Μουντιάλ 2022: Από την Μύκονο ως το Κατάρ, ένα σουβλάκι δρόμος!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Μουντιάλ 2022: Από την Μύκονο ως το Κατάρ, ένα σουβλάκι δρόμος!

bet365

Το Gazzetta επισκέφθηκε στην Ντόχα το Souvlaki Story και εξηγεί γιατί οι Καταριανοί έχουν λατρέψει το γνωστό ελληνικό έδεσμα!

Αποστολή στο Κατάρ: Γιάννης Σαπουντζάκης

Το σουβλάκι, λοιπόν, έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Καταριανών. Και αν αναρωτιέστε για τον τρόπο, αυτός δεν είναι άλλος από το Souvlaki Story. Το μαγαζί που βρίσκεται στο «Place Vendome Mall» της Ντόχα. Δίπλα στο εντυπωσιακό Lusail Stadium όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βρίσκεται το εν λόγω πολυκατάστημα το οποίο οι Καταριανοί ευελπιστούν να εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν της πόλης.

IMG 12

Το Souvlaki Story λειτουργεί από τον Ιούνιο και μέσα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές όχι μόνο των Ελλήνων που ζουν στην Ντόχα, αλλά και των ντόπιων. Ξεκίνησε από την Μύκονο, όπου ήδη αποτελεί αγαπημένο στέκι του νησιού, μαζί με το αδερφάκι του, το παγωτατζίδικο «Trio Bambini».

Στόχος των ανθρώπων που «τρέχουν» το πρότζεκτ είναι να επεκταθούν όχι μόνο στο Κατάρ αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες. Ασφαλώς και δεν περπάτησαν στα τυφλά. Γνώριζαν πως οι Άραβες έχουν αγαπήσει το σουβλάκι από τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στο «Νησί των Ανέμων».

Στο μαγαζί μας υποδέχθηκε ο Πέτρος και μας μίλησε για το εγχείρημα. Μας εξήγησε πως οι ντόπιοι έχουν αδυναμία στο κοτόπουλο αλλά τους αρέσει πολύ και το μοσχάρι. Μας αποκάλυψε ακόμα ένα στοιχείο σχετικό με την τοποθεσία που του ξυπνάει μνήμες από την παιδική του ηλικία. Όντας δίπλα στο Lusail Stadium αυτές τις ημέρες βιώνει από κοντά την ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Βλέπει τους οπαδούς να κατευθύνονται προς το γήπεδο, τους ακούει να τραγουδούν. Όπως, δηλαδή, είχε μάθει όταν ήταν μικρός και ζούσε στον Πειραιά την αύρα του «Γ. Καραϊσκάκης».

img Qatar

Ο «βασικός κορμός» των εργαζομένων στο Souvlaki Story αποτελείται από Έλληνες. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δουλεύουν εκεί από κάθε γωνιά του πλανήτη. Για εκείνους, υπήρξε διαδικασία εκπαίδευσης τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να μυηθούν στην τέχνη του πιο διάσημου ελληνικού εδέσματος που πλέον αποτελεί και… must της διαστροφής των Αράβων.

img 50

Όσο για το σουβλάκι που δοκιμάσαμε, είχε μέσα κεμπάπ και γύρο κοτόπουλο. Αν καμιά φορά σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Souvlaki Qatar

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα