Ρεάλ Μαδρίτης: Πήρε θέση στην υπόθεση Νεγκρέιρα, θα σταθεί ενάντια στην Μπαρτσελόνα στην ποινική διαδικασία

Newsroom
Ρεάλ Μαδρίτης: Πήρε θέση στην υπόθεση Νεγκρέιρα, θα σταθεί ενάντια στην Μπαρτσελόνα στην ποινική διαδικασία

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο να παρέμβει στην υπόθεση Νεγκρέιρα όταν ανοίξει το πεδίο των θιγόμενων πλευρών.

Αυτή την Κυριακή (12/03), η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε το Σάββατο, για να αξιολογήσει τα μέτρα που πρέπει να λάβει ο σύλλογος στην «υπόθεση Νεγκρέιρα» . Ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας συμφώνησε να πάρει θέση εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρεάλ διατήρησε την ουδετερότητά της όσον αφορά η λεγόμενη «υπόθεση Νεγκρέιρα». Οι "μερένχες" δεν είχαν σχολιάσει τις κατηγορίες ότι η Μπαρτσελόνα έκανε πληρωμές επί 18 χρόνια στον Νεγκρέιρα, πρώην αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των Μαδριλένων δεν υπέγραψαν το συλλογικό μανιφέστο της La Liga, που συντάχθηκε από 18 συλλόγους της πρώτης κατηγορίας και 22 της δεύτερης, στο οποίο η μόνη άλλη εξαίρεση που δεν συμμετείχε ήταν η... Μπάρτσα. Η αποστασιοποίηση των «Λος Μπλάνκος» ερμηνεύτηκε στο πλαίσιο της συμμαχίας με τους "Μπλαουγκράνα" σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή Super League και η συμφωνία με την CVC για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Ισπανία.

Ωστόσο, ενόψει της επισημοποίησης της διαδικασίας κατά των Καταλανών από την Εισαγγελία της Βαρκελώνης, οι Μαδριλένοι προγραμμάτισαν έκτακτη συνάντηση αυτή την Κυριακή κατά την οποία αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά των Μπλαουγκράνα.

Αναλυτικά οι Μαδριλένοι ανέφεραν τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έλαβε γνώση των σοβαρών κατηγοριών της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης κατά της Μπαρτσελόνα, των δύο προέδρων της, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ καθώς και των πρώην διευθυντών Αλμπέρτ Σολέρ και Όσκαρ Γκράου βάσει πιθανών εγκλημάτων, μεταξύ άλλων, διαφθοράς στον αθλητικό τομέα, στο πλαίσιο των σχέσεων που δημιούργησε ο εν λόγω σύλλογος με τον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών, Ζοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, για την υπεράσπιση των νόμιμων συμφερόντων της, θα εμφανιστεί στη διαδικασία μόλις ο δικαστής την ανοίξει στο κομμάτι των θιγόμενων μερών».

Οι ηγέτες των «Μερένγκες» περίμεναν από την Εισαγγελία να προβεί στο βήμα της κατάθεσης της μήνυσης και, έχοντας όλα τα στοιχεία στα χέρια τους, να εκδώσουν τη δήλωση και να λάβουν την απόφαση να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στη μήνυση τη στιγμή που αυτή θα γίνει δεκτή για επεξεργασία.

Σύμφωνα με τη «Marca» οι «λος μπλάνκος» αισθάνονται επηρεασμένοι από όλα όσα καταγγέλλονται και αυτό που ζητάνε είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αν τελικά αποδειχθεί ότι όλα είναι όπως φαίνονται και ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν στον Νεγκρέιρα χρησιμοποιήθηκαν για να λάβουν πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα