Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0: Βασιλική «γκέλα» και στο -5 από τη Μπαρτσελόνα!

Αλέξανδρος Λοθάνο

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε σωρεία ευκαιριών κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ του ανίκητου Άλεξ Ρεμίρο, έμεινε στο 0-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και απέχει πλέον πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία πήρε τον άτυπο τίτλο της «πρωταθλήτριας χειμώνα» στη La Liga.

Έκανε, πιθανότατα, την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της σεζόν. Και, παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, μένοντας στο 0-0 με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», δίνοντας την ευκαιρία στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με πέντε βαθμούς, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην ισπανική La Liga.

Χωρίς Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά στο αριστερό άκρο της άμυνας (έπαιξε σε αυτή την θέση στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με την Ατλέτικο), με τον φορμαρισμένο Ντάνι Θεμπάγιος να παίζει βασικός αντί του Λούκα Μόντριτς.

Με Μίκελ Μερίνο και Νταβίντ Σίλβα και πάλι εκτός, ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ δεν έκανε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με τον Αϊέν Μουνιόθ να παίρνει την θέση του Ντιέγκο Ρίκο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Καλύτερη η Ρεάλ, όρθια η Σοσιεδάδ

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με ένταση στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Άλεξ Ρεμίρο, αν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι Βάσκοι στο έκτο λεπτό, όταν ο Αϊέν Μουνιόθ σέντραρε με δύναμη από αριστερά, με τον προωθημένο Αλεξάντερ Σόρλοθ να μην προλαβαίνει για… εκατοστά να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

Η Ρεάλ απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα με καταπληκτική ατομική ενέργεια του Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος ξεπέρασε με «ποδιά» τον Ιγκόρ Θουμπέλδια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ από την βασκική εστία.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από πλευράς ρυθμού και διάθεσης εκατέρωθεν, η Σοσιεδάδ είχε νέα ευκαιρία με τον Ασιέρ Ιγαραμέντι, ο «κεραυνός» του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από λάθος του Νάτσο και πάσα του δραστήριου Αϊέν στον πρώην Μαδριδίστα μέσο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, πατούσαν το αντίπαλο μισό ακόμα και με δέκα παίκτες, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες, απειλώντας με προσπάθειες των Τόνι Κρόος, Φεδερίκο Βαλβέρδε και Καρίμ Μπενζεμά, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν, καλά στημένοι και συμπαγείς στα μετόπισθεν.

Και, ύστερα από σουτ άουτ του Θεμπάγιος, η Ρεάλ έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία για να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ύστερα από λάθος του Μπράις Μέντεθ, ο Μπενζεμά έβγαλε μόνο του τον Βινίσιους προ του Ρεμίρο, αλλά ο τερματοφύλακας της Σοσιεδάδ κέρδισε τον Βραζιλιάνο στο τετ – α – τετ.

Ο Ρεμίρο όρθωσε τείχος

Ο Αλγουαθίλ, καθόλου ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος, έκανε μια αλλαγή μετά την ανάπαυλα, βγάζοντας τον (ταλαιπωρημένο αμυντικά) Αϊέν Μουνιόθ, με τον Ντιέγκο Ρίκο να παίρνει την θέση του.

Η Ρεάλ συνέχισε να κυριαρχεί και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως αυτό να έρχεται, παρά τις τελικές των Βινίσιους (του είπε ξανά «όχι» ο Ρεμίρο), Ροντρίγκο και Βαλβέρδε, την ώρα που Καμαβινγκά και Θεμπάγιος «αλώνιζαν» σε όλο το γήπεδο.

Διπλή αλλαγή των φιλοξενούμενων πριν από την ώρα παιχνιδιού, με Ρόμπερτ Ναβάρο και Πάμπλο Μαρίν να παίρνουν την θέση των (παθητικών και αρνητικών) Μπράις Μέντεθ και Μίκελ Ογιαρθάμπαλ αντίστοιχα, με τον Ιμανόλ να ψάχνει επιτέλους και επιθετική δραστηριότητα από την ομάδα του.

Και αυτή ήρθε με πρωταγωνιστή τον (επίσης πρώην της Ρεάλ) Τακεφούσα Κούμπο, ο οποίος υποχρέωσε τον Κουρτουά να κάνει χαμηλά μια από τις εντυπωσιακές αποκρούσεις που κάνει σε κάθε παιχνίδι ο Βέλγος τερματοφύλακας.

Πλήγμα για την Σοσιεδάδ ο σοβαρός τραυματισμός του Αρίτς Ελουστόντο, με τον Αλγουαθίλ να μεταθέτει τον (συγκλονιστικό) Θουμπέλδια σε ρόλο δεξιού μπακ, γυρνώντας τον Μαρτίν Θουμπιμέντι στο κέντρο της άμυνας.

Παρά τα προβλήματα των φιλοξενούμενων, η κούραση των γηπεδούχων τους επέτρεψε να βγουν με μεγαλύτερο κίνδυνο στην επίθεση, με την Ρεάλ σταθερή στα μετόπισθεν και εξαιρετικά επικίνδυνη στην επίθεση, με τον Ρεμίρο να στερεί ένα γκολ από τον Βινίσιους για άλλη μια φορά και τον Έντερ Μιλιτάο να αγγίζει στη συνέχεια το γκολ.

Στην τελική ευθεία, ο Αντσελότι έκανε τις πρώτες του αλλαγές και έριξε Λούκα Μόντριτς και Μάρκο Ασένσιο αντί του κουρασμένου (πλην εξαιρετικού) Θεμπάγιος και του ανεβασμένου σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια Βαλβέρδε.

Η Ρεάλ συνέχισε να κυνηγάει το γκολ, η Σοσιεδάδ ήλεγξε καλύτερα τον ρυθμό και, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στα τελευταία λεπτά, πήρε έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, κόβοντας δύο πολύτιμους από τη Βασίλισσα στη μάχη της τελευταίας για τον τίτλο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Νάτσο, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά – Βαλβέρδε (78’ Ασένσιο), Κρόος, Θεμπάγιος (78’ Μόντριτς) – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Ελουστόντο (66’ λ. τρ. Ολασαγκάστι), Θουμπέλδια, Λε Νορμάντ, Αϊέν Μουνιόθ (46’ Ντιέγκο Ρίκο) – Μπράις Μέντεθ (55’ Ρόμπερτ Ναβάρο), Θουμπιμέντι, Ιγαραμέντι, Κούμπο – Σόρλοθ (84’ Κάρλος Φερνάντεθ), Ογιαρθάμπαλ (55’ Πάμπλο Μαρίν).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 18 αγώνες): Μπαρτσελόνα 47, Ρεάλ Μαδρίτης 42, Ρεάλ Σοσιεδάδ (19) 39, Ατλέτικο Μαδρίτης (19) 34, Βιγιαρεάλ 31, Μπέτις 31, Οσασούνα (19) 28, Αθλέτικ Μπιλμπάο (19) 26.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα