Νις - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Επιστροφή στις νίκες με τα... χίλια ζόρια και «άγιο» Ντοναρούμα

Ιάσονας Θεριός
psg_winn

bet365

Μπορεί να μην έπεισε, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στον... σεληνιασμένο Ντοναρούμα των επτά επεμβάσεων κράτησε το μηδέν και με τα γκολ των Μέσι και Ράμος «λύγισε» τη Νις (2-0) επαναφέροντας τη διαφορά της από τη 2η Λανς στους έξι βαθμούς.

Σίγουρα δεν ήταν μια εμφάνιση την οποία θα μνημονεύουν για καιρό στη γαλλική πρωτεύουσα, όμως η... δουλειά έγινε. Η Παρί, μετά από δύο διαδοχικές ήττες από Ρεν και Λυών, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, νικώντας με 2-0 εντός έδρας τη Νις, και συνεχίζει να βρίσκεται στο +6 από τη 2η Λανς στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Σε απίστευτη βραδιά ο Ντοναρούμα (και τα δοκάρια του) που με επτά επεμβάσεις κράτησε τους Νικαιώτες στο μηδέν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο παιχνίδι και προειδοποίησαν στο 22΄, όταν η κεφαλιά του Ντανίλο σταμάτησε στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, άνοιξαν το σκορ, με τον Μέσι από κοντά μετά από γύρισμα του Μέντες να νικά τον Σμάιχελ για το 1-0. Η Νις αντέδρασε και πάτησε το γκάζι, όμως τόσο στο 43' όσο και το 45' ο Ντοναρούμα είπε εντυπωσιακά «όχι» σε Πεπέ και Μοφί.

Στο 51' η προσπάθεια του Ντάντε σταμάτησε στο οριζόντιο και ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλός πορτιέρε σταμάτησε και πάλι τον Πεπέ. Ο Ντοναρούμα είχε αντίδραση και στην εντυπωσιακή κεφαλιά του Τοντιμπό στο 70' και έξι λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι «κλείδωσαν» το ματς. Ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ράμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ακόμα και μετά από αυτό οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, έχοντας ξανά δοκάρι με τον Λαμπόρντ στο 81'.

Σπουδαία ευκαιρία σε ανυπεράσπιστη εστία έχασε στις καθυστερήσεις ο Μπαπέ που δεν μπόρεσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, κάτι που φυσικά δεν θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού.

Σόκαρε τη Λιλ η Ανζέ

Σπουδαία εντός έδρας νίκη κατάφερε να πάρει η ουραγός Ανζέ, η οποία «πάγωσε» με το 1-0 τη Λιλ, που, τουλάχιστον προς το παρόν, παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι Λιλουά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και τιμωρήθηκαν, αφού στο 84' ο Σαμπάνοβιτς χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα