Μουντιάλ 2022: Σκέψεις της FA να αποσύρει το «It's Coming Home» ενόψει Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Σκέψεις της FA να αποσύρει το «It's Coming Home» ενόψει Κατάρ

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Σκέψεις της FA να αποσύρει το «It's Coming Home» ενόψει Κατάρ

bet365

Το «Football's Coming Home», το «soundtrack» των φίλων της εθνικής Αγγλίας από το 1996 ως και σήμερα, χαρακτηρίστηκε προσβλητικό προς τις άλλες χώρες από ανθρώπους της FA, η οποία σκέφτεται να το αποσύρει ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«It's Coming Home». Μία φράση, ένα σύνθημα, ένας ατέρμονος πόθος των φίλων της εθνικής Αγγλίας να φέρουν πίσω στο Νησί την κούπα, παγκόσμια ή ευρωπαϊκή. Το... τσιτάτο που λατρεύεται από τους φίλους θεωρείται των Τριών Λιονταριών κι από την άλλη θεωρείται γραφικό από τους αντιμάχους της, αναμφισβήτητα δίνει ξεχωριστό χρώμα στα τουρνουά που παίρνει μέρος η εθνική Αγγλίας, αλλά πλέον βρίσκεται στο φάσμα του «βέτο» από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun», το κομμάτι «Football's Coming Home» των Baddiel and Skinner που γέννησε το ομώνυμο σύνθημα, αντιμετωπίζει αρκετούς επικριτές στα ενδότερα της FA, οι οποίοι θεωρούν πως το «It's Coming Home» έχει καταντήσει αλαζονικό ως προς τους φιλάθλους των άλλων χωρών, με δεδομένο πως πρϋποθέτει την... οικειοποίηση του αθλήματος. Έτσι, οι άνθρωποι της FA εξετάζουν το ενδεχόμενο να το αποσύρουν από επίσημο τραγούδι της Αγγλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και να δώσουν... προαγωγή στο δεύτερο κομμάτι-σήμα κατατεθέν των Τριών Λιονταριών, το «Sweet Caroline» του Neil Diamond.

«Η FA αφουγκραζόταν πάντοτε τα αρνητικά στοιχεία του τραγουδιού, δίνοντας έμφαση στο ότι πρόκειται απλά για ένα τραγούδι ελπίδας. Ωστόσο, υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως είναι η ώρα να αλλάξει αυτό.

Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα και μία τεράστια ευκαιρία στο Κατάρ, συνεπώς ίσως είναι καλύτερο να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν συμπεριλαμβάνεται στην αντιπαράθεση, αλλά ίσως να έχει κι εκείνος ανάμικτες αναμνήσειος από το 1996 αφού έχασε το καθοριστικό πέναλτι που μας πέταξε νοκ-άουτ από τα ημιτελικά.

Το Sweet Caroline έγινε τεράστιο hit στο περασμένο Euro και είναι το υποψήφιο για να γίνει ο ανεπίσημος ύμνος της εθνικής μας. Δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά είναι εξαιρετικό τραγούδι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και δεν βγάζει κανέναν αρνητισμό
», αναφέρουν οι πηγές της Sun από την ομοσπονδία.

Το «It's Coming Home» έγινε δημοφιλές στο Euro 1996, όταν η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διοργανώθηκε σε αγγλικό έδαφος. Στο πέρασμα των χρόνων, βέβαια, μετατράπηκε σε σύνθημα για το... όνειρο της κατάκτησης του Μουντιάλ κι εσχάτως του Euro από πλευράς των Άγγλων φιλάθλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα