Μουντιάλ 2022: Απόψε γράφεται ιστορία στον τελικό του Survivor

Γιάννης Λαμπίρης Γιάννης Λαμπίρης
Μουντιάλ 2022: Απόψε γράφεται ιστορία στον τελικό του Survivor

bet365

Ο απεσταλμένος του Gazzetta στο Μουντιάλ του Κατάρ ετοιμάζεται για τον τελικό τον οποίο παρομοιάζει με το Survivor.

Είναι λογικό οι περισσότεροι να σκεφτούν από έναν τέτοιο τίτλο, ότι το κείμενο θα είναι μια ωδή για τον Λιονέλ Μέσι και θα προεξοφλεί το ότι θα κλείσει μια μυθική καριέρα με την Αργεντινή επιτέλους με την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν είναι όμως έτσι, καθώς απόψε εκεί γύρω στις 19.00 με 20.00 (ανάλογα εάν θα έχουμε νικητή στο 90λεπτο ή όχι) θα γραφτεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ιστορία για έναν εκ των δύο μεγάλων αντιπάλων και πρωταγωνιστών.

Διότι οι περισσότεροι – φυσιολογικά – σκέφτονται τον μύθο του Μέσι με τη συμμετοχή σε δύο τελικούς και συνολικά σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα αλλά ξεχνάνε ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ από την άλλη διεκδικεί να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος μετά τον Πελέ (1958 και 1962) που θα έχει κατακτήσει δύο τρόπαια Μουντιάλ πριν καν κλείσει τα 24 του χρόνια !

Και οι Καταριανοί στη μέση να μην ξέρουν (αν και μεταξύ μας έχουν…διαλέξει) με ποιος από τους δύο συμπαίκτες της Παρί Σεν Ζερμεν να είναι.

Οπαδοί
Ινδοί οπαδοί της Εθνικής Γαλλίας

Ναι τη «δική τους» Παρί Σεν Ζερμέν μια ακόμα κρατική επένδυση του Qatar Investment Group, όπως τόσες και τόσες σε μεγάλες τράπεζες, κτίρια και καταστήματα (ποιο χαρακτηριστικό τα Harrods στο Λονδίνο) σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη και αρκετά ακόμα μέρη.

Το Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ολοκληρώνεται απόψε στο επιβλητικό «Λουσέιλ» έχει έναν μοναδικό τελικό, βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των διοργανωτών αλλά και της ΦΙΦΑ.

Γαλλία ή Αργεντινή θα ράψουν (νοητά απόψε, ουσιαστικά σε λίγες μέρες) τρίτο αστέρι στη φανέλα τους, και είτε ο Εμπαπέ θα φτάσει τον Πελέ, είτε ο Μέσι θα εκπληρώσει το μεγαλύτερο πόθο της καριέρας του.

Σύγκρουση γιγάντων στη Μέση Ανατολή σε έναν (ποδοσφαιρικό) τελικό Survivor όπου υπάρχει θέση μόνο για έναν τον νικητή. Καλώς η κακώς η μεγάλη πίεση είναι στην πλευρά του Μέσι στον τελευταίο (με την εθνική) χορό και την τελευταία ευκαιρία για ένα τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου τη στιγμή που ο Εμπαπέ το έχει ήδη βιώσει και έχει όλο το (λαμπρό) μέλλον μπροστά του.

Ευχή όλων να μιλάμε – στο τέλος του τελικού – μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι και όχι για εξωαγωνιστικούς λόγους και δεν αναφερόμαστε σε πιθανά επεισόδια, γιατί κάτι τέτοιο στο Κατάρ δεν «παίζει» με τίποτε. Απλά στα τελευταία παιχνίδια από τα προημιτελικά και μετά βλέπουμε – αρκετές – κακές διαιτησίες, ή αν θέλετε ρέφερι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον εξαιρετικό ρυθμό των ομάδων.

Τις οποίες βοήθησε ιδιαίτερα το χρονικό σημείο που διεξήχθη η διοργάνωση μόλις 3-4 μήνες μετά την έναρξη της σεζόν καθώς πολύ δύσκολα θα βλέπαμε ανάλογο θέαμα (και τέτοιες παραστάσεις από 35άρηδες+) εάν η διοργάνωση γινόταν τον Ιούνιο.

Η Κροατία πήρε τον πιο αδιάφορο από τους 64 αγώνες της διοργάνωσης (2-1 το Μαρόκο) και μαζί την 3η θέση αφιερωμένη στον μεγάλο Λουκα Μόντριτς τον οποίο εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα δούμε και στα γήπεδα της Γερμανίας σε ενάμιση χρόνο στο Euro 2024.

τρόπαιο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Λαμπίρης
Γιάννης Λαμπίρης