Παγκόσμιο Κύπελλο: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας για το τουρνουά του 2030!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Επίσημη η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ουκρανίας για το τουρνουά του 2030!

bet365

Με ανακοίνωσή της, η ισπανική ομοσπονδία καλωσόρισε την Ουκρανία ως τρίτο μέλος της κοινής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην κοινή πρόταση υποψηφιότητας Ισπανίας-Πορτογαλίας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2030 επιβεβαίωσε η ισπανική ομοσπονδία.

Όπως είχαν αναφέρει σε ρεπορτάζ τους οι «Times», οι δύο χώρες της Ιβηρικής προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, προσκαλώντας την ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να γίνει μέρος του project για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην ανακοίνωσή της, η RFEF δηλώνει πως έχει την πλήρη στήριξη της UEFA και του Αλεξάντερ Τσέφεριν για την εν λόγω κίνηση και πως «Το project έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για την κοινωνία μέσα από το ποδόσφαιρο, με ένα ανατρεπτικό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης», κάνοντας λόγο πάντως πως δεν πρόκειται να αλλάξει το προκαθορισμένο πλάνο για 14 γήπεδα. Αντίθετα, θα προστεθούν ορισμένα γήπεδα επί ουκρανικού εδάφους, πιθανότατα στο Κίεβο ενώ θα γίνει προσπάθεια και για το Ντόνετσκ, σύμφωνα με τον Ουκρανό ομόλογο του Λουίς Ρουμπιάλες (πρόεδρος RFEF), Αντρέι Παβέλκο.

Σχετικά με τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει γεωγραφικάη την Ιβηρική από την Ουκρανία, ο Ρουμπιάλες απάντησε πως: «Στο περασμένο Euro, διεξήχθησαν παιχνίδια από το Λονδίνο ως το Μπακού, από τη μία άκρη της ηπείρου στην άλλη. Πιστεύουμε λοιπόν πως δεν θα αποτελέσει πρόβλημα ούτε για το 2030»

Υπενθυμίζεται ότι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 έχουν καταθέσει συνυποψηφιότητα οι Αργεντινή-Ουρουγουάη-Χιλή-Παραγουάη, το Μαρόκο, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα εμπλέκουν και την Ελλάδα σε διηπειρωτική πρόταση τριών ηπείρων με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα