Βινίσιους Ζούνιορ: Από την απαξίωση στην… αποθέωση (vids)

Βινίσιους Ζούνιορ: Από την απαξίωση στην… αποθέωση (vids)

Gazzetta team
Βινίσιους Ζούνιορ: Από την απαξίωση στην… αποθέωση (vids)

bet365

Το καλοκαίρι του 2018 η Ρεάλ δαπάνησε το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ για να φέρει από την Φλαμένγκο, της Βραζιλίας το ανερχόμενο ταλέντο της χώρας όπου ακούει στο όνομα Βινίσιους Τζούνιορ.

Οι διοικούντες της Ρεάλ, είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του στη Φλαμένγκο, γι' αυτό και προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση.


Μάλιστα, η Μπαρτσελόνα εκείνο το καλοκαίρι είχε μπει κι αυτή στο παιχνίδι για την απόκτηση του, ωστόσο η προσφορά των Μαδριλένων κατάφερε να πείσει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.


Με τον ερχομό του στην Ρεάλ, δεν μπόρεσε από τη πρώτη στιγμή να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι ασκούσαν κριτική στον Βραζιλιάνο αλλά και στην διοίκηση για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.


Βέβαια, άλλοι περίμεναν πως θα είναι ο νέος... Νεϊμάρ. Ωστόσο για έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδείξει από την πρώτη μέρα την αξία του. Πολλές φορές βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου. H διοίκηση της Ρεάλ θεωρούσε πως ο δανεισμός του σε μία άλλη ομάδα θα του έκανε καλό.

Ο Βινίσιους, όχι μόνο παρέμεινε στο ρόστερ αλλά κέρδισε και την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Ζινεντίν Ζιντάν.


Ο Γάλλος τεχνικός έπαιξε μεγάλο ρόλο στη μεταμόρφωση του νεαρού μεσοεπιθετικού, αναδεικνύοντας το πραγματικό ταλέντο του στο χορτάρι.


Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η ατάκα του Ζιντάν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους της Ισπανίας, για το αν αξίζει μία θέση στους Μαδριλένους.


«Είναι καλός και θα γίνει ακόμα καλύτερος. Συνήθως δεν τα λέω αυτά δημόσια, αλλά αυτό το παιδί θα φτάσει πολύ ψηλά. Δεν χωράει καμία αμφιβολία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μπορεί το γκολ να μην είναι το ατού του Βραζιλιάνου, ωστόσο οι δεξιότητες τεχνικής που διαθέτει βάζει σε... μπελάδες τους αντιπάλους του.


Ο «Βίνι» όχι μόνο έχει βρει τα πατήματα του με τους Μαδριλένους αλλά έχει εξελιχθεί ως ο απόλυτος σταρ της ομάδας. Κερδίζοντας μάλιστα και το χειροκρότημα των οπαδών για την προσπάθεια του.


Πριν από λίγες ημέρες, στο «Ελ Κλάσικο» με ένα τρομερό γκολ, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, μπήκε στη λίστα με τους νεότερους σκόρερ της Ρεάλ σε ντέρμπι με τους Καταλανούς.


Το μόνο σίγουρο είναι πως χρόνο με το χρόνο, ο Βραζιλιάνος θα δείχνει όλο και πιο πολύ την αξία του στα γήπεδα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα