Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Το «πουλέν» του Σκαλόνι που είναι ο... 27ος παίκτης και το γούρι της αποστολής

Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Το «πουλέν» του Σκαλόνι που είναι ο... 27ος παίκτης και το γούρι της αποστολής

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μουντιάλ 2022, Αργεντινή: Το «πουλέν» του Σκαλόνι που είναι ο... 27ος παίκτης και το γούρι της αποστολής

bet365

Ο Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ ζει το όνειρο ενός Μουντιάλ στα 18 του, έστω κι αν δεν είναι μέλος της αποστολής της εθνικής Αργεντινής. Ποιος είναι το «γούρι» της Αλμπισελέστε που λέγεται πως θα αποτελέσει το μελλοντικό της «Νο1»;

Στην πυγμαχία, ο sparring partner είναι ένας βοηθητικός μποξέρ που συμμετέχει στην προετοιμασία του παλαιστή πριν από έναν επίσημο αγώνα, προσομοιώνοντας τη μάχη στο ρινγκ. Θεωρείται απαραίτητο για κάθε πυγμάχο να έχει κι έναν sparring partner, όταν δουλεύει την τακτική του για τους πραγματικούς αγώνες.

Εμπνευσμένη από αυτή την παράδοση, η Αργεντινή έχει βρει τον δικό της sparring partner, στη φιγούρα ενός οριακά δίμετρου, ξανθομάλλη, 18χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στην αποστολή του Λιονέλ Σκαλόνι και ζει από κοντά το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έστω κι αν δεν έχει θέση στην επίσημη 26μελή αποστολή.

Ο Φεντερίκο Γκόμες Γκερτ είναι άτυπα ο 27ος παίκτης της Αλμπισελέστε στο Κατάρ. Πιθανότατα στο μέλλον θα είναι εκείνος από τον οποίο θα αρχίζει κάθε αποστολή της Αργεντινής. Το «Νο1», ο ακλόνητος βασικός της κίπερ. Έτσι προσδοκούν όσοι μελετούν την εξέλιξη και το ταλέντο του. Άλλωστε, τι δουλειά θα έκανε ένας άσημος teenager στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια της ομάδας του Λιονέλ Μέσι, αν δεν επρόκειτο για κάτι σπουδαίο;

Γεννημένος στο Σαν Ισίδρο του Μπουένος Άιρες το 2004, ο ύψους 1,93 μ. πορτιέρε είναι παίκτης της Τίγκρε κι αποτελεί το... πουλέν του «Scaloneta», αλλά κι ένα ταλέντο που ξέρει πολύ καλά ο βοηθός του, Πάμπλο Αϊμάρ από τη δουλειά του στα τμήματα υποδομής της Αλμπισελέστε.

Παρά το γεγονός πως δεν έχει κάνει ντεμπούτο ακόμα στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον πήρε μαζί του στην αποστολή για το Κατάρ, έχοντας «θαμπωθεί» από τα χαρακτηριστικά του και την ικανότητά του στα πέναλτι και τις εξόδους.

Ο Γκόμες υπήρξε διεθνής με την Κ-17 και πλέον αγωνίζεται με την Κ-20 του Χαβιέρ Μασεράνο, στον οποίο χάρισε τον πρώτο του τίτλο, το τουρνουά της Alcudia, με πέντε clean sheets και μια απόκρουση σε πέναλτι στον τελικό κόντρα στην Ουρουγουάη. Το τουρνουά της Alcudia ήταν ο πρώτος τίτλος στην προπονητική καριέρα και του Λιονέλ Σκαλόνι.

Ο ρόλος του στο Κατάρ είναι βοηθητικός. Υποστηρικτικός, πίσω από τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χερόνιμο Ρούλι και Φράνκο Αρμάνι, συνεισφέροντας στις προπονήσεις και ως εκτελεστής, αφού πέραν των εντυπωσιακών ρεφλέξ που διαθέτει, έχει έφεση και στο να χτυπάει ο ίδιος πέναλτι και απευθείας φάουλ.

Η αρχή έγινε στην προετοιμασία της Αργεντινής για το Μουντιάλ, με τον Σκαλόνι να τον καλεί στα camp στο Μπιλμπάο και το Μαϊάμι. Έκτοτε, παρέμεινε στις τάξεις της και πλέον ζει το όνειρο από κοντά, δίχως να μπορεί να πιστέψει ούτε ο ίδιος την τύχη του να αγκαλιάζει τον Μέσι φορώντας το επίσημο αντιανεμικό της ομάδας μετά από την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρουσία του μπορεί και να θεωρηθεί κι ως... γούρι για την Αργεντινή και μένει να φανεί αν θα είναι αρκετό και στον τελικό της Κυριακής (18/12, 17:00) κόντρα στη Γαλλία.

@Photo credits: Instagram: @fedegomes
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα