Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-1: Ατσάλινη Βασίλισσα, ξανά στο +6 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Παρ’ ότι υποχρεώθηκε να παίξει και πάλι χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά, η πρωτοπόρος της La Liga, Ρεάλ Μαδρίτης, βρήκε τον τρόπο να λυγίσει την σκληροτράχηλη Σεβίλλη (3-1) και να αφήσει έξι βαθμούς πίσω την δεύτερη Μπαρτσελόνα, έστω και με ματς περισσότερο.

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης δεν καταλαβαίνει από ηχηρές απουσίες ή αναποδιές. Χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά και παρ’ ότι η Σεβίλλη προέβαλε σθεναρή αντίσταση, έφτασε σε νέα νίκη (3-1) που την φέρνει ξανά στο +6 σε σχέση με τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, η οποία απόψε υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε (23/10, 22:00).

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον νικητή της «Χρυσής Μπάλας» λόγω μυϊκής κόπωσης, ξεκίνησε τον Ροντρίγκο αντί του Γάλλου στην κορυφή της επίθεσης, επαναφέροντας τον Τιμπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, μετά τον τραυματισμό του.

Ο Χόρχε Σαμπαόλι, από την πλευρά του, επέλεξε μια φουλ αμυντική διάταξη χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ και «ψευτό – εννιάρι» τον Ίσκο, στην επιστροφή του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ως αντίπαλος.

Μαγεία Βινίσιους, γκολ Μόντριτς

Υπό συνεχή και καταρρακτώδη βροχή και μετά την αποθέωση των Μπενζεμά και Κουρτουά για την «Χρυσή Μπάλα» και το βραβείο «Γιασίν», οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλλουν από νωρίς τον ρυθμό και την ανωτερότητά τους.

Και, μετά από μια ευκαιρία του Βινίσιους Ζούνιορ που έβγαλε ο Μπόνο, κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Γκονσάλο Μοντιέλ προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Βινίσιους, ο Βραζιλιάνος του έκλεψε την μπάλα, εφόρμησε προς την περιοχή, σταμάτησε την κατάλληλη στιγμή και με εξαιρετική παράλληλη πάσα βρήκε τον Λούκα Μόντριτς ο οποίος, στο 450ό του ματς ως μαδριδίστα, δεν δυσκολεύτηκε στο δεύτερο δοκάρι να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (5’).

Το γρήγορο γκολ του Κροάτη διευκόλυνε το έργο της Ρεάλ, η οποία κινούσε πολύ γρήγορα και σωστά την μπάλα, βοηθούμενη και από το γλιστερό τερέν (το οποίο πάντως είχε προβλήματα, παρ’ ότι καινούργιο), την ώρα που η τριάδα μπροστά (Βαλβέρδε – Ροντρίγκο – Βινίσιους Ζούνιορ) δυσκόλευε την κυκλοφορία της Σεβίλλης, με ασφυκτική πίεση ψηλά.

Ο Ντάνι Καρβαχάλ πρόλαβε τον Έρικ Λαμέλα προτού γίνει πολύ επικίνδυνος απέναντι στον Κουρτουά (11’), με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το 2-0 σε φάουλ του Νταβίντ Αλάμπα όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ (20’) και σε προσπάθεια του Ροντρίγκο που έφυγε άουτ, ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια (21’).

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, η Ρεάλ πλησίασε άλλες δύο φορές στο «γκολ της ηρεμίας», πρώτα με τον Μόντριτς να καθυστερεί για να εκτελέσει (40’), κάτι που συνέβη και με τον Βινίσιους (44’), όταν μόνος του προ του Μπόνο προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να ντριμπλάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η Σεβίλλη, άφαντη στο πρώτο ημίχρονο, απάντησε μόνο στο τέλος, όταν ο αρχηγός Χεσούς Νάβας προσπάθησε να νικήσει τον Κουρτουά, με τον Βέλγο τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα σε διπλό χρόνο.

«Ρεβάνς» Μοντιέλ, ο Λαμέλα το 1-1

Η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο μέρος με παρόμοια τακτική, πιέζοντας ψηλά και κλείνοντας πολύ καλά πίσω, προκειμένου να δυσκολέψει την προσπάθεια της Σεβίλλης να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Κουρτουά.

Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Βινίσιους προσπάθησε να ξεπεράσει τον Μοντιέλ, ο Αργεντινός πήρε ρεβάνς για την φάση του 1-0, έκλεψε την μπάλα και έβγαλε μόνο του τον συμπατριώτη του Λαμέλα, ο οποίος τελείωσε άψογα την φάση προ του Κουρτουά (54’).

Παρά την εξαιρετική της πορεία σε La Liga και Champions League, το γκολ του Αργεντινού επιβεβαίωσε τις αμυντικές αδυναμίες της Ρεάλ, η οποία έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε μόλις πέντε από τα 16 επίσημα παιχνίδια της (Χετάφε και Έλτσε στο πρωτάθλημα, Σέλτικ και Λειψία στην Ευρώπη και Άιντραχτ στο Σούπερ Καπ).

Η ισοφάριση έδωσε φτερά στην Σεβίλλη, η οποία εκμεταλλεύτηκε το «πάγωμα» της Ρεάλ για να πλησιάσει στην ανατροπή, σε σουτ του Ίσκο που σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (57’) και σουτ άουτ του Λαμέλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής (60’).

Η Ρεάλ, η οποία για άλλη μια φορά πλήρωνε το ότι δεν «καθάρισε» (ενώ μπορούσε) το ματς από το πρώτο ημίχρονο, απάντησε με αδύναμο σουτ του Βινίσιους στα χέρια του Μπόνο (59’), ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα σε επικίνδυνη συρτή σέντρα του Καρβαχάλ (63’).

Λυτρωτής Λούκας, νέα γκολάρα Βαλβέρδε

Αργά αλλά σταθερά, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, απείλησαν με Ροντρίγκο, Βαλβέρδε και Βινίσιους, προτού οι αλλαγές του Αντσελότι κάνουν και πάλι το… θαύμα τους στην τελική ευθεία.

Ο Λούκας Βάθκεθ, ο οποίος μπήκε στο 77’, κατάφερε να σκοράρει μόλις δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από κλέψιμο του Ροντρίγκο, συνδυασμό των Βαλβέρδε και Μάρκο Ασένσιο, με τον τελευταίο (επίσης μόλις είχε μπει αλλαγή) να βρίσκει εξαιρετικά τον Βινίσιους Ζούνιορ, με τον Βραζιλιάνο να σερβίρει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του, που ερχόταν από δεξιά του.

Η Ρεάλ δεν έμεινε στο 2-1 που σημείωσε ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση και, δύο λεπτά αργότερα, «χτύπησε» ξανά με τον πιο φορμαρισμένο μέσο στον κόσμο αυτή την εποχή. Ο Βαλβέρδε, περί ου ο λόγος, έπιασε ξανά έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, αιφνιδίασε πλήρως τον Μπόνο, κλείδωσε άλλη μια νίκη της ομάδας του και έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ των Μαδριλένων.

Καλός, άγιος και «Χρυσός» ο Μπενζεμά, αλλά αυτή η Ρεάλ δεν καταλαβαίνει από απουσίες...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (77’ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα (86’ Νάτσο), Μεντί (77’ Ρούντιγκερ) – Τσουαμενί (65’ Καμαβινγκά), Κρόος, Μόντριτς (77’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ.

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπαόλι): Μπόνο – Μοντιέλ, Γκούντελι, Μαρκάο, Άλεξ Τέλες – Ράκιτιτς (76’ Ράφα Μιρ), Χορδάν, Όλιβερ Τόρες (69’ Πάπου Γκόμες) - Χεσούς Νάβας (67’ λ. τρ. Καρμόνα), Ίσκο (76’ Ντιλέινι), Λαμέλα.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε δέκα αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης (11) 31, Μπαρτσελόνα 25, Ρεάλ Σοσιεδάδ (11) 22, Ατλέτικο Μαδρίτης 20, Μπέτις 20, Αθλέτικ Μπιλμπάο 18, Οσασούνα 16, Βιγιαρεάλ 15, Βαλένθια (11) 15.

Ο... πρώην Λι Κανγκ Ιν άλωσε το «Μεστάγια»

Επιτέλους... νίκη για τη Μαγιόρκα, η οποία υπέταξε 2-1 με ανατροπή τη Βαλένθια μέσα στο «Μεστάγια» και ανέβηκε στην 12η θέση. Παρά το προβάδισμα των Νυχτερίδων χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Έντισον Καβάνι (52΄), η ομάδα από τις Βαλεαρίδες Νήσους δεν πτοήθηκε και απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Στο 66΄ο Βεντάντ Μουρίκι έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και έγραψε το 1-1, με τη Μαγιόρκα να πιέζει για το νικητήριο γκολ και τελικά να το βρίσκει με σκόρερ τον (άλλοτε παίκτη της Βαλένθι) Λι Κανγκ Ιν στο 83΄. Μια νίκη που στέρησε για τρίτη σερί αγωνιστική το χαμόγελο από τη Βαλένθια που έχει περιοριστεί στην 9η θέση.

Η Βαγιαδολίδ και το... VAR λύγισαν την Σοσιεδάδ

Σε ένα γεμάτο, αντίθετα με τα όσα μαρτυράει το σκορ του, παιχνίδι η Βαγιαδολίδ ήταν κυρίαρχη και κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (1-0). Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 16' με φανταστικό τελείωμα ο... καυτός Σέρχιο Λεόν. Ο 33χρονος στα τελευταία πέντε ματς έχει σκοράρει ισάριθμα τέρματα!

Μπόλικη δουλειά στην αναμέτρηση είχε το VAR, που χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για ακύρωση γκολ. Αρχικά, στο 11ο λεπτό για τους γηπεδούχους για γκολ του Μόντσου και στο 45' και το 83' για τους φιλοξενούμενους, για γκολ των Τακεφούσα Κούμπο και Μαρτίν Θουμπιμέντι αντίστοιχα. Κάπως έτσι, το 1-0 έμεινε ως τη λήξη του ματς. Το τρίποντο αυτό ανέβασε τη Βαγιαδολίδ στην 11η θέση με τη Σοσιεδάδ να παραμένει, προς το παρόν τουλάχιστον, 3η.

Θρίαμβος της Ράγιο με τρεις αποβολές!

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της La Liga, η Ράγιο Βαγιεκάνο θριάμβευσε με 5-1 επί της Κάντιθ στο Βαγιέκας, σε ένα ματς που τα είχε όλα. Ο Ισαάκ Καρθελέν πάτησε εντός περιοχής τον αστράγαλο του Άλβαρο Γκαρθία στο 42' και μετά από παρέμβαση του VAR το πέναλτι καταλογίστηκε, όπως και η αποβολή του μπακ της Κάντιθ.

Ο Ίσι Παλαθόν ευστόχησε από τα έντεκα βήματα ανοίγοντας το σκορ, και σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα πριν την ανάπαυλα, αφού στο 45+2' και πάλι ο Άλβαρο Γκαρθία βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με άπιαστο αριστερό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τα προβλήματα για τους Ανδαλουσιανούς δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μέσα σε εννιά λεπτά στο δεύτερο μέρος (52'-61') ο Ρουμπέν Αλκαράς αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με εννιά ποδοσφαιριστές για το τελευταίο ημίωρο του αγώνα.

Ο Φλοριάν Λεζέν εκμεταλλεύτηκε μάλιστα την εκτέλεση του φάουλ που έφερε την δεύτερη κάρτα του Ισπανού χαφ και έκανε το 3-0 με υπέροχο χτύπημα, ενώ ο Σέρχιο Καμέγιο στο 79' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μαδριλένων ευστοχώντας σε τετ-α-τετ. Το μόνο που κατάφερε η Κάντιθ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 82' με το απίστευτο αυτογκόλ του Ιβάν Μπαγιού, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα στο πρόσωπο από την απομάκρυνση του Λεζέν πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ραντί Ντεκά αποβλήθηκε στο 87' για χτύπημα εκτός φάσης στον Φάλι αφήνοντας και την Ράγιο με δέκα παίκτες, προτού ο Λεζέν με δεύτερο προσωπικό γκολ γράψει προ κενής εστίας το τελικό 5-1 στο 89'. Μετά τη νίκη της, η Ράγιο έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται στην 10η θέση της La Liga, ενώ η Κάντιθ για ακόμα μια αγωνιστική δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και κινδυνεύει πάντα, ούσα στην προτελευταία θέση με μόλις 7 βαθμούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα