κλειστή του γωνία, παίρνοντας το αίμα του πίσω για το χαμένο τετ α τετ στο 50΄. Το 2-2 δεν ξύπνησε τους Κόκκινους που πανικοβλήθηκαν κι μπλόκαραν τελείως δημιουργικά, με τις αλλαγές του Κλοπ να μην προσφέρουν το παραμικρό. Οι Κόκκινοι οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στην γκέλα, την ίδια ώρα που η Μπράιτον χτύπησε ξανά με τον Τροσάρ, όμως το... VAR γλίτωσε τους Κόκκινους από την ολική κατάρρευση. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τους Reds να μένουν στην ισοπαλία και στο -3 από την κορυφή της Premier League, εκεί όπου στρογγυλοκάθεται πλέον με περισσότερη άνεση η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (20΄ Τσάμπερλεϊν), Χέντεροσν, Τζόουνς (87΄Μιναμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (78΄Ζότα)

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσεθ, Βέλτμαν, Ντάφι, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λαλάνα (76΄Γκρος), Μοντέρ (66΄Λάμπτεϊ), Μαρτς, Μπισούμα (60΄Άλιστερ), Εμουέπου, Τροσάρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα