Βαλένθια - Σοθιεδάδ 2-2: Έχασαν την ευκαιρία οι Βάσκοι (vids)

Gazzetta team
Βαλένθια - Σοθιεδάδ 2-2: Έχασαν την ευκαιρία οι Βάσκοι (vids)

bet365

Η Σοθιεδάδ προηγήθηκε στο «Μεστάγια» με τους Γκεβάρα και Ίσακ, αλλά έφυγε μόνο με το βαθμό (2-2) από την έδρα της Βαλένθια κι έχασε την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Σκόραρε για πρώτη φορά μετά τα τέλη Φεβρουαρίου η Οσασούνα και πήρε διπλό παραμονής (1-2) στο Βιγιαρεάλ.

Αν και το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ίδια, η Σοθιεδάδ έφυγε μόνο με το βαθμό το απόγευμα της Κυριακής (11/4) από το «Μεστάγια» καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) εκτός έδρας με τη Βαλένθια για την 30ή αγωνιστική της La Liga. Ματς το οποίο ξεκίνησε με πασίγιο των γηπεδούχων στους φιλοξενούμενους για την πρόσφατη κατάκτηση του... περσινού Copa del Rey.

Οι Βάσκοι άνοιξαν το σκορ με το εξαιρετικό σουτ του Γκεβάρα με το αριστερό στο 33ο λεπτό και διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 45ο λεπτό με την εξαιρετική ενέργεια του Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, την έφερε στο αριστερό και με εξαιρετικό πλασέ από αριστερά εντός περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Οι «νυχτερίδες», με τις οποίες αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Μουκτάρ Ντιακαμπί μία εβδομάδα μετά το επεισόδιο με τον Χουάν Κάλα (για το οποίο αθωώθηκε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ), μείωσαν στο 60ό λεπτό με την εκτέλεση πέναλτι του Βας.

Έφτασαν, μάλιστα, στην ισοφάριση στο 73ο λεπτό με την εξαιρετική κεφαλιά του Γκαμπριέλ Παουλίστα ύστερα από σέντρα του Γκονσάλο Γκέδες. Αν και οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω της αποβολής του Μάξι Γκόμες με δεύτερη κίτρινη το 2-2 ήταν και το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν παρέμεινε στην πέμπτη θέση, με τους δύο βαθμούς όμως που άφησε στο «Μεστάγια» έχασε την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψή της.

Έσπασε τη «νηστεία» στο σκοράρισμα με διπλό παραμονής

Από τα τέλη Φεβρουαρίου είχε να βρει δίχτυα η Οσασούνα. Κατάφερε να σπάσει τη «νηστεία» στο σκοράρισμα στο «Θεράμικα». Το έκανε μάλιστα με γκολάρα, καθώς ο Μονκαγιόλα άνοιξε το σκορ στο 64ο λεπτό.

Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Νταβίντ Γκαρθία στο 70ό λεπτό, αλλά η ομάδα από την Παμπλόνα έφυγε με το τρίποντο (1-2) διασκεδάζοντας τις όποιες αμφιβολίες για την παραμονή της χάρη στο γκολ του Μπούντιμιρ στο 74ο λεπτό.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα