Λυών: Νίκη πεντάδας, 2-1 τη δεύτερη Λανς

Βασίλης Μπαλατσός
Λυών: Νίκη πεντάδας, 2-1 τη δεύτερη Λανς

bet365

Η Λυών κατάφερε να «λυγίσει» τη δεύτερη Λανς και να φτάσει στην 5η θέση. Αρνητικό ρεκόρ «αποχής» από τις νίκες για τη Σέντ Ετιέν, η οποία πήρε τον βαθμό στη Μετς χάρη στη γκολάρα του Καζρί.

Η Λυών έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα με 3-2 από τη Νις, ενώ είχε προηγηθεί με δυο γκολ. Η ομάδα του Πίτερ Μπος κατάφερε να επικρατήσει της δεύτερης Λανς και να ανέβει στην 5η θέση της Ligue 1 με 19 βαθμούς.

Μετά από παράβαση του Φακούντο Μεντίνα, ο Τόκο Εκαμπί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 25' για τη Λυών. Στο 41' ο Αουάρ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους γηπεδούχους. Ο Γάλλος χαφ με κεφαλιά έκανε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Λανς πίεσε, όμως κατάφερε μόνο να μειώσει το σκορ με τον Αρνό Καλιμουέντο, στο 61'. Το 2-1 υπέρ της Λυών έμεινε μέχρι τέλους, με τη Λανς να γνωρίζει την τρίτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

H Σεντ Ετιέν πήρε τον βαθμό με το γκολ της χρονιάς

Στη Μετς η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σέντ Ετιέν με σκορ 1-1. Οι «Στεφανουά» έμειναν για 14ο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη, γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ, μόλις στο 9', με τον Φαρίντ Μπουλάγια να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκριν με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 16ο λεπτό ο Γουαμπί Καζρί ξεκίνησε από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, κουβάλησε τη μπάλα προς τη μεσαία γραμμή και πριν περάσει το κέντρο «κρέμασε» τον Ουκίντζα, κάνοντας το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους. Πρόκειται για το γκολ από τη μεγαλύτερη απόσταση στα top 5 πρωταθλήματα από το 2014 και εκείνο από τη μεγαλύτερη απόσταση στην Ιστορία της Ligue 1.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα