Αλμερία – Μπαρτσελόνα 1-0: Τραγική εικόνα και ήττα – σοκ, στο -7 η Ρεάλ! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Στην χειρότερη φετινή της εμφάνιση, η Μπαρτσελόνα έχασε στην έδρα της προτελευταίας Αλμερία (1-0) και είδε την Ρεάλ Μαδρίτης να μειώνει στους επτά βαθμούς την μεταξύ τους απόσταση στη μάχη τίτλου της La Liga.

Όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την μοναδική ευκαιρία να βρεθεί στο +10 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά το 1-1 της Βασίλισσας με την Ατλέτικο, αλλά με μια κάκιστη εμφάνιση, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της προτελευταίας Αλμερία («ξεκόλλησε» από την ζώνη του υποβιβασμού με την σπουδαία νίκη της) και είδε την μεταξύ τους απόσταση στη μάχη του τίτλου της La Liga, να μειώνει στους επτά βαθμούς.

Ο Ρούμπι, με εξαίρεση τον τραυματία κεντρικό μέσο Γκονσάλο Μελέρο, είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ξεκίνησε με διάταξη 4-4-2, αναζητώντας τρόπους για να ζορίσει την αντίπαλό του.

Ενόψει και του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης (Πέμπτη 02/03, 22:00), ο Τσάβι έκανε μερικό ροτέισον, αφήνοντας εκτός βασικής ενδεκάδας Ζιλ Κουντέ, Ρόναλντ Αραούχο, Αλεχάντρο Μπάλντε και Ραφίνια, ξεκινώντας Σέρτζι Ρομπέρτο ως δεξί μπακ, Έρικ Γκαρθία στο κέντρο της άμυνας και Φεράν Τόρες στην τριάδα της επίθεσης, όπου επανήλθε μετά από τιμωρία στο Europa League ο Γκάβι.

«Μπαμ» του Ελ Μπιλάλ και 1-0!

Φοβερά υποτονικοί στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, κόντρα σε μια ομάδα που ενάλλασσε πίεση ψηλά με… ταμπούρι στην περιοχή της, με τις ευκαιρίες να λάμπουν εκατέρωθεν με την απουσία τους στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ο Τσάβι φώναζε ενοχλημένος ζητώντας αγωνιστική ένταση από τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι… υποχρεώθηκαν να το κάνουν, όταν στο 25ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στην πρώτη ευκαιρία της Αλμερία, αλλά και του αγώνα.

Εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λουίς Σουάρες στην πλάτη του (αργού στη φάση) Αντρέας Κρίστενσεν, ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ βρέθηκε μόνος του προ του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και τον «εκτέλεσε» για το 1-0 (24’).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες και συντριβή στην έδρα της Τζιρόνα με 6-2, μυρίστηκαν… άιμα και άγγιξαν το 2-0 σχεδόν αμέσως μετά, με δύο διαδοχικές ευκαιρίες από Λέο Μπαπτιστάο και Έλι.

Η Μπάρτσα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά από τις 8 Νοεμβρίου (!) του 2022 κόντρα στην Οσασούνα, δεχόμενη γκολ στη La Liga μετά από 300 λεπτά, δεν αντέδρασε ουσιαστικά ούτε μετά το εις βάρος της τέρμα, έχοντας μέχρι την ανάπαυλα μια… υποψία ευκαιρία σε παραλίγο αυτογκόλ του Έλι. Πέραν τούτου, ουδέν.

Χωρίς ιδέες, χωρίς παιχνίδι

Ο Τσάβι, αναζητώντας δημιουργία που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο, άφησε στον πάγκο τον Φραν Κεσιέ και έβαλε στην θέση του τον Ραφίνια, φέρνοντας τον Γκάβι στην μεσαία γραμμή, με τον Βραζιλιάνο στα δεξιά και τον Φεράν Τόρες στα αριστερά της επίθεσης.

Μετά από ένα ακόμα «στείρο» πρώτο 15λεπτο και βλέποντας κατάφατσα την πιθανότητα μιας ήττας εκτός προγράμματος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμούς, χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Φερνάντο, κάνοντας συνεχώς σέντρες άνευ ουσίας στην περιοχή της Αλμερία.

Απεγνωσμένος, ο προπονητής της Μπάρτσα έκανε διπλή αλλαγή, χωρίς βεβαίως να έχει λύσεις στην επίθεση λόγω και της απουσίας του Ανσού Φατί, με Αραούχο και Μάρκος Αλόνσο να παίρνουν τις θέσεις των Έρικ Γκαρθία και Άλμπα, γυρίζοντας τη διάταξη σε 3-4-3.

Οι αλλαγές παικτών και διάταξης δεν απέδωσαν και, μάλιστα, η Αλμερία άγγιξε το 2-0, σε σουτ του Λουίς Σουάρες που κόντραρε στον Αλόνσο για να μην καταλήξει στο βάθος της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Δεν απείλησε καθόλου

Μια σέντρα – σουτ του Φεράν Τόρες που έφυγε λίγο άουτ στο 72’ ήταν η πρώτη «ευκαιρία» της Μπαρτσελόνα, η οποία συνέχιζε να μην έχει ούτε ένα σουτ εντός εστίας (!), με τον Τσάβι να παίζει τα τελευταία του χαρτιά με την είσοδο των νεαρών Πάμπλο Τόρε και Άνχελ Αλαρκόν, γυρίζοντας ουσιαστικά σε… 3-3-4, με τον Αραούχο να προωθείται ουσιαστικά σε ρόλο σέντερ φορ.

Ένα αδύναμο σουτ του Αλαρκόν στα χέρια του Φερνάντο στο 81ο λεπτό ήταν η πρωτή τελική εντός εστίας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν άλλες δύο φάσεις με τον Αραούχο, αλλά εντέλει ηττήθηκαν δικαίως, προβληματίζοντας ιδιαιτέρως ενόψει της καθοριστικής, τελικής ευθείας της σεζόν...

Αλμερία (Ρούμπι): Φερνάντο – Τσούμι, Έλι, Μπάμπιτς, Ακέμε – Εγουάρας (83’ Σάμου Κόστα), Ντε λα Οθ, Ρομπερτόνε (76’ Εμπάρμπα), Λουίς Σουάρες (76’ Ραμαζάνι) – Μπαπτιστάο (83’ Πόθο), Ελ Μπιλάλ (89’ Καΐκι).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο (76’ Πάμπλο Τόρε), Έρικ Γκαρθία (67’ Αραούχο), Κρίστενσεν, Τζόρντι Άλμπα (67’ Μάρκος Αλόνσο) – Μπουσκέτς (76’ Αλαρκόν), Ντε Γιονγκ, Κεσιέ (46’ Ραφίνια) – Φεράν Τόρες, Λεβαντόφσκι, Γκάβι.

Εμφατική νίκη της Θέλτα, σε κίνδυνο η Βαγιαδολίδ

Σημαντικό εντός έδρας τρίποντο μπόρεσε να πάρει η Θέλτα, η οποία επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Βαγιαδολίδ με 3-0. Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα από το Βίγκο ο Γκαμπριέλ Βέιγκα των δύο γκολ στο 32' και το 64' με τον Σεφέροβιτς να έχει ανοίξει το σκορ από το 17ο λεπτό. Χάρη στο αποτέλεσμα αυτό η Θέλτα μπόρεσε να ανέβει ση 13η θέση της La Liga, με τη Βαγιαδολίδ να παραμένει στη 17η, στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 23 αγώνες): Μπαρτσελόνα 59, Ρεάλ Μαδρίτης 52, Ρεάλ Σοσιεδάδ 43, Ατλέτικο Μαδρίτης 42, Μπέτις 40, Ράγιο Βαγιεκάνο 34, Αθλέτικ Μπιλμπάο 32, Μαγιόρκα 31.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα