Μαρτίνεθ: «Με Μουντιάλ ανά δύο χρόνια θα αλλοιωθεί η ιστορία του Πελέ και του Μαραντόνα»

Newsroom
Μαρτίνεθ: «Με Μουντιάλ ανά δύο χρόνια θα αλλοιωθεί η ιστορία του Πελέ και του Μαραντόνα»

bet365

Διπλάσια Μουντιάλ σε μία τετραετία, διπλάσιος ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η αξία των όσων πέτυχαν θρύλοι όπως οι Πελέ και Ντιέγκο Μαραντόνα στα Παγκόσμια Κύπελλα, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τάσσεται κατά της πρότασης της FIFA.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA όπως ο Αρσέν Βενγκέρ υποστηρίζουν σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη μετατροπής του Μουντιάλ σε θεσμό διετίας. Ωστόσο, οι περισσότεροι εκ των βασικών πρωταγωνιστών, των παικτών, δηλαδή και των προπονητών στο διεθνές στερέωμα, διατηρούν τις ενστάσεις τους. Όπως συμβαίνει και με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια, καθώς με αυτή τη συνθήκη θα υποτιμηθούν τα κατορθώματα θρύλων, καθώς οι νέοι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε διπλάσιες διοργανώσεις στην καριέρα τους και να τους ξεπεράσουν ευκολότερα.

«Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο καλεντάρι των εθνικών ομάδων. Αμφιβάλλω, όμως, αν η διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια είναι η λύση. Έχω υπάρξει και στην πλευρά των συλλόγων, και στην πλευρά των εθνικών. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η πιο σημαντική διοργάνωση και δεν πρέπει να υποτιμάται, οι διοργανώσεις είναι ήδη πολλές. Μουντιάλ, Euro, Nations League. Κάποτε ήταν μοναδικό κατόρθωμα για έναν παίκτη να αγωνίζεται σε τρία και τέσσερα Μουντιάλ στην καριέρα του. Και δεν θα ήθελα η ιστορία και τα ρεκόρ παικτών όπως ο Πελέ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα να αλλοιωθούν τώρα, από τη στιγμή που οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν σε διπλάσια Μουντιάλ. Πρέπει να παραμείνει το ίδιο βαρυσήμαντη διοργάνωση και με το να παίζεται κάθε δύο ή τρία χρόνια δεν νομίζω ότι θα πετύχει», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής Βελγίου.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα