Εμφανίσεις πέντε αστέρων

Εμφανίσεις πέντε αστέρων

Εμφανίσεις πέντε αστέρων

bet365

Με αφορμή τα πέντε τέρματα που σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή απέναντι στην Εσθονία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους ποδοσφαιριστές, που σκόραραν πέντε φορές σε έναν αγώνα με τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας.

Όλεγκ Σαλένκο: Φόρεσε μόλις οκτώ φορές τη φανέλα της εθνικής του ομάδας και αγωνίστηκε μόλις σε ένα Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, κατάφερε να βάλει το όνομά του στα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας του ποδοσφαίρου. Το 1994, στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, όμως στο τελευταίο της παιχνίδι έμελλε να μπει στο «πάνθεον» ο Όλεγκ Σαλένκο. Σημείωσε πέντε τέρματα, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο εντυπωσιακό 6-1 επί του Καμερούν. Ένα επίτευγμα, που τον καθιστά το μοναδικό ποδοσφαιριστή, που έχει σκοράρει πέντε φορές σε ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή, μάλιστα, ήταν η τελευταία του συμμετοχή με την εθνική Ρωσίας.

Μάρκο Φαν Μπάστεν: Ο ποδοσφαιριστής που οδήγησε τους «οράνιε» στην κατάκτηση του μοναδικού τίτλου στην ιστορία τους, το Euro 1988. Μπορεί να μην είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής Ολλανδίας (άλλωστε αποσύρθηκε νωρίς λόγω τραυματισμών), όμως είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει πέντε τέρματα σε έναν αγώνα. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τα κατάφερε σε έναν αγώνα της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1992. Η Ολλανδία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της αδύναμης Μάλτας με σκορ 8-0. Τα πέντε τέρματα ήρθαν από τον Φαν Μπάστεν και τα υπόλοιπα από τους Μπέργκαμπ (2) και Βίντερ.

Μάλκολμ ΜακΝτόναλντ: Το παρατσούκλι του ήταν “SuperMac”, λόγω της ταχύτητας, της δύναμης και της ευχέρειας του στο σκοράρισμα. Ο Άγγλος επιθετικός μπορεί να φόρεσε μόλις 14 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, τη δεκαετία του ’70, όμως κατάφερε να μπει στα βιβλία της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής μεταπολεμικά, που πέτυχε πέντε γκολ σε έναν αγώνα με τα «λιοντάρια». Τα κατάφερε τον Απρίλιο του 1975, σε ένα ματς των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, απέναντι στην Κύπρο. Η Αγγλία επικράτησε με το ευρύ 5-0 στο Γουέμπλεϊ, με τον ΜακΝτόναλντ να σημειώνει όλα τα γκολ των γηπεδούχων. Με τα πρωτοσέλιδα των αγγλικών εφημερίδων, την επόμενη μέρα, να έχουν τίτλο “SuperMac-Cyprus 5-0”.

Εβαρίστο: Πελέ, Νεϊμάρ, Ρονάλντο και Ρομάριο οδηγούν τη λίστα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας. Πιο κάτω ακολουθούν κι άλλοι σπουδαίοι Βραζιλιάνοι, όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ζίκο, ο Μπεμπέτο και ο Ριβάλντο. Κανείς τους, όμως, δεν έχει φτάσει στο επίτευγμα του Εβαρίστο των μόλις 14 συμμετοχών με τη φανέλα της «σελεσάο». Από τα οκτώ τέρματα που πέτυχε συνολικά με το εθνόσημο, τα πέντε ήρθαν σε έναν και μόνο αγώνα. Στο Copa America του 1957, που έγινε στο Περού, η Βραζιλία νίκησε με το εντυπωσιακό 9-0 την Κολομβία. Ο Εβαρίστο σκόραρε πέντε φορές στο ματς και με αυτή του την εμφάνιση τράβηξε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να γίνει κάτοικος Καμπ Νου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα