Μουντιάλ 2022: Δηλαδή τώρα θα καεί και το Μέσι Vs Mπαπέ σενάριο;

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Μουντιάλ 2022: Δηλαδή τώρα θα καεί και το Μέσι Vs Mπαπέ σενάριο;

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για τα ζευγάρια των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την πρόκριση του Μαρόκου επί της Πορτογαλίας και το... δράμα των Αγγλων εναντίον των Γάλλων.

Χθες, μας «τελείωσε» το σενάριο Βραζιλία – Αργεντινή στον ημιτελικό. Σήμερα μας τελείωσε και το Μέσι Vs Κριστιάνο σενάριο τελικού. Λέτε να μας τελειώσει και το Μέσι Vs Εμπαπέ; Ποιος ξέρει; Τα έχουμε δει όλα σ΄αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πόσοι περίμεναν ότι το Μαρόκο θα πετούσε νοκ άουτ και την Πορτογαλία μετά την Ισπανία; Το κατάφερε κι αυτό η... «Ελλάδα» του Ουαλίντ Ρεγκραγκί, που είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του παίζει σαν του Τσόλο Σιμεόνε. Με τη διαφορά ότι το Μαρόκο δεν έχει Γκριεζμάν, Ντε Πολ, Ζοάο Φέλιξ. Εχει όμως τρομερή αυτοπεποίθηση, εκπληκτική χημεία σε επίθεση και άμυνα και έναν κίπερ σε εκπληκτική φόρμα. Σήμερα θα μπορούσαν να έχουν πετύχει εύκολα τρία γκολ σε αντεπιθέσεις, τελικά πήραν το 1-0 χάρη σε μια έξοδο «Μεσολογγίου» που χάρισε στον Εν Νεσιρί το δεύτερο γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Πορτογάλοι είχαν πολύ κακή απόδοση στο α' μέρος (κι ας βρήκαν τρεις ωραίες φάσεις με τον Ζοάο Φέλιξ), βραχυκύκλωσαν εντελώς τελείως στο β΄ μέρος που έπαιζαν μονότερμα κι όταν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς την εστία ο φοβερός και τρομερός Μπόνο ύψωσε stop και στον Ζοάο Φέλιξ (82') και στον Κριστιάνο (91'). Ο παλιός υπερηχητικός Κριστιάνο θα είχε στείλει τη μπάλα στην ορθάνοιχτη απέναντι γωνία και προτού ακουστούν οι πανηγυρισμοί θα είχε φτάσει για «siu» στο κόρνερ. Ο Κριστιάνο του 2022 δεν είδε καν την τοποθέτηση του τερματοφύλακα, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να σουτάρει δυνατά, εντός εστίας. Τυφλά. Ο Μπόνο ήταν πανέτοιμος και ο σπουδαίος Πορτογάλος δεν θα προσθέσει στην πλουσιότατη τροπαιοθήκη του το πιο «βαρύ» Κύπελλο... Καλύτερη η Πορτογαλία, πιο αποτελεσματικό το Μαρόκο, για γέλια οι διαμαρτυρίες στις δηλώσεις περί διαιτησίας εκ μέρους κάποιων παικτών του Σάντος...

Και οι Αγγλοι καλύτεροι ήταν από τους Γάλλους. Μπλόκαραν τον Εμπαπέ, είχαν περισσότερη ενέργεια στον κεντρικό τους άξονα με Ράις – Χέντερσον – Μπέλινχαμ (παρά το καλό ματς του Γκριεζμάν για ακόμα μια φορά), όμως πάλι βρήκαν τον... τρόπο να αποκλειστούν. Πώς; Από μια εκπληκτική εν στάσει οβίδα του Τσουαμενί και την κλάση του Ολιβιέ Ζιρού: στο 12' και στο 77' τον σταμάτησε ο εξαιρετικός σήμερα Πίκφορντ, αλλά στο 78΄ μπήκε ανάμεσα στο... γνωστό και μη εξαιρετέο δίδυμο στόπερ των Στόουνς – Μαγκουάιρ και το «κόλλησε». Λάθη και δυσλειτουργία απ΄ αυτό το δίδυμο έχουμε δει πολλάκις. Τον Ζιρού να πανηγυρίζει με τα... λαρύγγια, σχεδόν κλαίγοντας, σπάνια!

