Ligue 1: Συνεχίζει δεύτερη η ακάθεκτη Λανς, νίκη και για την Αζαξιό

Γιάννης Αρώνης
Ligue 1: Συνεχίζει δεύτερη η ακάθεκτη Λανς, νίκη και για την Αζαξιό

bet365

Η Λανς πέρασε και από την έδρα της Ανζέ (1-2) και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της Ligue 1, ενώ η Αζαξιό πήρε βαθμολογική ανάσα με τη νίκη της επί του Στρασβούργου με 4-2.

Συνέχεια στην 14η αγωνιστική της Ligue 1 είχαμε σήμερα 5/11, με τις αναμετρήσεις Αζαξιό - Στρασβούργο και Ανζέ - Λανς να παίρνουν την σκυτάλη από το χθεσινοβραδινό (4/11) Τρουά - Οσέρ 1-1.

Στο πρώτο χρονικά παινχίδι του σημερινού προγράμματος η Αζαξιό υποδέχθηκε το Στρασβούργο με αμφότερες τις αντιπάλους να βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο έκτο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελεγκάρντ και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο 17' με καταπληκτικό πλασέ του Γκαμεϊρό που «κρέμασε» τον Λερόι.

Από εκεί και πέρα το ματς είχε μόνο Αζαξιό: οι γηπεδούχοι με μια αντεπίθεση-εξπρές γύρισαν το ματς και προηγούνταν με 4-2 στο ημίχρονο! Ο Μπελαϊλί σκόραρε στο 33' και το 40' από τα έντεκα βήματα, ο Ελ Ιντρισί έκανε το 2-2 στο 34ο λεπτό και ο Νουρί υπέγραψε τον θρίαμβο της Αζαξιό στο 45'+3 με κοντινή κεφαλιά. Η ομάδα του Πανταλόνι είχε την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Μπελαϊλί αστόχησε στο τρίτο πέναλτι της βραδιάς στο 63' χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία για το προσωπικό του χατ-τρικ. Έτσι, η Αζαξιό που ολοκλήρωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Βιντάλ στο 79' ανέβηκε στους 11 βαθμούς και την 17η θέση, έναν παραπάνω από το Στρασβούργο που υποχώρησε στην 18η.

Στο δεύτερο και τελευταίο ματς της σημερινής δράσης στο γαλλικό πρωτάθλημα, η Λανς κάνοντας περισσότερο συντήρηση δυνάμεων πέρασε από την έδρα της ουραγού Ανζέ με 1-2 και παρέμεινε στο κυνήγι της Παρί Σεν Ζερμέν από την οποία απέχει δύο βαθμούς με παιχνίδι περισσότερο. Ο Σαΐντ στο 21' έβαλε μπροστά τους «χρυσοκόκκινους» με σουτ στην κίνηση μετά την σέντρα του Σοτοκά και ο Μεντινά στο 51' έκανε το 2-0 για την ομάδα του με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντανσό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 88' με τον Μπλάζιτς σε ένα γκολ που επίσης προήλθε από εκτέλεση φάουλ και συγκεκριμένα του Ναμπίλ Μπενταλέμπ.

Έτσι, μετά από 14 αγώνες στην Ligue 1 η Λανς είναι δεύτερη με 33 βαθμούς ενώ η Ανζέ παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την πενιχρή συγκομιδή των 8 πόντων.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα