Η Ρεάλ απέλυσε τον Λοπετέγκι και αναλαμβάνει ο Σολάρι

Η Ρεάλ απέλυσε τον Λοπετέγκι και αναλαμβάνει ο Σολάρι

Γιώργος Καραμάνος
Η Ρεάλ απέλυσε τον Λοπετέγκι και αναλαμβάνει ο Σολάρι

bet365

Επειτα από 135 μέρες στον πάγκο της, ο Χουλέν Λοπετέγκι αποτελεί παρελθόν από τη Βασίλισσα. Ο Σαντιάγο Σολάρι από τις ακαδημίες παίρνει τη θέση του.

Το ασήκωτο 5-1 από την Μπαρτσελόνα και το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν γενικότερα με την ομάδα στην 9η θέση έπειτα από 10 αγωνιστικές, έφερε ως αναμενόμενο επακόλουθο την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι. Ηταν κάτι που είχε φανεί πως θα συνέβαινε από καιρό και έπειτα από 135 μέρες στον πάγκο της, ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τη Βασίλισσα. Στη θέση του αναλαμβάνει προσωρινά και μέχρι νεοτέρας εντολής ο Σαντιάγο Σολάρι, ο οποίος προπονούσε την Καστίγια, δηλαδή την β' ομάδα του συλλόγου.

Σε αυτά τα 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ο Λοπετέγκι είχε το απίστευτα αρνητικό για προπονητή της Ρεάλ... 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττεςμε 21 γκολ υπέρ και 20 κατά, ενώ μέτρησε κάποια στιγμή και 485 λεπτά χωρίς να σκοράρει η ομάδα του (σ.σ.: 10 λεπτά λιγότερο από το αρνητικό ρεκόρ του club).

Ο Σαντιάγο Σολάρι που θα τον αντικαταστήσει, έπαιξε για τη Βασίλισσα για πέντε χρόνια (2000-'05) και από το 2013 βρίσκεται στις ακαδημίες του συλλόγου, δίχως ποτέ του να έχει βρεθεί σε πάγκο πρώτης ομάδας. Θα γίνει ο τέταρτος Αργεντινός τεχνικός των Μερένγκες μετά τους Λουίς Κανίλια, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Χόρχε Βαλδάνο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ρεάλ, η οποία ξεκάθαρα ρίχνει όλο το φταίξιμο στον Λοπετέγκι...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης συνεδρίασε και αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιο του προπονητή Λοπετέγκι με τον σύλλογο. Η απόφαση πάρθηκε με το μέγιστο επίπεδο υπευθυνότητας και σκοπό έχει να αλλάξει τη δυναμική στην ομάδα, ώστε να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για τη σεζόν. Το Διοικητικό Συμβούλιο καταλαβαίνει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαναλογία ανάμεσα στην ποιότητα του ρόστερ της Ρεάλ, που είχε 8 παίκτες ανάμεσα στους υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του συλλόγου, και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον Χουλέν Λοπετέγκι και το τεχνικό τιμ για τις προσπάθειές τους και τους εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα