Ρεάλ Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ 2-1: Βασκική ελπίδα, καταλανική ταφόπλακα (vids)

Gazzetta team
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ 2-1: Βασκική ελπίδα, καταλανική ταφόπλακα (vids)

bet365

Πρώτη νίκη για την Ρεάλ Σοσιεδάδ μετά την διακοπή, καταδικαστική ήττα για την ουραγό Εσπανιόλ – Τρίτη σερί νίκη της Οσασούνα (2-0 την Έιμπαρ), η οποία κάνει όνειρα για έξοδο στο Europa League.

Ήταν 10 Μαρτίου, όταν η Ρεάλ Σοσιεδάδ νικούσε 2-1 εκτός έδρας την Έιμπαρ και εδραιώνονταν ως μια ομάδα που θα πάλευε μέχρι το τέλος για την έξοδο στο Champions League.

Έκτοτε, μεσολάβησε η καραντίνα λόγω κορονοϊού, αλλά και πέντε παιχνίδια, στα οποία η ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν απέτυχε να πανηγυρίσει νίκη (τέσσερις ήττες – μια ισοπαλία), με αποτέλεσμα να πέσει από την τέταρτη στην όγδοη θέση.

Κόντρα στην ουραγό Εσπανιόλ, οι Βάσκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έδειξαν χαρακτήρα, έφτασαν στην ανατροπή και τη νίκη με 2-1 (56' Γουίλιαν Ζοσέ, 84' Ισάκ – 10' Νταβίδ Λόπεθ), ανέβηκαν στην έβδομη θέση και έσπρωξαν ακόμα πιο χαμηλά τους Καταλανούς, οι οποίοι απέχουν δέκα βαθμούς από τις θέσεις σωτηρίας, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της La Liga.

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Από την στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή της, η Οσασούνα παίζει χωρίς άγχος και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα της Παμπλόνα, για πρώτη φορά την φετινή περίοδο, συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες και, διεκδικεί ακόμα και την έξοδο στο Europa League, αν και απέχει έξι βαθμούς από την πρώτη επτάδα.

Ο Ρουμπέν Γαρθία, με δύο γκολ (6', 74') έριξε στο καναβάτσο την γηπεδούχο Έιμπαρ (2-0), η οποία παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ούσα έξι βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα