Κορονοϊός: Οι τελικοί Κυπέλλου Ισπανίας των δύο σεζόν... μέσα σε μια εβδομάδα!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οι τελικοί Κυπέλλου Ισπανίας των δύο σεζόν... μέσα σε μια εβδομάδα!

bet365

Ορατό το ενδεχόμενο ο τελικός του Κυπέλλου της φετινής σεζόν στην Ισπανία να διεξαχθεί μια εβδομάδα πριν από αυτόν της επόμενης.

Η προτεραιότητα για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας μεταξύ Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι να διεξαχθεί με κόσμο, όπως συμφώνησαν στην τηλεδιάσκεψη του Μεγάλου Σαββάτου (18/4) το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο, η ομοσπονδία και η λίγκα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να διεξαχθεί μόλις μια εβδομάδα πριν από αυτόν της επόμενης σεζόν (!), αφού πλέον αποκλείστηκε το καλοκαίρι λόγω του κορονοϊού και της ειλημμένης απόφασης για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας, όταν (και εφόσον) επαναρχίσει η δράση.

Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει την διεξαγωγή του Σούπερ Καπ, το οποίο από φέτος γίνεται με φάιναλ φορ στην Σαουδική Αραβία, αφού και οι δύο φιναλίστ έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους.

Αμφιβολία, όμως, υπάρχει για το ποια ομάδα θα παίξει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όταν θα «βγουν» τα εισιτήρια. Αν οι δύο ομάδες τερματίσουν στην πρώτη εξάδα της La Liga, στο Europa League θα πήγαινε και η έβδομη της βαθμολογίας.

Σε περίπτωση που η μια ομάδα είναι σε «ευρωπαϊκή» θέση και η άλλη όχι (όπως, δηλαδή, συμβαίνει τώρα, με την Σοσιεδάδ στην τέταρτη θέση και την Αθλέτικ στην δέκατη), θα έπαιρνε εισιτήριο ο έτερος φιναλίστ και σε περίπτωση που καμία από τις δύο ομάδες δεν τερματίσει στην πρώτη εξάδα, τότε αυτή που θα βρίσκεται στην καλύτερη βαθμολογική θέση, θα πάρει και το εισιτήριο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα