Ινιάκι Γουίλιαμς: Από την U21 της Ισπανίας στο Κατάρ με τη Γκάνα

Ινιάκι Γουίλιαμς: Από την U21 της Ισπανίας στο Κατάρ με τη Γκάνα

bet365

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς έκλεισε την πόρτα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, καθώς επέλεξε να τεθεί στη διάθεση της Γκάνας και αναμένεται να δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς είναι ένα ποδοσφαιρικό «προϊόν» της Ισπανίας, καθώς γεννήθηκε στη χώρα των Βάσκων, έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Παμπλόνα μέχρι το 2012 που άνοιξε το κεφάλαιο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, όμως στα 28 του χρόνια αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο». Ο ταχύτατος σέντερ φορ αποφάσισε να κλείσει την πόρτα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, καθώς όπως ανακοίνωσε πλέον τίθεται στη διάθεση της εθνικής ομάδας της Γκάνας, ώστε να μπορέσει να ζήσει το «όνειρο» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

O επιθετικός της Αθλέτικ αγωνίστηκε 17 φορές και σκόραρε τρία γκολ με την U21 των Ισπανών, όμως με την ανδρική ομάδα μετράει μια μισάωρη συμμετοχή στις 29 Μαΐου του 2016, σε φιλική νίκη επί της Βοσνίας (3-1). Θυμίζουμε πως η Γκάνα έχει προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ και βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ουρουγουάη, την Πορτογαλία και τη Νότια Κορέα.

«Νιώθω πως ήρθε η ώρα να βρω τις ρίζες μου, να μάθω τον εαυτό μου και την Γκάνα, η οποία σημαίνει τόσα πολλά για εμένα και την οικογένειά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο «Iron Man» της Μπιλμπάο, ο οποίος έχει συμπληρώσει έξι χρόνια χωρίς να έχει χάσει ματς στη La Liga. Την προηγούμενη σεζόν στις 38 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε οκτώ γκολ και έξι ασίστ, ενώ συνολικά με τους Βάσκους έχει 338 εμφανίσεις, 75 γκολ και 47 ασίστ.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα