Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή του «χιλιάρη» Μέσι και η Ολλανδία που... ψάχνεται, στα πρώτα νοκ-άουτ (vid)

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή του «χιλιάρη» Μέσι και η Ολλανδία που... ψάχνεται, στα πρώτα νοκ-άουτ (vid)

bet365

Ολλανδία και Αργεντινή μπαίνουν πρώτες στον «στίβο» των νοκ-άουτ, όντας τα βαριά ονόματα και φαβορί απέναντι στις ΗΠΑ και Αυστραλία αντίστοιχα που ψάχνουν την έκπληξη.

Οι όμιλοι του φετινού Μουντιάλ αποτελούν παρελθόν. Κι αν μας έμαθαν ένα πράγμα, είναι ότι η «φανέλα», η ποιότητα του ρόστερ και η παράδοση δεν εγγυώνται από μόνες τους την επιτυχία. Μεγάλα ονόματα όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ουρουγουάη αποχαιρέτησαν πρόωρα, αρκετές ακόμα δυσκολεύθηκαν μέχρι να τσεκάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. από τις Ακόμα κι έτσι, βέβαια, τα περισσότερα εκ των φαβορί για την κούπα βρίσκονται στη γραμμή της αφετηρίας των νοκ-άουτ.

Η φάση των «16» εκκινεί σήμερα, με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις να έχουν ξεκάθαρα φαβορί κι αουτσάιντερ: Ολλανδία - ΗΠΑ στις 17:00, Αργεντινή - Αυστραλία στις 21:00. Η ώρα του Λιονέλ Μέσι και της παρέας του να περάσουν τον «σκόπελο» του πρώτου νοκ-άουτ, η ώρα της Ολλανδίας να αποδείξει αν μπορεί να συνεχίσει περαιτέρω στο τουρνουά χωρίς να έχει θέλξει στο ελάχιστο ως τώρα με την εικόνα της. Και η ώρα δύο ομάδων που «έσπασαν» το ταβάνι τους και προχωρούν με άγνοια κινδύνου, να βάλουν δύσκολα στις αντιπάλους τους.

Ολλανδία - ΗΠΑ (17:00, ΑΝΤ1)

Οι Οράνιε έκαναν μεν το χρέος τους στον πρώτο όμιλο τερματίζοντας πρώτοι και αήττητοι, αλλά δεν έπεισαν κανέναν ότι μπορούν να φτάσουν μακριά. Το σύνολο του Λουίς Φαν Χάαλ είχε για όπλο την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση και τον «killer» Χάκπο, ωστόσο, για να διακριθεί στα νοκ-άουτ θα χρειαστεί να αναβαθμίσει την απόδοσή του. Κράτησε με δυσκολία το 1-1 κόντρα στο Εκουαδόρ, νίκησε τη Σενεγάλη με δύο γκολ στο φινάλε σε ματς που ήταν πλήρως ισορροπημένο.

Πλέον, η Ολλανδία βρίσκει απέναντί της την επικίνδυνη Team USA, που άφησε πολλές υποσχέσεις στο δικό της γκρουπ, κρατώντας στο μηδέν την Αγγλία και βγαίνοντας αλώβητη από τις αναμετρήσεις με Ουαλία και Ιράν.

Ο Φαν Χάαλ, με εξαίρεση τις αναμετρήσεις που οδηγήθηκαν στα πέναλτι, μετράει 10/10 σε αγώνες τελικής φάσης Μουντιάλ και θέλει να διευρύνει το σερί του. Τελευταία φορά που η Ολλανδία δεν προκρίθηκε από τους «16» το 2006, στην περίφημη «Μάχη της Νυρεμβέργης» με τη... βροχή από κάρτες, κόντρα στην Πορτογαλία.

Οι ΗΠΑ του Γκρεγκ Μπερχόλτερ, από την άλλη, αποκλείστηκαν τις δύο τελευταίες φορές που έφτασαν στους «16», με τελευταία τους πρόκριση στους «8» πριν από 20 χρόνια, το 2002, όταν ο νυν coach ήταν μέλος του ρόστερ. Αμφίρροπη αναμέτρηση στο «Khalifa International Stadium».

Αργεντινή - Αυστραλία (21:00, ΑΝΤ1)

Το φετινό Μουντιάλ άρχισε εφιαλτικά για την Αργεντινή, αλλά γρήγορα η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη. Με δύο νίκες σε «do or die» αναμετρήσεις και πειστικές εμφανίσεις, η παρέα του Λιονέλ Μέσι κατευθύνεται στα νοκ-άουτ έχοντας διάπλατα ανοιχτό το μονοπάτι τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά, όπου θα υψωθεί κατά πάσα πιθανότητα το εμπόδιο της Βραζιλίας.

Από τη θεωρία, όμως, η πράξη απέχει κατά πολύ και η Αλμπισελέστε καλείται να αποδείξει την προοπτική της απέναντι στη μεγαλύτερη, ίσως, έκπληξη των ομίλων που λέγεται Αυστραλία. Το σύνολο του Γκρέιαμ Άρνολντ άφησε Δανία και Τυνησία εκτός συνέχειας, σκόραρε και στις τρεις αναμετρήσεις και η χημεία του υπερτερεί της έλλειψης μεγάλων ονομάτων στο ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασικός στράικερ των Καγκουρό αγωνίζεται στη β' Ιαπωνίας και πολλοί από τους συμπαίκτες του έχουν εμπειρία μόνο από την αυστραλιανή Λίγκα.

Ματς-ορόσημο για τον Λιονέλ Μέσι, το υπ' αριθμόν 1000 της επαγγελματικής καριέρας του. Ταυτόχρονα και ματς-πρόκληση, καθώς ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ σε νοκ-άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου όντας στην πέμπτη του διοργάνωση.

Ψηφίστε παρακάτω ποιες ομάδες πιστεύετε πως θα περάσουν στα προημιτελικά:

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα