Αγγλία: Η μέρα που έσπασε η κατάρα των πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Αγγλία: Η μέρα που έσπασε η κατάρα των πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Αγγλία: Η μέρα που έσπασε η κατάρα των πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η εθνική ομάδα της Αγγλίας δίχως να περιμένει κανείς από αυτή τη φουρνιά του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κάποια μεγάλη επιτυχία, έσπασε την κατάρα των πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά!

Τα «τρία λιοντάρια» σ' εκείνη την διοργάνωση εμφανίστηκαν ανανεωμένα και με νέο ρόστερ, δίχως να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από το αγγλικό έθνος για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Και αυτό βοήθησε τον κόουτς της ομάδας να κάνει... trademark το γιλέκο, λόγω της κάθε του εμφάνισης στην άκρη του πάγκου, ενώ, το γεγονός πως οι ώμοι των διεθνών παικτών δεν είχαν εξτρά βάρος, βοήθησε τρομερά στη διαδρομή μέχρι και τον ημιτελικό.

Η Αγγλία στη φάση των «16» του Μουντιάλ αντιμετώπισε τους Κολομβιανιούς βρίσκονταν κάτι δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση στα 90' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κέιν, ωστόσο, στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Γεράι Μίνα έστειλε το ματς στην παράταση.

Το εξτρά ημίωρο δεν παρουσίασε κάποια αλλαγή και στα πέναλτι ... ξύπνησαν όλες οι φοβίες των Άγγλων για τις συνεχόμενες αποτυχίες στα μεγάλα τουρνουά.

Κι όμως! Ο Πίκφορντ απέκρουσε το χτύπημα του Μπάκα, ο Ντάιερ σκόραρε από την άσπρη βούλα και με το τελικό 4-3 τα «τρία λιοντάρια» πέρασαν στα προημιτελικά με την πρώτη πρόκριση στη «ρωσική ρουλέτα» μετά από πέντε διαδοχικές ήττες στη διαδικασία!

Μάλιστα, το επόμενο καλοκαίρι στο Nations League θα ερχόταν και δεύτερη επιτυχία από την άσπρη βούλα, ξανά με τον Πίκφορντ να χαρίζει στην Αγγλία την 3η θέση στη νεοσύστατη, τότε, διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα