Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-1

bet365

Η Μπάρτσα άλωσε (0-1) ξανά το άντρο της Ρεάλ, την άφησε και εκτός πρωταθλήματος, παίρνοντας κεφάλι σε νίκες στο Clasico για πρώτη φορά από το 1932 και πάει ολοταχώς για νταμπλ.

Δύο σερί ντέρμπι στη Μαδρίτη. Δύο διαδοχικές ευκαιρίες της Ρεάλ να πάει ακόμα και για το νταμπλ. Δύο απανωτές σφαλιάρες από την Μπάρτσα που έμελλαν να ανατρέψουν μία ιστορία 87 ετών. Η τελευταία φορά που οι Καταλανοί είχαν κεφάλι σε μεταξύ τους νίκες, ήταν το μακρινό 1932. Εκτοτε, απλά έβλεπαν πλάτη. Πλέον όμως είναι αφεντικά. Βασιλιάδες στο ίδιο το παλάτι μία Βασίλισσας που μοιάζει έκπτωτη. Το 0-1 που υπέγραψε ο Ράκιτιτς, απογείωσε τους Μπλαουγκράνα στις 96 επικρατήσεις σε Clasico (95η Ρεάλ και 51 ισοπαλίες) και τους στέλνει ολοταχώς προς την κατάκτηση του νταμπλ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που αλλάζει ιστορικά τα δεδομένα υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ξεκάθαρα νιώθουν ως οικοδεσπότες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι το 2003, είχαν συνολικά 13 διπλά σε 74 επισκέψεις σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα έφτασαν τα 26. Μάλιστα την τελευταία 10ετία μετρούν 11 νίκες εκεί μέσα και ειδικά αυτές οι διαδοχικές (σ.σ.: και πέρσι 0-3 στο πρωτάθλημα), είναι κάτι μοναδικό στις μεταξύ τους διαμάχες στην πρωτεύουσα. Πόσο μάλλον οι τέσσερις απανωτές αποδράσεις για τη La Liga.

Αυτή τη φορά πάντως οι Μαδριλένοι έριξαν και τον Μπέιλ στη μάχη, μα ήταν αδύναμος κρίκος. Γενικότερα οι Μερένγκες είχαν πάθος και διάθεση, μα και κάποια αναρχία στο παιχνίδι τους, την οποία κλείδωσε σχετικά εύκολα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αντιθέτως, οι Μπλαουγκράνα ήταν πιο επικίνδυνοι και έβγαιναν στην πλάτη της άμυνας. Κάπως έτσι στο 26' Ράκιτιτς και Σέρζι Ρομπέρτο έπαιξαν το 1-2 και ο Κροάτης τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Κουρτουά, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Στο 39' ο Κουρτουά είχε μεγάλη διπλή επέμβαση σε Σουάρες, Μέσι και ο Ντεμπελέ (70') έξυσε το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Μέσι στις καθυστερήσεις άγγιξε το γκολ. Η μοναδική αντάξια φάση των γηπεδούχων ήταν δύο σουτ του δραστήριου, αλλά φλύαρου Βινίσιους που κόντραραν πάνω σε σώματα. Κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα αφού απέκλεισε τη Ρεάλ και θα παίξει τελικό Κυπέλλου, τώρα την άφησε στο -12 από την κορυφή, για να γίνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία που τη νικάει δύο φορές στο σπίτι της σε λιγότερο από 72 ώρες...

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Ρεγκιλόν, Καζεμίρο (75' Ισκο), Κρόος (55' Βαλβέρδε), Μόντριτς, Μπέιλ (61' Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς (90'+2' Σεμέντο), Αρτούρ (71' Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (78' Κουτίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα