Φερνάντο Τόρες: «Ο Ντέμης Νικολαΐδης μου έδειξε τον δρόμο!»

Gazzetta team
Φερνάντο Τόρες: «Ο Ντέμης Νικολαΐδης μου έδειξε τον δρόμο!»

bet365

Ο σπουδαίος Ισπανός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη για το βιβλίο «30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντέμη Νικολαΐδη.
Ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Φερνάντο Τόρες συναντήθηκαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2003-04 και απέκτησαν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Ο νεαρός, τότε, Τόρες, λάτρευε να παίζει μαζί με τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ. Άκουγε τις συμβουλές του, έβλεπε το πάθος και το ήθος του και καταλάβαινε τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει. Ο Τόρες παραχώρησε συνέντευξη στο βιβλίο "30 θεοί του ελληνικού ποδοσφαίρου" του Θάνου Σαρρή, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Brainfood, μιλώντας για τον Ντέμη!
Διαβάστε ένα απόσπασμα των όσων δήλωσε:
«Έχω σπουδαίες αναμνήσεις παίζοντας στο πλευρό του Ντέμη Νικολαΐδη. Ήμουν πολύ νέος παίκτης, 19 ετών, όταν ήρθε στην Ατλέτικο. Έδειξε από την πρώτη μέρα πόσο σκληρά δούλευε. Θυμάμαι ότι είχε αρκετά προβλήματα με τη μέση του εκείνες τις μέρες. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν έχασε ούτε μία προπόνηση, ούτε έναν αγώνα. Πάλευε σαν πολεμιστής κάθε μέρα. Έκανε ενέσεις στα μέσα της εβδομάδας και μετά έπαιζε τους αγώνες, χωρίς να παραπονιέται. Σε έναν νεαρό παίκτη σαν εμένα εκείνη την εποχή, έδειξε τον δρόμο για το πώς πρέπει να είναι ο ποδοσφαιριστής. Να δουλεύει πάντα σκληρά, χωρίς να παραπονιέται, χωρίς να αναζητά δικαιολογίες. Επομένως είχε μεγάλη επιρροή πάνω μου.
Πραγματικά απόλαυσα κάθε λεπτό που κατάφερα να παίξω μαζί του. Δούλευε πολύ σκληρά, ανοίγοντας χώρους για μένα και νομίζω ότι είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Είναι το είδος του ποδοσφαιριστή που οι οπαδοί αγαπούν, επειδή δίνει τα πάντα κι όπως είπα πριν είχε μεγάλη επιρροή σε έναν νεαρό παίκτη σαν εμένα, γιατί έβλεπα έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για τη χώρα του να δουλεύει πραγματικά σκληρά, οπότε απλώς χρειαζόταν να ακολουθήσω το παράδειγμά του. Θυμάμαι ότι κάναμε μια πολύ καλή σεζόν για την ομάδα και για τον ίδιο, λατρεύτηκε από τους οπαδούς κι από όλους τους συμπαίκτες του. Στο τέλος της χρονιάς πήγε στο Euro, στην Πορτογαλία και στέφθηκε πρωταθλητής.
Με βοηθούσε κάθε μέρα, έδειχνε ότι ήθελε να είναι δίπλα μου. Πιθανόν κατάλαβε ότι ήμουν ένα καλό παιδί με στόχο να βελτιωθώ και να δουλέψω σκληρά. Γουστάραμε που παίζαμε στην ίδια ομάδα εκείνη τη σεζόν στην Ατλέτικο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να πω αυτά λόγια για κείνον, γιατί τα αξίζει. Θέλω να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο, επειδή είναι πραγματικά καλός τύπος».
 

LA LIGA Τελευταία Νέα