Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1: Την λύτρωσε ο Ντεπάι στο 90’+1’! (vid)

Memphis Depay 100

bet365

Με γκολ του Μέμφις Ντεπάι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε την Ράγιο Βαγιεκάνο (2-1) και επανήλθε στην τρίτη θέση της La Liga, ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα, από την οποία υπερτερεί στην συνολική διαφορά τερμάτων.

Είναι εμφανώς κουρασμένη, αλλά έχει μάθει να μην τα παρατάει και να πολεμάει μέχρι το τέλος, όπως της έχει εμφυσήσει άλλωστε ο προπονητής της. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τα… χρειάστηκε με την Ράγιο Βαγιεκάνο, αλλά νίκησε εν τέλει στο «Μετροπολιτάνο» (2-1), έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 28 διαδοχικών ματς χωρίς ήττα στην έδρα της και έπιασε ξανά στην τρίτη θέση της La Liga την Μπαρτσελόνα, της οποίας υπερτερεί στην συνολική διαφορά τερμάτων.

Ντεμπούτο του 18χρονου Βέλγου μέσου Αρτούρ Βερμέερεν για μια ενδεκάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε χωρίς Σαμουέλ Λίνο, Ροντρίγκο Ντε Πολ, Κόκε και Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Μέμφις Ντεπάι να παίρνει την θέση του τραυματία Άλβαρο Μοράτα.

Εκτός λόγω τιμωρίας ο μεσοεπιθετικός Ουνάι Λόπεθ και λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής ο Μπεμπέ, με τον Φρανθίσκο να έχει και πάλι στην διάθεσή του Κίκε Πέρεθ και Άλβαρο Γκαρθία.

Μια σου και μια μου

Η πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων ζόρισε πολύ την κυκλοφορία των γηπεδούχων, οι οποίοι έφταναν με δυσκολία κοντά στην εστία του Στόλε Ντιμιτριέφσκι, ο οποίος χρειάστηκε πραγματικά να επέμβει για πρώτη φορά στο 24’, σε προσπάθεια από δύσκολη γωνία του Άνχελ Κορέα.

Ο Αργεντινός επιθετικός είδε γκολ του να ακυρώνεται μέσω VAR για οριακό οφσάιντ, με τους Ροχιμπλάνκος να παίρνουν εν τέλει το προβάδισμα στο 35’ με τον Ρεϊνίλντο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά μετέτρεψε σε γκολ την σέντρα του Ροδρίγο Ρικέλμε από εκτέλεση φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν στην ισοφάριση πριν από την ανάπαυλα (42’), με τον Πεπ Τσαβαρία να κινείται από τα αριστερά, να γυρίζει την μπάλα στον Άλβαρο Γκαρθία και αυτός, με «κεραυνό» με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής να νικάει τον Γιάν Όμπλακ για το 1-1.

Λυτρωτής ο Μέμφις στο 90’+1’

Μετά την ανάπαυλα, ο Ναουέλ Μολίνα πήρε την θέση του (εμφανώς άγουρου) Βερμέερεν, με τον Σιμεόνε να ρίχνει σταδιακά όλους τους θεωρούμενους βασικούς που είχε στη διάθεσή του: Γκριεζμάν, Ντε Πολ, Λίνο και Κόκε κατά σειρά.

Παρά τις αλλαγές, η Ράγιο δεν προβληματιζόταν ιδιαίτερα και μάλιστα άγγιξε το 1-2 σε τετ – α – τετ του Άλβαρο Γκαρθία, με τα λεπτά να περνούν υπέρ της ομάδας του Φρανθίσκο, η οποία έχασε και δεύτερη ευκαιρία με τον Μιγκέλ Κρέσπο.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ατλέτικο έδειχνε χαμένη, αλλά βρήκε σανίδα σωτηρίας στο… Λιοντάρι της (ελέω του τεράστιου τατουάζ στην πλάτη). Ο Ντεπάι σκόραρε στο 81’ μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Πάμπλο Μπάριος, με το γκολ να ακυρώνεται για οριακό οφσάιντ του Ολλανδού.

Ο Ντεπάι δεν το έβαλε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ύστερα από ενέργεια και σέντρα του Γκριεζμάν, νίκησε από κοντά τον Ντιμιτριέφσκι (φέρει ευθύνη ο Σκοπιανός τερματοφύλακας), χαρίζοντας μια ακόμα νίκη στην Ατλέτικο, η οποία βρίσκεται στο -8 από την πρωτοπόρο Τζιρόνα (με ίδια ματς) και στο -7 από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (με ματς περισσότερο), με την Βασίλισσα να αντιμετωπίζει απόψε (01/02, 22:00) εκτός έδρας την Χετάφε σε εξ’ αναβολής παιχνίδι, ενώ την Κυριακή (04/01, 22:00) υποδέχεται την Ατλέτικο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ, Ερμόσο, Ρείνίλντο – Γιορέντε (58’ Ντε Πολ), Μπάριος, Βερμέερεν (46’ Μολίνα), Σαούλ (70’ Κόκε), Ρικέλμε (58’Λίνο) – Κορέα (58’ Γκριεζμάν), Ντεπάι.

Ράγιο Βαγιεκάνιο (Φρανθίσκο): Ντιμιτριέφσκι – Ράτιου (65’ Μπαλιού), Ερνάντεθ, Λεζέν, Εσπίνο – Ίσι (76’ Ντε Φρούτος), Κίκε Πέρεθ (64’ Κρέσπο), Βαλεντίν, Τσαβαρία – Καμέγιο, Άλβαρο Γκαρθία (76’ Τρέχο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα