Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Νίκη… τίτλου και στο +11 από τη Ρεάλ (vid)

bet365

Με γκολ του Φεράν Τόρες, η Μπαρτσελόνα λύγισε την Ατλέτικο Μαδρίτης και ανέβασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό την διαφορά βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ – Μοιραίος ο Αντουάν Γκριεζμάν, με δοκάρι και δύο σωτήριες αποκρούσεις του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Με το... αγαπημένο της φετινό σκορ (1-0), η Μπαρτσελόνα λύγισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καμπ Νόου» και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο της La Liga, αφήνοντας την δεύτερη Ρεάλ στο -11, οκτώ αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ επέστρεψε ύστερα από απουσία ενός μηνός λόγω τραυματισμού, με τον Πέδρι (παρών μετά από ένα δίμηνο εκτός) να μένει καταρχήν στον πάγκο και τον Τσάβι να ξεκινάει με τον Γκάβι στα χαφ και τον Φεράν Τορές στην τριάδα της επίθεσης.

Ο Κόκε, με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από την τελευταία προπόνηση, έμεινε εντέλει εκτός ενδεκάδας, αλλά και αγώνα, σε μια αποδυναμωμένη μεσαία γραμμή για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, αφού ήταν εκτός λόγω τιμωρίας ο Ζοφρουά Κοντογκμπιά με τον Μάρκος Γιορέντε, με τον Στέφαν Σάβιτς να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας.

Δοκάρι ο Γκριεζμάν στα 43… δευτερόλεπτα!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, στο παιχνίδι της επιστροφής του στο «Καμπ Νόου» ως αντίπαλος (πέρυσι ήταν τραυματίας), άγγιξε το γκολ μόλις στο 43ο… δευτερόλεπτο (!), όταν μετά από λάθος του Σέρχιο Μπουσκέτς και γρήγορη πάσα του Άνχελ Κορέα, ο Γάλλος την έσκαψε με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Η τεράστια ευκαιρία του Γκριεζμάν έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν πολύ καλά στημένοι και, συν τοις άλλοις, κέρδιζαν σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, πλησιάζοντας πιο επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, σε σχέση με μια Μπαρτσελόνα που είχε δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας.

Οι ιαχές «Μέσι, Μέσι» έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο δέκατο λεπτό, λίγες ώρες αφότου ο Αργεντινός σούπερ σταρ εκμεταλλεύτηκε το ρεπό της Παρί Σεν Ζερμέν για να πεταχτεί στη Βαρκελώνη με την οικογένειά του και… 15 βαλίτσες.

Ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» στον Γκριεζμάν

Οι Μπλαουγκράνα αντιμετώπιζαν πολλές δυσκολίες για να βρουν κενά στην άμυνα της Ατλέτικο, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να δημιουργεί με ατομική ενέργεια προϋποθέσεις για να απειλήσει τον Γιάν Όμπλακ, καθυστερώντας όμως στην εκτέλεση, αφού επιχείρησε να ντριμπλάρει ξανά τον Σάβιτς.

Οι Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι έβγαιναν πολύ γρήγορα και σωστά στην επίθεση, απάντησαν με ένα σουτ του Κορέα που μπλόκαρε εύκολα ο Τερ Στέγκεν, με τον Όμπλακ να προλαβαίνει με την σειρά τον Ραφίνια προτού ο Βραζιλιάνος γίνει πραγματικά επικίνδυνος, ύστερα από σέντρα του Φεράν Τόρες.

Ο Γιανίκ Φερέιρα Καρασκό, το όνομα του οποίου «παίζει» σταθερά για την Μπάρτσα σε κάθε μεταγραφική περίοδο, ξεπέρασε τον Ζιλ Κουντέ, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Γκριεζμάν, μετά από κόντρες, έστειλε την μπάλα προς την εστία έτοιμος να πανηγυρίσει, με τον Τερ Στέγκεν να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση χαμηλά, αποτρέποντας το 0-1.

Από το… πουθενά, 1-0 ο Φεράν Τόρες!

Η Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ξεπεράσει τα 330 λεπτά χωρίς γκολ, δημιουργούσε ελάχιστα στην επίθεση και, χάρη στο οριζόντιο δοκάρι και τον Τερ Στέγκεν, είχε γλιτώσει δύο φορές το 0-1 από τον Γκριεζμάν.

Σχεδόν από το… πουθενά, όμως, η ομάδα του Τσάβι κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου μέρους (44’). Βαθιά μπαλιά του Κουντέ στον Ραφίνια, γύρισμα του Βραζιλιάνου στον Φεράν Τόρες ο οποίος, από το ύψος της μεγάλης περιοχής και χωρίς κανέναν ουσιαστικά να τον μαρκάρει, πλάσαρε άγοψα τον Όμπλακ και λύτρωσε τους Καταλανούς, με το πρώτο τους γκολ μετά από 333 λεπτά.

Με το έβδομο φετινό του τέρμα σε 39 παιχνίδια, ο Τόρες έδωσε στη Μπάρτσα ένα προβάδισμα που αγωνιστικά δεν άξιζε, με την Ατλέτικο όμως να πληρώνει την αναποτελεσματικότητά της, παρ’ ότι ο Σιμεόνε έστησε την ομάδα του όπως έπρεπε.

Σούπερ ευκαιρίες εκατέρωθεν, δεν άλλαξε τίποτα

Με την ώθηση του γκολ του Φεράν Τόρες, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και άγγιξαν πολύ νωρίς το 2-0 με τον ίδιο παίκτη, με τον Όμπλακ να αντιδράει σωστά αυτή την φορά, με την Ατλέτικο να απαντάει με ωραία προσπάθεια και σουτ άουτ του Καρασκό από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Βέλγος, πολύ κεφάτος και δραστήριος ως αριστερός μπακ – χαφ, παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Τερ Στέγκεν με σέντρα – σουτ, χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία λίγο αργότερα, με σουτ άουτ, τον Γκάβι να αγγίζει το 2-0 και τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να απαντάει με ένα ακόμα σουτ άουτ από ιδανική θέση.

Στο τελευταίο ημίωρο, οι δύο προπονητές έκαναν από δύο αλλαγές, αναζητώντας ο μεν (Τσάβι) μεγαλύτερη σιγουριά στην άμυνα και έλεγχο στην μεσαία γραμμή με Έρικ Γκαρθία και Πέδρι, ο δε (Σιμεόνε) τρόπο για να αλλάξει τις συνθήκες του αγώνα, με Πάμπλο Μπάριος, Άλβαρο Μοράτα και, λίγο αργότερα, Σαούλ.

Μεγάλες ευκαιρίες από Γκάβι και, κυρίως, Ραφίνια για το τελειωτικό 2-0, με την Ατλέτικο να απαντάει με (ποιον άλλο;) τον Γκριεζμάν, το τακουνάκι του οποίου ύστερα από πάσα του Μοράτα έβγαλε (ποιος άλλος;) ο Τερ Στέγκεν.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Μάρκος Αλόνσο (61’ Έρικ Γκαρθία), Μπάλντε – Ντε Γιονγκ (78’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Γκάβι – Ραφίνια (90’ Φατί), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (61’ Πέδρι).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Μολίνα, Χιμένες, Σάβιτς, Ερμόσο (79’ Ρεγκιλόν), Καρασκό - Ντε Πολ, Βίτσελ (60’ Πάμπλο Μπάριος), Λεμάρ (67’ Σαούλ) – Κορέα (60’ Μοράτα), Γκριεζμάν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα