Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ 1-3: Χάλασε το πάρτι τίτλου στο «Παρκ Ντε Πρενς»

Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ 1-3: Χάλασε το πάρτι τίτλου στο «Παρκ Ντε Πρενς»

Νίκος Κικίδης
Παρί - Τουλούζ

bet365

Ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε στο τελευταίο του ματς στο Παρίσι, αλλά η Τουλούζ ανέτρεψε το σκορ κόντρα στην Παρί (3-1) και της χάλασε το πάρτι τίτλου. Κλείδωσε το Champions League η Μονακό.

Στο... διχασμένο «Παρκ Ντε Πρενς» ελέω του φευγάτου Κιλιάν Μπαπέ η Παρί επέτρεψε στην Τουλούζ να επικρατήσει με ανατροπή 3-1 και να της χαλάσει τη φιέστα. Αν και ο Γάλλος στο τελευταίο του ματς στο Παρίσι φρόντισε να ανοίξει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και με δυο γκολ πανηγύρισαν το διπλό για να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Οι Παριζιάνοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 8΄όταν ο Τένας βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Μπαπέ, ο οποίος ντρίμπλαρε τον αντίπαλο γκολκίπερ και εκτέλεσε σε κενή εστία για το 1-0. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο ο αμαρκάριστος Νταλινγκά τιμώρησε την αποδιοργανωμένη άμυνα της Παρί για το 1-1.

Με το μυαλό περισσότερο στη... φιέστα παρά στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι παραλίγο να βρεθούν πίσω στο σκορ στο 17΄αλλά ο Τένας εξουδετέρωσε το σουτ του Αμπουκάλ και τελικά η ζημιά έγινε στο 69΄. Αφού Μπαπέ και Ασένσιο σπατάλησαν δυο καλές στιγμές νωρίς στο β΄μέρος, ο Γκομπό τους τιμώρησε για το 1-2 και την ανατροπή.

Η Τουλούζ μάλιστα φύλαγε και... επιδόρπιο για το τέλος, όταν στο 90΄ο Μαγκρί βρήκε δίχτυα και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Με νίκες συνέχισαν Μονακό και Λυών

Με τρίποντα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στη Ligue 1 Μονακό και Λυών. Οι Μονεγάσκοι επικράτησαν εκτός έδρας με σκορ 2-1 της Μονπελιέ και παραμένουν στη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με 64 βαθμούς. Τα γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Άντολφ Χίτερ πέτυχαν οι Ουαταρά (52’) και Φοφανά στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Λιονέ νίκησαν επίσης εκτός έδρας με σκορ 1-0 την Κλερμόν και μείωσαν τη διαφορά τους στους δυο βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε για την ομάδα του Πιερ Σαζ ο Μανγκαλά στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης.

Κλερμόν και Λιοριάν υποβιβάστηκαν στη Ligue 2, με την πρώτη να υποβιβάζεται και «μαθηματικά» μετά την εντός έδρας ήττα της από τη Λυών και τη δεύτερη να χάνει με... κατεβασμένα τα χέρια από τη Μαρσέιγ με 3-1 στο «Βελοντρόμ»

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

  • Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ 1-3
  • Μονπελιέ - Μονακό 0-2 Ναντ - Λιλ 1-2
  • Κλερμόν - Λυών 0-1
  • Στρασμπούργκ - Μετς 2-1
  • Μαρσέιγ - Λοριάν 3-1
  • Ρεν - Λανς 1-1
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα