Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-2: Όρθια στο φινάλε, αλλά στο -3 από τη Ρεάλ (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα πήρε στο φινάλε 2-2 από την Γρανάδα σε ματς που έχανε με 2-0 στο ημίωρο, αλλά έχασε έδαφος σε σχέση με την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και είναι τρίτη – Έγραψε ιστορία στην La Liga ο Λαμίν Γιαμάλ - Σε δύσκολη θέση ο Ράφα Μπενίτεθ μετά τη νέα «γκέλα» της Θέλτα (2-2 εντός έδρας με την Χετάφε)

Δεν είναι κάθε μέρα της… αγίας Θέλτα. Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο ημίωρο από την Γρανάδα, έφτασε στην ισοφάριση, άγγιξε την πλήρη ανατροπή, αλλά εν τέλει έμεινε στο 2-2 στο «Λος Κάρμενες» και παρέμεινε στην τρίτη θέση της La Liga, στο -3 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και στο -1 από την δεύτερη Τζιρόνα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Πάκο Λόπεθ, ο οποίος μπόρεσε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, ποντάροντας σε διπλή ζώνη σε φάση άμυνας και ψάχνοντας την κόντρα στην επίθεση.

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να προστίθεται στις απουσίες των Φρένκι Ντε Γιονγκ, Πέδρι και Ραφίνια, ο Τσάβι ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικό τον Φερμίν Λόπεθ, τον Ιλκάι Γκιντογκάν σε ρόλο αμυντικού χαφ και τον Φεράν Τόρες ως «αντί – Λέβα».

1-0 στα 17… δευτερόλεπτα!

Ο αγώνας ξεκίνησε ονειρικά για την Γρανάδα και εφιαλτικά για την Μπάρτσα, αφού οι Ανδαλουσιανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στα 17... δευτερόλεπτα (!), στο πιο γρήγορο γκολ τους τον 21ο αιώνα, ξεπερνώντας αυτό του Γιουσέφ Ελ Αραμπί (ναι, του γνωστού) στα 43 δευτερόλεπτα, κόντρα στην Μάλαγα το 2014.

Οι φιλοξενούμενοι κάνουν σέντρα, λάθος μεταβίβαση του Γκάβι, ο πρώην ΑΕΚτζής Λούκας Μπογιέ κάνει την κάθετη πάσα στον Μπράιαν Σαραγόσα, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, υποχρέωσε τον Γερμανό στο πιο γρήγορο γκολ που δέχονται οι Καταλανοί τον 21ο αιώνα στην La Liga (αλλά και το πιο γρήγορο καταγεγραμμένο σε κάμερα τουλάχιστον!), ξεπερνώντας αυτό του Καρίμ Μπενζεμά με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2011, στα 21 δευτερόλεπτα.

Σοκαρισμένη η Μπάρτσα, προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και παραλίγο να τα καταφέρει, με τον Φεράν Τόρες να μην σουτάρει με την μια ύστερα από συνδυασμό των Ζοάο Φέλιξ και Γκάβι, χάνοντας την ευκαιρία για την γρήγορη ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή της μπάλας της τάξεως του 80%, αλλά δεν έβρισκαν πολλούς κενούς χώρους στην πολυπληθή άμυνα των γηπεδούχων, χάνοντας παρ’ όλα αυτά ευκαιρίες με Ζοάο Φέλιξ (17’, 24’), Γκάβι (21’) και Λαμίν Γιαμάλ (28’), με τον τερματοφύλακα Αντρέ Φερέιρα και την τύχη να διατηρούν την Γρανάδα σε ρόλο οδηγού.

Γκολάρα Σαραγόσα για το 2-0…

Το 1-1 έμοιαζε να πλησιάζει αλλά, όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες καταστάσεις, το γκολ ήρθε από την ομάδα που δεχόταν την πίεση. Κάθετη πάσα για την ταχύτητα του Σαραγόσα, ο 22χρονος εξτρέμ «χορεύει» τον Ζιλ Κουντέ, πλασάρει άψογα τον Τερ Στέγκεν και κάνει το 2-0 για την ομάδα του, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο (29’).

Ο Σαραγόσα έγινε έτσι ο 14ος που σημειώνει δύο γκολ εις βάρος της Μπάρτσα στα πρώτα τριάντα λεπτά ενός αγώνα πρωταθλήματος τα τελευταία τριάντα χρόνια, σε μια λίστα που περιλαμβάνει τεράστιους επιθετικούς όπως οι Ιβάν Ζαμοράνο, Ραούλ, Ρόι Μακάι, Ντιέγκο Φορλάν, Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ και Μπενζεμά.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το δέκατο γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα μετά από μόλις εννέα αγωνιστικές, όταν πέρυσι το δέχθηκε στην 31η (26 Απριλίου), δηλαδή 7 μήνες και 22 αγωνιστικές αργότερα!

...ιστορικός Γιαμάλ για το 2-1

Σαν να μην έφτανε το δεύτερο γκολ – χαστούκι, ο Τσάβι έχασε με τραυματισμό τον Κουντέ και είδε τον Ζοάο Φέλιξ να χάνει μια ακόμα ευκαιρία, προτού ο Γιαμάλ βάλει και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του με ένα ιστορικό γκολ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζοάο Φέλιξ μπαίνει μέσα στην περιοχή με την μπάλα, προσπαθεί να πλασάρει, η μπάλα μετά από κόντρα καταλήγει στον Γιαμάλ, ο οποίος πλασάρει στην κενή εστία για το 2-1.

Σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών, το νέο παιδί – θαύμα της Μπάρτσα έγινε ο νεαρότερος σκόρερ όλων των εποχών στην La Liga, ξεπερνώντας τον Φαμπρίς Ολινγκά (16 ετών και 98 ημερών, με την Μάλαγα κόντρα στην Θέλτα το 2012) και, βεβαίως, ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, αφήνοντας δεύτερο τον Ανσού Φατί (16 ετών και 304 ημερών κόντρα στην Οσασούνα το 2020).

Πέτυχε το 2-2, άγγιξε την ανατροπή

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και κυριάρχησε, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε με Φερμίν Λόπεθ (54’), Φεράν Τόρες (68’), Ιλκάι Γκιντογκάν (77’) και Ρόναλντ Αραούχο (78’), με τον Μπογέ ενδιάμεσα να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για το 3-1 (59’).

Εν τέλει, το πολυπόθητο (και δίκαιο, βάσει της εικόνας του αγώνα) 2-2 ήρθε στο 86’, με τον Αλεχάντρο Μπάλντε να σεντράρει συρτά από τα αριστέρα, με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να ισοφαρίζει με κοντινή προβολή.

Η Γρανάδα παραλίγο να πάρει και πάλι το προβάδισμα με σουτ του Σαραγόσα που σταμάτησε στο δοκάρι (88’), με την Μπάρτσα να σημειώνει γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ στο δεύτερο δοκάρι, το οποίο ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Φεράν Τόρες.

Γρανάδα (Πάκο Λόπεθ): Αντρέ Φερέιρα – Ρικάρντ Σάντσεθ (84’ Χεσούς Βαγέχο), Ρούμπιο, Μικέλ, Νέβα, Άλβαρο Φερνάντεθ (59’ Τορέντε) – Ουζούνι (58’ Πουέρτας), Γκουμπάου, Βιγιάρ (59’ Πέτροβιτς), Σαραγόσα – Μπογέ (74’ Καγεχόν).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Ζοάο Κανσέλο, Κουντέ (43’ λ. τρ. Αραούχο), Κρίστενσεν, Μπάλντε – Φερμίν Λόπεθ (61’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκιντογκάν, Γκάβι – Γιαμάλ (76’ λ. τρ. Οριόλ Ρομέου), Φεράν Τόρες, Ζοάο Φέλιξ.

Υπό πίεση ο Ράφα Μπενίτεθ

Στην πρώτη διακοπή της La Liga για τις εθνικές ομάδες απολύθηκε ο Κίκε Σετιέν από την Βιγιαρεάλ (στη θέση του ανέλαβε ο Πατσέτα). Ενδιάμεσα απολύθηκε ο Βιθέντε Μορένο από την Αλμερία (σήμερα ανακοινώθηκε ο Γαΐθκα Γαριτάνο ως διάδοχός του).

Χθες (08/10) το βράδυ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απολύθηκε από την Σεβίλλη και, πλέον, αρκετές πιθανότητες να είναι ο τέταρτος στην «μαύρη» λίστα των απολυθέντων προπονητών έχει πλέον ο Ράφα Μπενίτεθ, αφού η Θέλτα δεν σηκώνει κεφάλι και παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον Τάσο Δουβίκα να μπαίνει ως αλλαγή στο 86’ και να μην προλαβαίνει να κάνει αισθητή την παρουσία του, η ομάδα του Βίγκο δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Χετάφε έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 30ό λεπτό λόγω αποβολής του Ντομίνγκος Ντουάρτε.

Έμεινε στο εντός έδρας 2-2 (24’ Μπαμπά, 42’ Λάρσεν – 2’ Μαγιοράλ, 33’ Γκρίνγουντ), με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Νταβίντ Σόρια, να αποκρούει πέναλτι του Ιάγο Άσπας, με το σκορ στο 0-1 (14’).

Ισόπαλη έληξε και η αναμέτρηση της Αλαβές με την Μπέτις, οι οποίες έδειξαν στο μεταξύ τους 1-1 (35’ αυτ. Μπεγερίν – 32’ Αγιόθε Πέρεθ) ότι έχουν ανάγκη την διακοπή για να ανασυνταχθούν και να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο στην επανέναρξη της La Liga. Σε αυτή, οι Σεβιλιάνοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον Γουίλιαν Ζοσέ, ο οποίος αποβλήθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα