Μουντιάλ 2022: Ποια ομάδα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των ομίλων; (vids+poll)

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022: Ποια ομάδα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των ομίλων; (vids+poll)

bet365

Σε ένα Μουντιάλ γεμάτο συγκινήσεις και ανατροπές αυτά ήταν τα outsider που πήραν την πρόκριση και θα βρεθούν στα νοκ-άουτ. Ποια ομάδα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη;

Η πρώτη φάση του πιο διαφορετικού Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ήδη... φτερά. Για πρώτη φορά, καμία ομάδα δεν κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία στους ομίλους και ήδη δυνατά ονόματα όπως η Γερμανία και το Βέλγιο έχουν πάει... σπίτι τους.

Σε ένα Μουντιάλ που μοιάζει πιο απρόβλεπτο από ποτέ θα μπορούσε αυτή να είναι η ευκαιρία των outsider να φτάσουν στην απόλυτη δόξα; Μέχρι τον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου θα το έχουμε μάθει. Πάντως, αυτές ήταν οι ομάδες-εκπλήξεις που επικράτησαν των εις βάρος τους πιθανοτήτων και θα φωνάξουν «παρών» στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ απέδειξαν πόσο «δολοφονικό» μπορεί να αποδειχθεί το ποδοσφαιρικό τους κατάνα. Άλλωστε, τόσο η Γερμανία όσο και η Ισπανία γεύτηκαν τη... λεπίδα του. Όταν η Ιαπωνία κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια ελάχιστοι πίστεψαν πως θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο νοκ-άουτ κι ακόμα λιγότεροι φαντάστηκαν πως το τέλος της φάσης των ομίλων θα τη βρει στην κορυφή του γκρουπ.

Μπορεί με την Κόστα Ρίκα να μην τα κατάφερε και να ηττήθηκε με 1-0, αλλά κάνοντας δύο νίκες με ανατροπή απέναντι στις ομάδες του Φλικ και του Ενρίκε, το σύνολο του Μοριγιάσου απέδειξε πως ίσως είναι «φτιαγμένο» για τα δύσκολα και πως κανείς δεν πρέπει να το... ξεγράψει για τη συνέχεια.

Μαρόκο

Τα Λιοντάρια του Άτλαντα κατάφεραν να βγουν από τον μουντιαλικό λάκκο με τα... λιοντάρια. Το Μαρόκο μπήκε σε έναν όμιλο στον οποίο έμοιαζε σχεδόν σίγουρο πως τα εισιτήρια των «16» θα καταλήξουν σε Βέλγιο και Κροατία. Η ομάδα του Ρεγκραγκί όμως, κατάφερε να κάνει τον ποδοσφαιρικό κόσμο να τρίψει τα μάτια του.

Με όπλο την αμυντική σταθερότητα και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα στην επίθεση, οι Αφρικανοί πήραν την πρωτιά και βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως δέχθηκαν μόλις ένα γκολ κι αυτό μάλιστα ήταν αυτογκόλ. Το Μαρόκο «λύγισε» με 2-0 το Βέλγιο, επικράτησε του Καναδά με 2-1 και αναδείχθηκε ισόπαλο με 0-0 απέναντι στην Κροατία.

Αυστραλία

Τα Καγκουρό έκαναν τους φίλους τους να... χοροπηδήσουν από τη χαρά τους και μαζί εξέπληξαν και όλον τον υπόλοιπο ποδοσφαιρικό κόσμο. Η Αυστραλία μπήκε σε όμιλο με Γαλλία, Δανία και Τυνησία και φάνταζε εξ αρχής η πιο αδύναμη ανάμεσά τους. Η ήττα με 4-1 στην πρεμιέρα απέναντι στους τρικολόρ οδήγησε πολλούς στο να τη θεωρούν ήδη αποκλεισμένη.

Η ομάδα του Γκρέιαμ Άρνολντ όμως, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στις δυνατότητές της και δικαιώθηκε. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων μπόρεσε να επικρατήσει με 1-0 τόσο της Τυνησίας όσο και της Δανίας και να πάρει το εισιτήριο για τους «16» για δεύτερη φορά στην ιστορία της και μετά από 16 χρόνια. Ενδεχομένως, η ποιότητά της να μην μπορεί να την φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις, η ψυχή της όμως ίσως τα καταφέρει.

ΗΠΑ

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ απέδειξε στο Μουντιάλ πως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο... soccer γίνεται... δουλίτσα. Το νεανικό σύνολο της Αμερικής ενθουσίασε με την αθλητικότητα, την ένταση και τη μοντέρνα τακτική του προσέγγιση. Ίσως σε ορισμένες στιγμές να έλειψε η ποδοσφαιρική ωριμότητα, ο ενθουσιασμός όμως ήταν πάντα εκεί.

Στον όμιλό της, η ομάδα του Μπερχόλτερ μέτρησε δύο ισοπαλίες με Ουαλία και Αγγλία και τη νίκη-πρόκριση με 1-0 την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Ιράν. Εντυπωσιακό είναι πως δέχθηκε μόλις ένα γκολ και μάλιστα από την άσπρη βούλα. Οι Αμερικάνοι ονειρεύονται να συνεχίσουν να εκπλήσσουν τα ποδοσφαιρικά βλέμματα στα γήπεδα του Κατάρ. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν πάντως, το σίγουρο είναι πως έχουν αφήσει τις δικές τους υποσχέσεις για το μέλλον.

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα