Μουντιάλ 2022, Μπεγιερίν: «Δεν θα άντεχα το βάρος 6.500 θανάτων»

Μουντιάλ 2022, Μπεγιερίν: «Δεν θα άντεχα το βάρος 6.500 θανάτων»

Ιάσονας Θεριός
Μουντιάλ 2022, Μπεγιερίν: «Δεν θα άντεχα το βάρος 6.500 θανάτων»

bet365

Ο Έκτορ Μπεγιερίν δεν θα δώσει το παρόν στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Ισπανία αλλά ένα κομμάτι του νιώθει καλά με αυτό, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε δεν θα μπορούσε να αντέξει το βάρος 6500 χαμένων ζωών.

Ο Έκτορ Μπεγιερίν δεν έχει φορέσει την φανέλα της Ισπανίας εδώ και περίπου έξι χρόνια. Ο Λουίς Ενρίκε δεν τον συμπεριέλαβε ούτε στις τελευταίες κλήσεις του εν'όψει του Μουντιάλ του 2022 αλλά ο ακραίος οπισθοφύλακας της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως ένα μέρος του εαυτού νιώθει χαρά με αυτό αφού δεν θα μπορέσει να αντέξει να αγωνίζεται εις βάρος των 6500 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους για χάρη αυτού του Μουντιάλ.

«Ως ποδοσφαιριστής το να μην είμαι στο Κατάρ και στην εθνική ομάδα είναι κάτι που με στεναχωρεί, αλλά υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που είναι χαρούμενο με αυτό. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω το βάρος 6.500 νεκρών ανθρώπων που συμμετείχαν στις εργασίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άνθρωποι από χώρες όπως το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, στην πλειονότητά τους άνδρες μεταξύ 30 και 40 ετών που αναζητούσαν μόνο μια αξιοπρεπή ζωή για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους» δήλωσε αρχικά ο 27χρονος

«Στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι και πάλι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας, της απληστίας, του εγωισμού και της διεύρυνσης όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες. Για μένα ο μόνος τρόπος για το αντιμετωπίσουμε είναι να αναζητήσουμε την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, την αγάπη μεταξύ μας και να διευρύνουμε τις κοινότητές μας. Σε μια κοινωνία τόσο πολωμένη, πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον με βάση τις συνθήκες και τις ιδέες μας και να αρχίσουμε να μας βλέπουμε όπως είμαστε όλοι, άνθρωποι» είπε στη συνέχεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα