Νιούκαστλ: Κατέκλυσε τα αγγλικά ΜΜΕ η μεταβίβαση στους Σαουδάραβες

Νιούκαστλ: Κατέκλυσε τα αγγλικά ΜΜΕ η μεταβίβαση στους Σαουδάραβες

Newsroom
Νιούκαστλ: Κατέκλυσε τα αγγλικά ΜΜΕ η μεταβίβαση στους Σαουδάραβες

bet365

Πρώτο θέμα σε όλα τα αγγλικά ΜΜΕ η εξαγορά της Νιούκαστλ από το σαουδαραβικό fund, με τα ρεπορτάζ να αποκαλύπτουν τις επόμενες κινήσεις των νέων ιδιοκτητών αλλά και τα μεγαλεπίβολα σχέδια για την εκτόξευση του κλαμπ στην κορυφή.

Από τη μηδαμινή προοπτική επί Μάικ Άσλεϊ και τη 19η θέση στη φετινή Premier League, στον πλουσιότερο σύλλογο του πλανήτη. Η Νιούκαστλ γύρισε κι επίσημα σελίδα, ανήκοντας πια στο fund του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Πρίγκηπα Μοχαμάντ Μπιν Σαλμάν, σε μία είδηση που ήρθε να «ταρακουνήσει» τα νερά του αγγλικού ποδοσφαίρου και τα αγγλικά media.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά το «πράσινο φως» που έλαβε το κονσόρτιουμ στο οποίο ηγείται η «Σιδηρά Κυρία» των (ποδοσφαιρικών) επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, Αμάντα Στέιβλι, αφού προηγήθηκε η άρση του ban του beIN Sports στη Σαουδική Αραβία, το deal επικυρώθηκε κι αναμενόμενα έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα αγγλικά ΜΜΕ, δίνοντας άπλετη τροφή για τις επόμενες κινήσεις και τα σχέδια των νέων επενδυτών.

Η «Daily Mail» τόνισε ότι η Νιούκαστλ γίνεται πια το πλουσιότερο κλαμπ στον πλανήτη, με το «Sky Sports», τη «Mirror», τον «Guardian» και όλα τα μεγάλα ή μικρότερα αγγλικά media να επιβεβαιώνουν την πρόθεση των νέων ιδιοκτητών να απομακρύνουν τον Στιβ Μπρους από την τεχνική ηγεσία και να τον αντικαταστήσουν με δικό τους «εκλεκτό».

Ιδιαίτερη αναφορά, πάντως, γίνεται και για τις κατηγορίες περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βαρύνουν τον Πρίγκηπα Μπιν Σαλμάν και το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, με τη Διεθνή Αμνηστία να βγάζει επίσημη ανακοίνωση-έκκληση προς την Premier League λίγες ώρες πριν επικυρωθεί η συμφωνία, καλώντας την να «μπλοκάρει» έστω και τελευταία στιγμή μέσω της τελικής εξέτασης ιδιοκτητών και στελεχών που διενεργεί παραδοσιακά η PL ενόψει μιας πιθανής μεταβίβασης.

Independent

Σαουδική Αραβία

Daily Mail

@Photo credits: The Sun

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα