Τελικός Κυπέλλου Novibet 2023: Οι τελευταίες πινελιές του Λουτσέσκου και το πλάνο νίκης του ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν τον τελικό

bet365

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος και αποφασισμένος να μπει στο άδειο και έρημο Πανθεσσαλικό για να διεκδικήσει το ένατο Κύπελλο Ελλάδας Novibet της ιστορίας του. Αποστολή στο Βόλο: Σταύρος Σουντουλίδης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρεθεί «ενώπιος ενωπίω» του Ματίας Αλμέιδα για πέμπτη φορά και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει απόψε το κύπελλο απέναντι σε μια ομάδα από την οποία ηττήθηκε τρεις φορές στα τέσσερα προηγούμενα παιγνίδια της σεζόν.

Βλέποντας ξανά και ξανά τις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο «Δικεφάλων» μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, γιατί η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια και καθαρά στο γήπεδο της (2-0 και 4-0), ηττήθηκε στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (2-0) και η αναμέτρηση των play-offs στην Τούμπα κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Είναι γνωστό ότι ο τρόπος ανάπτυξης και συμπεριφοράς της Ένωσης πάνω στο χορτάρι είναι τέτοιος, που πέφτει πάνω στις αρχές του παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει ο Λουτσέσκου στην ομάδα του. Το κατά πόσο έχει αποφασίσει να καταπατήσει αυτές τις αρχές θα φανεί το βράδυ στο Πανθεσσαλικό.

Ο ΠΑΟΚ έχει έρθει στο Βόλο με όλους τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο έχει δύο δεδομένες σημαντικές απουσίες, αυτές των Νέλσον Ολιβέιρα και Κάλεντ Νάρεϊ, με τον Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου να υποστηρίζει ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσουν οι «ασπρόμαυροι» τον αποψινό τελικό. Αυτό που, ενδεχομένως, δεν άρεσε στον Ρουμάνο τεχνικό είναι ο τίτλος του αουτσάιντερ.

«Στα χαρτιά μπορεί η ΑΕΚ να είναι φαβορί, νομίζω αυτό δεν μετρά και πολύ αν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σημασία έχει το μομέντουμ, το πώς θα διαχειριστείς την πίεση του αντιπάλου, τη συγκέντρωση. Οι παίκτες έχουν το απόλυτο κίνητρο, βρίσκονται με ένα τρόπαιο στο τραπέζι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τις στιγμές υπό πίεση. Αυτό που έλλειψε ήταν η συνέπεια του να κάνουμε τα πράγματα στο 150% με απόλυτη συγκέντρωση», τόνισε.

Σβάμπ ή Ντάντας;

Στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου όλα είναι θέμα διαχείρισης. Αγωνιστικά ότι ήταν να δοκιμάσει και να προετοιμάσει, το έχει κάνει τις προηγούμενες δέκα ήμερες, το μοναδικό ερωτηματικό σ’ ότι αφορά το αρχικό σχήμα ήταν ο παρτενέρ του Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή. Όχι πως οι επιλογές είναι και πολλές: Σβαμπ ή Ντάντας.

Η εμπειρία παίζει ρόλο στους τελικούς, αλλά σύμφωνα με όσα προκύπτουν οι «παλιοσειρές» του ΠΑΟΚ (Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί) είναι προτιμότερο να έρθουν από τον πάγκο κάποια στιγμή στη διάρκεια της αναμέτρησης. Αν το καλοσκεφτούμε ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναμένεται να ξεκινήσει τον τελικό, με μόλις δύο ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών. Ο ένας είναΤάισον ι ο και ο δεύτερος ο Σβαμπ, που φαίνεται να κερδίζει τη μάχη από τον Ντάντας.

Ο Λουτσέσκου δεν αλλάζει εύκολα φιλοσοφία και σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει να εμφανίσει κάτι καινούργιο στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού, σ’ ότι αφορά το σχηματισμό. Οι «ασπρόμαυροι» θα ξεκινήσουν με το γνωστό «4-2-3-1», τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια και τους Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες να αποτελούν την αμυντική τετράδα.

Στη μεσοεπιθετική γραμμή «τα κουκιά είναι μετρημένα» και οι επιλογές λίγο πολύ γνωστές, με τον Ζίβκοβιτς στο δεξιό άκρο, τον Κωνσταντέλια στο «δέκα», τον Τάισον στο αριστερό άκρο και τον Μπράντον στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα