Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-3: Κέιν-Σον την προσγείωσαν στην πραγματικότητα (vids)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-3: Κέιν-Σον την προσγείωσαν στην πραγματικότητα (vids)

bet365

Με τον Κέιν να ανοίγει επιτέλους λογαριασμό και να συνεργάζεται με τον Σον μετά τον Φλεβάρη, η Τότεναμ νίκησε την αύρα της νέας εποχής στη Νιούκαστλ (2-3) και υπενθύμισε στους Σαουδάραβες ότι οι Καρακάξες βρίσκονται προτελευταίες, χωρίς νίκη.

Επί δύο εβδομάδες ήταν το πρώτο θέμα της επικαιρότητας. Και θα συνεχίσει να είναι. Άλλαξε ιδιοκτήτη, έγινε το πλουσιότερο κλαμπ στον πλανήτη, μα για να τελεστεί η πραγματική μεταβίβαση της Νιούκαστλ από ομάδα που παλεύει για παραμονή σε πρώτη δύναμη της Premier, θα χρειαστεί χρόνος, χρήμα και άμεση… δράση. Η Τότεναμ φρόντισε να της το θυμίσει, νικώντας την μέσα στο «St. JamesPark» με 3-2 στο ματς-ορόσημο της νέας εποχής της, με την Αμάντα Στέιβλι και τους συνεργάτες να βλέπουν τον Χάρι Κέιν να «ξεκολλάει» και μαζί με τον διόσκουρό του, Χέουνγκ Μιν-Σον να αφήνουν την ομάδα του Στιβ Μπρους (1000ο ματς καριέρας στους πάγκους) στη 19η θέση, χωρίς νίκη.

Με αύρα αλλαγής το πρώτο γκολ στα 107'' η Νιούκαστλ!

Οι οπαδοί της ζούσαν κι ανέπνεαν για το πρώτο παιχνίδι μετά την επικύρωση της αλλαγής σελίδας, φόρεσαν τις κελεμπίες τους κι έσπρωξαν αυτόματα το παραπαίον ως τώρα σύνολο του Στιβ Μπρους σε ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα. Μόλις στα 107 δευτερόλεπτα, ο Κάλουμ Γουίλσον μετέφρασε αυτή την ορμή σε γκολ, μετά από υπέροχα οργανωμένη επίθεση και κεφαλιά, για το 1-0 που προκάλεσε έκσταση και σκόρπισε χαμόγελα στους νέους ιδιοκτήτες.

Επιτέλους... Κέιν και ανατροπή!

Η γιορτινή ατμόσφαιρα και το επιπλέον κίνητρο παικτών-προπονητή ασφαλώς δεν θα μπορούσε να κρύψει κάτω από το χαλί τον ρεαλισμό. Αν τουλάχιστον δεν τους το επέτρεπαν με την εμφάνισή τους οι Σπερς, οι οποίοι δεν επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ και μπόρεσαν να γυρίσουν άμεσα το ματς. Για καλή τους τύχη, αυτό ήταν το παιχνίδι στο οποίο ξέσπασε ο Χάρι Κέιν. Μετά από επτά αγωνιστικές μακριά από το γκολ, πρωτόγνωρο για τα στάνταρ του, ο ηγέτης των Λονδρέζων άνοιξε τον φετινό του λογαριασμό στο πρωτάθλημα. Αφού ο εξαιρετικός απόψε Ντομπελέ έφερε το ματς στα ίσα στο 17', ο Κέιν πήρε τη σκυτάλη και με άψογη λόμπα σφράγισε το 1-2 πέντε λεπτά αργότερα, πιστοποιώντας την παράδοση που έχει χτίσει εκτός έδρας κόντρα στη Νιούκαστλ.

Το επείγον περιστατικό στην εξέδρα που «θορύβησε» κι οδήγησε σε διακοπή

Στο 40ο λεπτό η προσοχή και οι ευχές όλων στράφηκαν προς τις εξέδρες του «St. James' Park». Ένας οπαδός των γηπεδούχων υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αναγκάζοντας τον Αντρέ Μάρινερ αφού έλαβε ειδοποίηση από τον Σέρχιο Ρεγιλόν να διακόψει προσωρινά το ματς. Τα ιατρικά τιμ έσπευσαν αμέσως στο σημείο, χορηγώντας, μάλιστα, απινιδωτή στους stewards που βρίσκονταν πάνω από τον άτυχο φίλαθλο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μέχρι να υπάρξουν νεότερα. Τα ευχάριστα νέα δεν άργησαν να έρθουν, με την κατάσταση του φιλάθλου να σταθεροποιείται και τον ίδιο να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να... επιστρέψουν από τα αποδυτήρια για τη συνέχεια, η Τότεναμ βρήκε και τρίτο γκολ στο ματς, από το προσεχώς κορυφαίο επιθετικό δίδυμο στην ιστορία της Premier League. Μετά τη φανταστική ντρίμπλα και κάθετη πάσα του Μόουρα, ο Χάρι Κέιν τροφοδότησε ιδανικά τον Χέουνγκ Μιν-Σον για το 1-3, στην πρώτη τους συνεργασία για γκολ στην PL μετά από οκτώ μήνες. Ένα γκολ απέχουν ακόμα από την ισοφάριση των Λάμπαρντ-Ντρογκμπά στην κορυφή των ζευγαριών με τις περισσότερες συνεργασίες (35).

Προς στιγμήν στο φινάλε οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από το ματς, λόγω του αυτογκόλ του Ντάιερ στο 89'. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό και η Νιούκαστλ παρέμεινε κολλημένη στους τρεις βαθμούς και στην 19η θέση.

Νιούκαστλ (Στίβ Μπρους): Ντάρλοου, Μανκίγιο, Λασέλς, Κλαρκ, Ρίτσι, Χέιντεν, Σεν-Μαξιμέν, Γουίλοκ (77’ Μέρφι), Λόνγκσταφ (60’ Σέλβι), Ζοέλιντον, Γουίλσον (77’ Φρέιζερ)

Τότεναμ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Γιορίς, Έμερσον, Ρομέρο, Ντάιερ, Ρεγιλόν, Χόιμπιεργκ, Σκιπ, Μόουρα, Ντομπελέ, Σον, Κέιν

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα