Μαρσέιγ - Αζαξιό 1-2: Ήττα-σοκ για την ομάδα του Τούντορ

Γιάννης Αρώνης
Μαρσέιγ - Αζαξιό 1-2: Ήττα-σοκ για την ομάδα του Τούντορ

bet365

Η Αζαξιό πήρε τεράστια νίκη μέσα στην έδρα της Μαρσέιγ με 2-1, ξεκόλλησε από τον «πάτο» της βαθμολογίας και στέρησε από τους Μαρσεγιέζους την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή της Ligue 1.

Η Μαρσέιγ υπέστη ήττα-μαχαιριά με 2-1 από τη νεοφώτιστη Αζαξιό μέσα στο «Βελοντρόμ», σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί -έστω και προσωρινά- στην πρώτη θέση της Ligue 1 εν αναμονή της βραδυνής αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρεμς και Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ ήταν μάλιστα αυτή που προηγήθηκε στο ματς με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιμίτρι Παγιέ στο 15', παράβαση που προήλθε από το τεντωμένο χέρι του Λερόι. Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν άμεσα με δράστη τον Μουσίτι-Οκό που πήρε την πάσα του Μαρτσέτι και με όμορφο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε νικώντας τον Μπλάνκο στο 25ο λεπτό.

Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Ολιβιέ Πανταλόνι σημειώθηκε στο 47ο λεπτό, όταν ο Κονέ έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Μπαλέρντι τοποθετώντας με λανθασμένο τρόπο το σώμα του έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο το δεύτερου μέρους και οι νεοφώτιστοι «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 7 βαθμούς και προσπερνώντας Μπρεστ και Στρασβούργο.

Από την άλλη η Μαρσέιγ έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή και να βάλει έξτρα πίεση στην Παρί που δοκιμάζεται στην έδρα της Ρεμς, μένοντας στους 23 βαθμούς και την δεύτερη θέση έναντι των 25 που έχουν οι Παριζιάνοι.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα