Οι «Έλληνες» του Μουντιάλ: Εκπρόσωποι από Παναιτωλικό, Ατρόμητο όχι όμως από Παναθηναϊκό

Νότης Χάλαρης
Οι «Έλληνες» του Μουντιάλ: Εκπρόσωποι από Παναιτωλικό, Ατρόμητο όχι όμως από Παναθηναϊκό

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα μεταφέρουν την ελληνική Superleague στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο βάζουν το δικό τους, προσωρινό «στοπ», καθώς είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης εθνικών ομάδων. Το ραντεβού των... αστέρων στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου οι χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει τις αποστολές οι οποίες θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μεγάλες απουσίες, τρομέρες εκπλήξεις και νέο... αίμα είναι μερικά από τα δεδομένα που έχει το «μενού» του Μουντιάλ, χωρίς ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους να βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας. Και πάλι, το ελληνικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση παραμένει ενεργό καθώς συνολικά 13 ποδοσφαιριστές της ελληνικής Superleague θα βρεθούν με τις χώρες τους στα γήπεδα του Κατάρ.

Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ, Κροατία)

Ντομαγκόι Βίντα (ΑΕΚ, Κροατία)

Μιλάντ Μοχαμαντί (ΑΕΚ, Ιράν)

Μιλάντ Μοχαμαντί (ΑΕΚ, Ιράν)

Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ, Πολωνία)

Νταμιάν Σιμάνσκι (ΑΕΚ, Πολωνία)

Εχσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ, Ιράν)

 Εχσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ, Ιράν)

Ομπερλίν Πινέδα (ΑΕΚ, Μεξικό)

Ομπερλίν Πινέδα (ΑΕΚ, Μεξικό)

Παπέ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός, Σενεγάλη)

Παπέ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός, Σενεγάλη)

Ουί-Τζο Χουάνγκ (Ολυμπιακός, Ν. Κορέα)

 Ουί-Τζο Χουάνγκ (Ολυμπιακός, Ν. Κορέα)

Ινμπεόμ Χουάνγκ (Ολυμπιακός, Ν. Κορέα)

Ινμπεόμ Χουάνγκ (Ολυμπιακός, Ν. Κορέα)

Πιέρ Κούντε (Ολυμπιακός, Καμερούν)

Πιέρ Κούντε (Ολυμπιακός, Καμερούν)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ, Σερβία)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ, Σερβία)

Νικολάς Ν' Κουλού (Άρης, Καμερούν)

Νικολάς Ν' Κουλού (Άρης, Καμερούν)

Ντέρεκ Κορνέλιους (Παναιτωλικός, Καναδάς)

Ντέρεκ Κορνέλιους (Παναιτωλικός, Καναδάς)

Γουαϊντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος, Τυνησία)

Γουαϊντί Κεσχρίντα (Ατρόμητος, Τυνησία)

Βασικό μέλος της Εθνικής Κροατίας όταν έφτασε στον μεγάλο τελικό του τελευταίου Μουντιάλ (2018). Ο Ντομαγκόι Βίντα αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ και έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα του βασικού από τον Ματίας Αλμέιδα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ακόμα μία μεγάλη διοργανώση, ανάμεσα στους εκλεκτούς. Ο 33χρονος στόπερ μετράει 99 συμμετοχές με τη χώρα του ενώ με την Ένωση φέτος έχει συνολικά έντεκα αγώνες στο παλμάρε του με απολογισμό μία ασίστ.

Ακόμα ένας... έμπειρος διεθνής ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ καθώς ο Μιλάντ Μοχαμαντί μπορεί να είναι 29 ετών αλλά έχει ήδη 45 συμμετοχές με την Εθνική Ιράν και το γεγονός πως έχει βασικό ρόλο στην Ένωση, τον έφερε ανάμεσα στους εκλεκτούς της χώρας, όπου βρίσκεται για δεύτερη φορά όσον αφορά το Μουντιάλ (2018). Φέτος με την Ένωση έχει ως απολογισμό μία ασίστ σε δέκα παιχνίδια στη Superleague και έχει «κερδίσει» τη φανέλα βασικού από τον συμπατριώτης του, Εχσάν Χατζισαφί.

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που έχει βρει τα πατήματά του τη φετινή σεζόν στην ΑΕΚ. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι είχε αποκτηθεί τον Γενάρη του 2020 από την Ένωση, έμεινε με κανονική μεταγραφή το ίδιο καλοκαιρί και με τον Ματίας Αλμέιδα έχει κερδίσει θέση βασικού για τους «κιτρινόμαυρους». Χάρη σε αυτό, ο 27χρονος χαφ κέρδισε και την κλήση του στην Εθνική Πολωνίας, με την οποία μετράει οκτώ συμμετοχές με το εθνόσημο.

Ο Μοχαμαντί δεν θα είναι... μόνος του στην Εθνική Ιράν, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας, επέλεξε να ντουμπλάρει τη θέση του αριστερού ακραίου μπακ με τον Εχσάν Χατζισαφί. Ο 32χρονος αμυντικός είναι από τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, αφού έχει 112 εμφανίσεις με το εθνόσημο και παρότι δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο στα βασικά πλάνα της ΑΕΚ (οκτώ συμμετοχές), επιλέχθηκε κανονικά για να ταξιδέψει στο Κατάρ.

