Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1

Δημήτρης Βέργος
Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1

bet365

Με τον Λιονέλ Μέσι να σημειώνει το 50ο του τέρμα μέσα στο 2019, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 4-1 της Αλαβές και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το κυριακάτικο αποτέλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ένα εύκολο σαββατιάτικο απόγευμα πέρασε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου κόντρα στην Αλαβές, επιστρέφοντας στις νίκες. Οι «Μπλαουγκράνα» χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα επικράτησαν με 4-1 και έμειναν μόνοι πρώτοι με τρεις βαθμούς διαφορά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένοντας πλέον το αποτέλεσμα των «Μερένγκες» που υποδέχονται το βράδυ της Κυριακής την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς νωρίς και με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Μέσι, έπειτα από πάσα του Μπουσκέτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ έπειτα από τσεκάρισμα του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα οι παίκτες του Βαλβέρδε πήραν το προβάδισμα. O Βιδάλ τροφοδότησε τον Σουάρες από τα δεξιά και ο Ουρουγουανός βρήκε τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή με τον Γάλλο επιθετικό στη κίνηση να τελειώνει με πλασέ τη φάση για το 1-0.

Ο Γκριεζμάν ήταν πολύ δραστήριος, με την Μπαρτσελόνα να ελέγχει το ματς. Η Αλαβές προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Γουακάσο στο 28' το οποίο πέρασε άουτ, αλλά ακριβώς με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η Μπάρτσα έβαλε στέρεες βάσεις νίκης. Ο Μέσι άλλαξε την μπάλα με τον Σουάρες, ο Ουρουγουανός βρήκε τον Βιδάλ και ο τελευταίος με ένα δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πατσέκο για το 2-0.

Η Μπαρτσελόνα είδε στο 51' να της ακυρώνεται για δεύτερη φορά γκολ ως οφσάιντ με τον Γκριεζμάν. Πέντε λεπτά αργότερα η Αλαβές μπήκε και πάλι στο ματς μειώνοντας σε 2-1 με κεφαλιά του Πονς, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν ήταν διατεθειμένη να... παίξει με τη φωτιά. «Γκάζωσε» στο τελευταίο εικοσάλεπτο και «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 70' ο Μέσι με ατομική ενέργεια και δυνατό αριστερό έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ακόμα ένα πανέμορφο τέρμα από τον Αργεντινό «μάγο», ο οποίος έφτασε τα 50 γκολ μέσα στο 2019, κάτι που συμβαίνει για ένατη φορά τα δέκα τελευταία ημερολογιακά έτη με τις φανέλες της Μπάρτσα και της Εθνικής Αργεντινής.

Στο 75' ο Σουάρες με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Primera Division με 39 βαθμούς και περιμένει το βράδυ της Κυριακής το αποτέλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για να δει αν θα την έχει ξανά συγκάτοικο στην πρώτη θέση. Όσο για την Αλαβές, παρέμεινε στη 15η θέση, έχοντας πάντως απόσταση ασφαλείας για την ώρα από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο (85' Σεμέντο), Ουμτιτί, Βιδάλ, Μπουσκέτς (79' Ντε Γιόνγκ), Αλενιά, Μέσι, Σουάρες (85' Κάρλες Πέρεθ), Γκριεζμάν

Αλαβές (Ασιέρ Γαριτάνο): Πατσέκο, Ναβάρο, Έλι, Ντουάρτε, Αγιρεγκαμπιρία, Γουακάσο (70' Χοσέλου), Μάνου Γκαρθία, Αλέιξ Βιδάλ (86' Μπουρκ), Πονς, Μουνιόθ (53' Ριόχα), Λούκας

 

LA LIGA Τελευταία Νέα