Και επειδή στην ιστορία του ποδοσφαίρου αποκλεισμός της Αγγλίας χωρίς δράμα δεν έχουμε δει ποτέ, ήρθε το δεύτερο πέναλτι του Χάρι Κέιν για να «δέσει» το γλυκό. Πόσοι και πόσοι δεν είπαν «θα το χάσει» τη στιγμή που έστηνε τη μπάλα για δεύτερη φορά απέναντι στον συμπαίκτη του στην Τότεναμ, Ούγκο Λιορίς. Και το έχασε! Γιατί; Διότι αποφάσισε να εκτελέσει στην ίδια γωνία με το πρώτο, εκεί όπου λόγω της δύναμης της μπάλας, δεν αστοχεί σχεδόν ποτέ: ακόμα κι αν τον «ψωνίσει» ο αντίπαλος κίπερ, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποκρούσει το πέναλτι, λόγω της ταχύτητας της μπάλας. Ο μοναδικός τρόπος να αστοχήσει ο Κέιν ήταν... αυτός με τον οποίο το έχασε. Να τη στείλει στην εξέδρα. Η' στο δοκάρι. Κάποιος Αγγλος πίσω από την εστία του Λιορίς θα την κρατήσει τη μπάλα ως θλιβερό ενθύμιο του τέλους της αγγλικής πορείας και σ΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τον all time classic τρόπο: χωρίς να είναι κατώτερη του αντιπάλου της και με «κάτι» σχεδόν απίθανο, όπως η απώλεια πέναλτι από τον Κέιν.

Εδώ που τα λέμε, βέβαια, με αυτή την τετράδα στην άμυνά της, αποτελούμενη από Γουόκερ, Σο και τους δυο «πύργους» Στόουνς – Μαγκουάιρ, θα ήταν απίστευτο να σήκωνε την κούπα η Αγγλία. Διότι, απλούστατα, είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να κρατήσει το «μηδέν»! Θα μπορούσε, τουλάχιστον να φτάσει στον ημιτελικό με το Μαρόκο. Πάλι θα δεχόταν γκολ, θα ήταν τεράστια έκπληξη αν δεν σκόραραν οι Αφρικανοί. Ομως - αν μη τι άλλο – πιθανότητες πρόκρισης θα είχε. Κι ας είναι το Μαρόκο η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ από πόδι αντιπάλου (ούτε καν στα πέναλτι από την Ισπανία!), παρά μόνο ένα αυτογκόλ, του Αγκέρτ, στο 2-1 επί του Καναδά.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά φτάσαμε στα ημιτελικά. Και η λογική «λέει» Αργεντινή – Γαλλία. Μέσι Vs Εμπαπέ. Παρί Vs Παρί. Ο τροπαιούχος εναντίον του διεκδικητή του θρόνου. Και η αλήθεια είναι πως θα είναι... σαγηνευτικός αυτός ο τελικός για όλους. Ομως ποιος μπορεί αλήθεια να ποντάρει στη «λογική» σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο; Ποιος μπορεί να αποκλείσει από τώρα την Κροατία όταν σε δυο σερί ματς η Αργεντινή μετά το 2-0 (επί Αυστραλίας και Ολλανδίας) όχι μόνο δέχθηκε γκολ (2-1), αλλά και πίεση στα τελευταία λεπτά; Και ποιος μπορεί να στείλει σπίτι του το Μαρόκο που θα έχει 40.000 οπαδούς στις κερκίδες, όταν έχει πετάξει νοκ άουτ με πανομοιότυπο τρόπο Ισπανία και Πορτογαλία; Ουδείς!

Μην ξεχνάμε πώς αποχώρησαν Γερμανία, Βέλγιο, Oυρουγουάη, Βραζιλία, Πορτογαλία. Ναι, δεν θα είναι και τόσο... «εμπορικός» ένας τελικός με Μαρόκο. Ναι, θα είναι έως και αντιτουριστικός ένας τελικός με Κροατία. Αλλά το δικαίωμα στο όνειρο δεν μπορεί να το στερήσει κανείς από τα αουτσάιντερ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...