Η απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι είχε γνώμονα (και) το ερχόμενο Μουντιάλ για τον Ομπερλίν Πινέδα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που πάλεψε αρκετά η Ένωση για να αποκτήσει και το αποτέλεσμα φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής έχει τρία γκολ και μία ασίστ σε 13 παιχνίδια. Έτσι, παρότι η παρουσία του στην Εθνική του Μεξικό δεν ήταν σταθερή, εν τέλει επιλέχθηκε να είναι στην αποστολή για το ερχόμενο Μουντιάλ (έχει 50 συμμετοχές με το εθνόσημο).

Η εξέλιξή του μέσα από τον Ολυμπιακό τού ανέβασε τόσο την χρηματιστηριακή μετοχή όσο και τη φήμη του στην αγορά του εξωτερικό. Ωστόσο, το αποκορύφωμα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την Εθνική Σενεγάλης, στην οποία μετράει συνολικά 13 συμμετοχές μέχρι στιγμής και το γεγονός πως ήταν από τα βασικά μέλη του Ολυμπιακού μέχρι να γίνει και το σκηνικό με τους οπαδούς, τον έφερε ξανά στις επιλογές του Αλιού Σισέ.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές όπου το επίσημο site της FIFA, ανέφερε πως είναι «must see». Δηλαδή από τα πρόσωπα που μπορεί να απασχολήσουν στη διοργάνωση, όμως στον Ολυμπιακό, παρά τους αριθμούς και την καριέρα που είχε, δεν επιβεβαίωσε τις περγαμηνές που τον ακολουθούσαν. Παρότι έχει έντεκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο απολογισμός του είναι μόλις μία ασίστ και η πρόωρη διακοπή του δανεισμού του από τη Νότιγχαμ μοιάζει αρκετά πιθανή. Μέχρι τότε, ο 30χρονος φορ θα βρίσκεται στα γήπεδα του Μουντιάλ με την Εθνική της Ν. Κορέας, με την οποία έχει 49 συμμετοχές και 16 γκολ μέχρι στιγμής.

Μετά τη δυάδα στην ΑΕΚ με τους Μοχαμαντί και Χατζισαφί για τον Ιράν, και ο Ολυμπιακός θα έχει δύο ποδοσφαιριστές στην ίδια χώρα. Μετά τον Ουί-Τζο Χουάνγκ, στη Ν. Κορέα θα βρίσκεται και ο Ινμπεόμ Χουάνγκ, ο οποίος σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του, έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο... σπίτι του. Ο 26χρονος χαφ μετράει ήδη 16 συμμετοχές με τους «ερυθρολεύκους», έχοντας απολογισμό ένα γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με το εθνόσημο, έχει στο παλμάρε του 37 συμμετοχές.

Ακόμα μία περίπτωση από τον Ολυμπιακό που παρότι δεν είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος, θα βρεθεί ανάμεσα στους αστέρες του Μουντιάλ. Ο Πιερ Κούντε έχει συνολικά 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να έχει κερδίσει μία θέση στα βασικά πλάνα του Μίτσελ. Αυτό δεν εμπόδισε την Εθνική Καμερούν από το να του προσφέρει μία ευκαιρία να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κύπελλο. Ο 27χρονος χαφ έχει 31 αγώνες στο ενεργητικό του με το εθνόσημο και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή για τα γήπεδα του Κατάρ.

Η μοναδική παρουσία από τον ΠΑΟΚ για το ερχόμενο Μουντιάλ, είναι αυτή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο 26χρονος εξτρέμ έχει 28 συμμετοχές με την Εθνική Σερβίας μέχρι στιγμής και οι φετινές του εμφανίσεις με τον Δικέφαλο, έπεισαν τον προπονητή της χώρας του να τον συμπεριλάβει στην αποστολή ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ. Μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στους αστέρες της χώρας του όπως ο Βλάχοβιτς, ο Μίτροβιτς και ο Κόστιτς.

Ήταν από τις μεταγραφές που προκάλεσαν... αίσθηση στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι και στόχος του ήταν η επιστροφή στην Εθνική Καμερούν μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε. Ο 32χρονος αμυντικός κατάφερε να παίξει σε δύο φιλικά τον περασμένο Σεπτέμβρη ενώ στους «κίτρινους» έχει οκτώ συμμετοχές με μία ασίστ στη φετινή σεζόν. Με το εθνόσημο έχει ήδη στο ενεργητικό του 75 αγώνες, κάτι που έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην κλήση του για το Μουντιάλ.

Ο Καναδάς ζει ιστορικές στιγμές με την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ και ανάμεσα στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Κατάρ, βρίσκεται και ο Ντέρεκ Κορνέλιους. Ο 24χρονος στόπερ του Παναιτωλικού έχει κερδίσει τη θέση του βασικού από την πρώτη στιγμή που πήγε στον ελληνικό σύλλογο και φέτος έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις συμμετοχές. Όλα αυτά ήταν αρκετά για να συμπεριληφθεί στις επιλογές του Χέρντμαν, καθώς έχει ήδη 18 παρουσίες με το εθνόσημο.

Ήταν εκλεκτός του Ατρομήτου για το δεξί άκρο της άμυνας το περασμένο καλοκαίρι, όταν και αποκτήθηκε από την Σαλερνιτάνα. Ο Γουαϊντί Κεσχρίντα έχει μόνιμη θέση στην Εθνική Τυνησίας και δεν θα έλειπε από την αποστολή ενόψει του Μουντιάλ στο Κατάρ. Ο 27χρονος ακραίος μπακ έχει ήδη 18 συμμετοχές με το εθνόσημο, και σε συνδυασμό με τις δέκα συμμετοχές μέχρι στιγμής, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ, έδωσαν την κατάλληλη αφρομή για να μπει στο... αεροπλάνο.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi