Τα αλησμόνητα χατ-τρικ στην Premier League

Τα αλησμόνητα χατ-τρικ στην Premier League

bet365

Το «σοκ» που προκάλεσε ο Μοχάμεντ Σαλάχ με τα τρία τέρματα στο Ολντ Τράφορντ δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα στην Αγγλία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια χατ-τρικ, που έμειναν στην ιστορία της Premier League.

Φαμπρίτσιο Ραβανέλι (Μίντλεσμπρο – Λίβερπουλ 3-3)

Το καλοκαίρι του 1996, αμέσως μετά την κατάκτηση του Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Ιταλός επιθετικός έκανε το άλμα για την Premier League. Προορισμός του ήταν η Μίντλεσμπρο του Μπράιαν Ρόμπσον, με τον Ραβανέλι να γίνεται αγαπητός στους φίλους της νέας του ομάδας κυριολεκτικά με το «καλημέρα». Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, η «Μπόρο» υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ και ο νεοαποκτηθής φορ έκανε χατ-τρικ. Σε κάθε γκολ των «κόκκινων», ο Ραβανέλι είχε την απάντηση στο χορταστικό 3-3 των δύο ομάδων, στο Ριβερσάιντ.

Ντένις Μπέργκαμπ (Λέστερ – Άρσεναλ 3-3)

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Όχι για τη σημασία του αγώνα ή για κάποιο ρεκόρ που μπορεί να έσπασε, αλλά για την ομορφιά των τερμάτων που πέτυχε ο Ολλανδός φορ. Ο Μπέργκαμπ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους «αρτίστες» που αγωνίστηκε ποτέ στα αγγλικά γήπεδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο παιχνίδι απέναντι στη Λέστερ, τη σεζόν 1997-98. Το πρώτο γκολ ήρθε με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, το δεύτερο με λόμπα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο τρίτο χόρεψε την άμυνα των «αλεπούδων» και πλάσαρε ιδανικά. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τέρμα ήρθε στο 92’ και έδινε προβάδισμα στην Άρσεναλ, τελικά ένα λεπτό μετά, η Λέστερ σκόραρε και εκείνη με τη σειρά της, για το τελικό 3-3.

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Νότιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουν. 1-8)

Ο Νορβηγός είδε την άλλη όψη του νομίσματος από τον πάγκο του Ολντ Τράφορντ, στο τελευταίο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, όμως ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής έχει γράψει ιστορία στο σκοράρισμα. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1999, ανήμερα της «μαύρης» επετείου από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, που ξεκλήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1958, ο Σόλσκιερ έκανε αυτό που τον χαρακτήρισε σε όλη την καριέρα του. Μπήκε ως αλλαγή και έκανε τη διαφορά. Συγκεκριμένα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο 20λεπτο και χρειάστηκε μόλις 12 λεπτά για να σημειώσει τέσσερα τέρματα. Τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ κανείς στην Premier League, χωρίς να έχει ξεκινήσει βασικός στην αναμέτρηση.

Μαρκ Βίντουκα (Λιντς – Λίβερπουλ 4-3)

Ήταν ο ορισμός του... μόνος του και όλοι τους. Από την πρώτη του κιόλας χρονιά στα «παγώνια», ο Αυστραλός επιθετικός έδειξε την ικανότητά του στο σκοράρισμα, με αποκορύφωμα το παιχνίδι απέναντι στη Λίβερπουλ, για τη σεζόν 2000-01. 0-2 προηγήθηκαν οι «κόκκινοι», ο Βίντουκα ισοφάρισε σε 2-2. Η Λίβερπουλ πήρε ξανά προβάδισμα με 2-3, ο ίδιος φώναξε και πάλι «παρών». Πέτυχε δύο ακόμη γκολ, έφτασε συνολικά τα τέσσερα στην αναμέτρηση του Έλαντ Ρόουντ, οδηγώντας τη Λιντς στη νίκη με 4-3. Μέχρι και σήμερα, ο Μαρκ Βίντουκα αποτελεί το μοναδικό Αυστραλό ποδοσφαιριστή, που έχει κάνει χατ-τρικ στην Premier League.

Τιερί Ανρί (Άρσεναλ – Λίβερπουλ 4-2)

Το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2003-04 πέρασε από πολλά εμπόδια για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Και μεγαλύτερο πιθανότητα ήταν αυτό της Λίβερπουλ, στην 31η στροφή της κούρσας. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν δύο φορές στο Χάιμπουρι, όμως ο Τιερί Ανρί είχε την απάντηση. Για την ακρίβεια τρεις απαντήσεις, όσα και τα γκολ του. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 και στη συνέχεια «σκότωσε» την αντίπαλό του. Ο Πιρές είχε ισοφαρίσει σε 2-2 και στη συνέχεια ο Ανρί ολοκλήρωσε το θρίαμβο της Άρσεναλ. Πέτυχε δύο ακόμη γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 για τους «κανονιέρηδες».

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Μάντσεστερ Γιουν. – Λίβερπουλ 3-2)

Το πρώτο χατ-τρικ του Βούλγαρου επιθετικού με τη φανέλα των «μπέμπηδων» ήρθε στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League, τη σεζόν 2010-11. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 5η αγωνιστική εξελίχθηκε σε one man show, με τον Μπερμπάτοφ να πετυχαίνει και τα τρία γκολ της ομάδας του. Ήταν αυτός που αρχικά έκανε το 2-0 (το δεύτερο γκολ με ανάποδο ψαλίδι και υποψήφιο για γκολ της χρονιάς), ενώ στο φινάλε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, μετά την ισοφάριση της Λίβερπουλ σε 2-2. Διαμόρφωσε λίγο πριν το τέλος το τελικό 3-2 στο Ολντ Τράφορντ και έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ που έκανε χατ-τρικ απέναντι στη Λίβερπουλ, μετά από 64 χρόνια.

Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ – Νόριτς 5-1)

Τα «καναρίνια» είναι με διαφορά η... αγαπημένη αντίπαλη ομάδα στην καριέρα του Ουρουγουανού επιθετικού. Κι αυτό γιατί μόλις σε έξι αναμετρήσεις απέναντι στη νυν ομάδα των Γιαννούλη-Τζόλη, ο Σουάρες έχει πετύχει δώδεκα τέρματα. Δηλαδή, έχει μέσο όρο δύο γκολ/ματς. Μάλιστα, ως παίκτης της Λίβερπουλ έχει κάνει τρεις φορές χατ-τρικ απέναντι στη Νόριτς, όμως η τελευταία ήταν η πιο χαρακτηριστική. Ο λόγος είναι πως δε... σταμάτησε στα τρία γκολ, αλλά πέτυχε τέσσερα. Τη σεζόν 2013-14, όταν παραλίγο να οδηγήσει μόνος του τους «κόκκινους» στην κατάκτηση του τίτλου, ο Σουάρες είχε «καρέ» τερμάτων, στο 5-1 της Λίβερπουλ επί της Νόριτς, στο Άνφιλντ.

Σαντιό Μανέ (Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα 6-1)

Πάνω από 200 χατ-τρικ έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 30 χρόνια στην Premier League, με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Κανένα, όμως, δεν ήταν σαν αυτό του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού, όταν αυτός αγωνιζόταν ακόμα στη Σαουθάμπτον, τη σεζόν 2014-15. Κι αυτό γιατί ο Μανέ πέτυχε τρία τέρματα απέναντι στην Άστον Βίλα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα για να κάνει χατ-τρικ και φυσικά έμεινε στην ιστορία, καθώς είναι το πιο γρήγορο, που έχει σημειωθεί ποτέ στα γήπεδα της Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα