Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 1-0: Ο θρυλικός παικταράς Μόντριτς την κράτησε στο +8! (vid)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιμένει να μην ανανεώνει το συμβόλαιο του 38χρονου Λούκα Μόντριτς, ο οποίος όμως εξελίχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή με γκολάρα στο 1-0 επί της Σεβίλλης, διατηρώντας την Βασίλισσα σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της στη κούρσα για τον τίτλο της ισπανικής La Liga - Ισόπαλες 1-1 οι... άνετες Λας Πάλμας και Οσασούνα.

Ο προπονητής του πρότεινε θέση στο τεχνικό τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της επόμενης περιόδου, αφού η διοίκηση δεν φέρεται διατεθειμένη να του προσφέρει μονοετή επέκταση συμβολαίου. Ο Λούκα Μόντριτς, όμως, απέδειξε με γκολάρα μπαίνοντας ως αλλαγή ότι είναι πάντα εδώ, οδηγώντας την Βασίλισσα σε εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης (1-0), η οποία την διατήρησε στο +8 από την δεύτερη Μπαρτσελόνα και στο +9 από την τρίτη Τζιρόνα, η οποία απόψε (26/02, 22:00) υποδέχεται την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Γεμάτο και πάλι το απουσιολόγιο του Κάρλο Αντσελότι, αφού οι τιμωρημένοι Ντάνι Καρβαχάλ και Εντουάρντο Καμαβινγκά και ο τραυματίας Χοσέλου προστέθηκαν στον Τζουντ Μπέλινγκχαμ (σταθερά εκτός Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο και Ντάβιντ Αλάμπα), με μοναδική… παρηγοριά την επιστροφή των Αντόνιο Ρούντιγκερ και Φερλάν Μεντί, από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα.

Ξεχωριστή για τον Σέρχιο Ράμος η πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες να έχει σταθερά εκτός Μαρκάο, Νεμάνια Γκούντελι, Ντόντι Λουκεμπάκιο, Έρικ Λαμέλα, να μην υπολογίζει τον Μάρκος Ακούνια και να έχει ξανά στην διάθεσή του τον πολύτιμο Λούκας Οκάμπος.

Ακυρώθηκε γκολ του Λούκας Βάθκεθ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να αιφνιδιάσουν την αντίπαλό της και παραλίγο να το καταφέρουν μόλις στο όγδοο λεπτό, όταν ο Γιουσέφ Εν – Νεσίρι δεν τελείωσε καλά την φάση στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από πάσα του Ισαάκ Ρομέρο.

Η Ρεάλ κατάφερε να σκοράρει στο δέκατο λεπτό με τον Λούκας Βάθκεθ μετά από κλέψιμο του Νάτσο και ασίστ του Βινίσιους Ζούνιορ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω VAR, αφού σημειώθηκε (ορθά) φάουλ του Νάτσο στον Εν – Νεσίρι, με τον Αντσελότι να βλέπει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και την εξέδρα να φωνάζει «διαφθορά στην ομοσπονδία».

Αυτές οι δύο φάσεις ήταν ό, τι πιο αξιοσημείωτο είχε να παρουσιάσει το ματς στο πρώτο του ημίωρο, με τον Βινίσιους να πλασάρει άουτ από καλή θέση στο 31ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Όριαν Νάιλαντ, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Φεδερίκο Βαλβέρδε που υποχρέωσε τον Νορβηγό τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση, λίγο πριν από την ανάπαυλα.

Γκολάρα – λύτρωση του Μόντριτς

Με το «καλησπέρα» στο δεύτερο μέρος, ο Βαλβέρδε άγγιξε το γκολ με στραβοκλωτσιά που κατέληξε στο… δοκάρι (!) της σεβιλιάνικης εστίας, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με μεγάλη ευκαιρία του Ρομέρο, με τον Λούνιν να αποκρούει σωτήρια με το πόδι, αποτρέποντας το 0-1.

Σαφώς καλύτερος και υψηλότερος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με Ροντρίγκο και Βινίσιους να δημιουργούν ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ στην μια ώρα παιχνιδιού τραυματίστηκε ο διαιτητής Ισίδρο Ντίαθ ντε Μέρα, ο οποίος τόσα είχε ακούσει πριν από το ματς αλλά και κατά την διάρκεια, με τον τέταρτο, τον 29χρονο Κάρλος Φερνάντεθ Μπουέργκο, να παίρνει την θέση του.

Βλέποντας τα ζόρια, ο Αντσελότι αποφάσισε να ρισκάρει και έβγαλε τον Νάτσο, βάζοντας στην θέση του τον Λούκα Μόντριτς, προκειμένου να «φορτώσει» την μεσαία γραμμή, με τον 38χρονο Κροάτη μέσο να κάνει αισθητή την παρουσία του μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδό του (81’).

Η άμυνα της Σεβίλλης διώχνει την μπάλα προ του ευρισκόμενου σε θέση οφσάιντ Ρούντιγκερ, ο Μόντριτς κοντρολάρει στο ημικύκλιο της περιοχής και με καταπληκτικό σουτ, αιφνιδιάζει τον Νάιλαντ και λυτρώνει την ομάδα του για το 1-0. Η φάση τσεκαρίστηκε στο VAR επειδή ο Ρούντιγκερ ήταν οφσάιντ την ώρα της σέντρας της περιοχής, αλλά ο Γερμανός στόπερ δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα και ορθώς μέτρησε το γκολ.

Οι συμπαίκτες του σήκωσαν στις διαφημιστικές πινακίδες τον Μόντριτς, ο οποίος πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ – απάντηση σε όσους έχουν σπεύσει να τον «τελειώσουν» πριν από την ώρα του. Ευρισκόμενη πίσω στο σκορ, η Σεβίλλη υποχρεώθηκε να βγει από το καβούκι της, είχε μια καρφωτή κεφαλιά του Κίκε Σάλας που έφυγε λίγο άουτ, αλλά πέραν αυτού δεν απείλησε τους Μαδριλένους, οι οποίοι έκαναν ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο (74’ Μόντριτς), Ρούντιγκερ, Μεντί – Βαλβέρδε, Κρόος, Τσουαμενί – Μπραΐμ Ντίαθ (90’ Ντάνι Θεμπάγιος) – Ροντρίγκο (90’ Άλβαρο Ροντρίγκες), Βινίσιους Ζούνιορ.

Σεβίλλη (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Νάιλαντ – Χεσούς Νάβας (75’ Χουάνλου), Μπαντέ, Σέρχιο Ράμος, Κίκε Σάλας (90’ Νιανζού), Οκάμπος (90’ Γιανουζάι) – Όλιβερ Τόρες (75’ Βέλις), Σουμαρέ, Σο – Εν Νεσίρι, Ρομέρο (75’ Σούσο).

Απόλυτη μοιρασιά Λας Πάλμας και Οσασούνα

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, Λας Πάλμας και Οσασούνα ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο «Gran Canaria», σε μια αναμέτρηση δύο ομάδων που βρίσκονται στην ασφάλεια της μέσης της βαθμολογίας και παίζουν πλέον χωρίς άγχος.

Το πρώτο μέρος ήταν «φτωχό» από πλευράς ευκαιρίων μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ουνάι Γκαρθία στο 49'. Η φάση του γκολ ξεκίνησε από τα αριστερά, ο Γιόχαν Μοχίκα σέντραρε και ο 31χρονος αριστερός εξτρέμ με τρομερό σουτ έκανε το 0-1.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη για να μπουν γερά στην μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, έβγαλαν άμεση αντίδραση και ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ του Κίριαν Ροντρίγκεθ, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα