Μέσι - Μπαρτσελόνα: 17 χρόνια από το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα (vid)

Gazzetta team
Μέσι - Μπαρτσελόνα: 17 χρόνια από το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα (vid)

bet365

Πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια από όταν ο 16χρονος Λιονέλ Μέσι έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στα εγκαίνια του «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο, σηματοδοτώντας την (ανεπίσημη) εκκίνηση της μυθικής του πορείας.

Ήταν 16 Νοεμβρίου του 2003, όταν η Μπαρτσελόνα έγινε η αντίπαλος που εγκαινίασε το νεότευκτο «Ντραγκάο», στο πρώτο ματς της Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο στη νέα της έδρα. Και μπορεί αυτή η περίσταση να ήταν από μόνη της το κύριο θέμα του αγώνα, όμως, 17 χρόνια αργότερα αξίζει να μνημονεύεται περισσότερο ως η επέτειος από το ντεμπούτο ενός ποδοσφαιρικού μύθου, με την πρώτη ομάδα των Μπλαουγκράνα.

Ο 16χρονος, αμούστακος κι άσημος τότε προς το ευρύ κοινό, Λιονέλ Μέσι, πέρασε ως αλλαγή στο φιλικό απέναντι στους Δράκους στο 71’, αντί του Φερνάντο Ναβάρο, σηματοδοτώντας έτσι την παρθενική του εμφάνιση με την ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ. Τα επίσημα παιχνίδια θα έρχονταν από τη σεζόν 2004-05, ωστόσο, το ταξίδι προς το πάνθεον του ισπανικού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε έστω κι άτυπα ξεκινήσει εκείνο το βράδυ στο Οπόρτο.

Θυμηθείτε τα highlights του αγώνα, που βρήκε νικήτρια την Πόρτο με 2-0:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα