Ατλέτικο Μαδρίτης: To brand name της δεν σταματά να αναπτύσσεται κι έχει ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα

Atletico Madrid 200

bet365

Η εικόνα του συλλόγου (το brand name του) συνεχίζει να βελτιώνεται μεταξύ των φιλάθλων και ήδη ξεπερνά την Μπαρτσελόνα από αυτή την άποψη.

Οι αθλητικές επιτυχίες της Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν έναν ιδανικό συνεργάτη. Οι έντεκα διαδοχικές σεζόν στις οποίες οι ερυθρόλευκοι της Μαδρίτης έχουν προκριθεί στο Champions League, οι δύο τελικοί του Champions League από τότε που ήρθε ο Σιμεόνε, τα δύο πρωταθλήματα με τον Αργεντινό κόουτς και το γεγονός ότι ο σύλλογος έχει ξεπεράσει τη μεσαία ζώνη του βαθμολογικού πίνακα σε αυτόν τον αιώνα για να κοιτάξει κατάματα δύο γίγαντες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, έχει κάνει το brand της Ατλέτικο να πολλαπλασιαστεί. Οι «Κολτσονέρος» έχουν γίνει μια πολυεθνική με franchises σε χώρες όπως το Μεξικό και τον Καναδά.

Η εικόνα του συλλόγου πηγαίνει σε όλο τον κόσμο, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Σιμεόνε έχει λάβει την αγάπη οπαδών σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι περιοδείες έχουν πολλαπλασιαστεί και υπάρχουν οπαδοί σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ανάπτυξη έχει οδηγήσει την Ατλέτικο να ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα από πλευράς υγείας και δύναμης του εμπορικού σήματος και να είναι ο σύλλογος που έχει κάνει το μεγαλύτερο άλμα στην εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου πίσω από τη Τζιρόνα, την αποκάλυψη της L aLiga, και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του brand tracker που μετρά τον τρόπο με τον οποίο οι οπαδοί αντιλαμβάνονται κάθε σύλλογο στο ισπανικό ποδόσφαιρο, η Ατλέτικο είναι πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες

Μέσω ερευνών που διεξάγονται μεταξύ των φιλάθλων και οι οποίες μετρούν πτυχές όπως η γνώση, οι αξίες, η φήμη, η ικανοποίηση των φιλάθλων ή η πρόθεση αγοράς των προϊόντων κάθε συλλόγου, η Ατλέτικο έχει έχει δύο βαθμούς περισσότερους από την Μπαρτσελόνα και παρόλο που εξακολουθεί να είναι 20 πίσω από τη Ρεάλ, έχει κλείσει σημαντικά τη διαφορά.

Αναλύοντας τις έρευνες που διεξάγονται μεταξύ των Ισπανών οπαδών του ποδοσφαίρου, η Ατλέτικο έχει γίνει ο σύλλογος που έχει αυξηθεί περισσότερο από άποψη συμπάθειας μαζί με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, την Οσασούνα, τη Τζιρόνα και την Μπιλμπάο. Για να επιτευχθεί αυτό, η δουλειά εκτός γηπέδου και οι αθλητικές επιτυχίες που έχουν πολλαπλασιαστεί ήταν το κλειδί.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα