Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3: Νίκησε και το… VAR, στο +6 από τη Μπαρτσελόνα (vid)

bet365

Παρ’ ότι της ακυρώθηκαν τρία γκολ μέσω VAR για οφσάιντ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε από την έδρα της ουραγού Έλτσε (3-0) με γκολάρες των Βαλβέρδε – Μπενζεμά – Ασένσιο και άφησε έξι βαθμούς πίσω της τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, έστω και με ματς περισσότερο.

Όταν παίζει η πρωτοπόρος της La Liga (Ρεάλ Μαδρίτης) με την ουραγό (Έλτσε), η έκπληξη φαντάζει απίθανη. Η Βασίλισσα, πάντως, φρόντισε να εκμηδενίσει τις πιθανότητες της αντιπάλου της, νίκησε και το… VAR που της ακύρωσε (ορθά) τρία γκολ και, με εκτός έδρας 3-0, άφησε έξι βαθμούς πίσω τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, η οποία υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Βιγιαρεάλ (Πέμπτη 20/10, 22:00).

Ο Χόρχε Αλμιρόν, στο πρώτο του ματς στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο» στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Έλτσε, είχε και πάλι στη διάθεσή του τον Αργεντινό άλλοτε επιθετικό της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ, ο οποίος επέστρεψε από τιμωρία.

Ο Κάρλο Αντσελότι, από την πλευρά του, έκανε μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο νικηφόρο Clasico κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ αντί του Φερλάν Μεντί (και τον Νταβίντ Αλάμπα να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας) και τον Ροντρίγκο αντί του Ορελιέν Τσουαμενί, την θέση του οποίου στη μεσαία γραμμή πήρε το «πολυεργαλείο» Φεδερίκο Βαλβέρδε.

Σημείωσε τρία γκολ, μέτρησε το ένα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από νωρίς με πιο δραστήριο τον Βινίσιους Ζούνιορ ο οποίος, ύστερα από καταπληκτική ομαδική προσπάθεια, σέρβιρε το γκολ στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας», όμως, δεν μπόρεσε να το πανηγυρίσει, καθώς ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ… χιλιοστών (6’).

Ότι… σταμάτησε το οφσάιντ και ο Κάρλος Κλερκ κάτω από τα δοκάρια σε σουτ του Μπενζεμά, δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Έντγκαρ Μπαδία στη συνέχεια της φάσης, σε σουτ του Βαλβέρδε από το ύψος της μεγάλης περιοχής (12’).

Ο Ουρουγουανός μέσος, σε καταπληκτική κατάσταση φέτος, σκόραρε για τρίτη φορά με σουτ εκτός περιοχής (!), είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα μαζί με τον Βινίσιους Ζούνιορ (από πέντε γκολ έκαστος) και πανηγύρισε ως… Βούδας σε περισυλλογή α λα Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Ποιος ξέρει, ίσως ήταν ένα «καρφί» για την ανάδειξη της Μάντσεστερ Σίτι σε κορυφαία ομάδα του 2022, όταν η Ρεάλ ήταν αυτή που κατέκτησε το Champions League, αποκλείοντας μάλιστα στα ημιτελικά τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ιδιαιτέρως κεφάτη στο πρώτο ημίχρονο η Βασίλισσα, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και στην επίθεση έκανε εξαιρετικούς συνδυασμούς, όπως αυτός στο ακυρωθέν γκολ του Μπενζεμά, αλλά και στο (επίσης ακυρωθέν) γκολ του Αλάμπα, σε μια φάση όπου ο Μπενζεμά είναι και πάλι, χιλιοστά οφσάιντ, προτού σερβίρει στον Αυστριακό αμυντικό (28’).

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν… σφυγμό μόνο όταν η Ρεάλ χαλάρωνε, με τον Τέτε Μορέντε να έχει σουτ άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή (19’) και τον Νίκο να βλέπει τον Αντρέι Λούνιν να του βγάζει κόρνερ μια προσπάθεια που… μύριζε γκολ (30’). Ακόμα και έτσι, πάντως, αν δεν ήταν το VAR, η Έλτσε θα είχε πάει στα αποδυτήρια με ένα βαρύ, αλλά δίκαιο, 3-0 εις βάρος της.

Μια, δύο, στη τρίτη ο Μπενζεμά

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου (47’), ο Μπογέ άγγιξε το 1-1, όταν έπιασε εξαιρετικό βολέ και έστειλε μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν, ο οποίος δεν είχε πολλή δουλειά μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι γηπεδούχοι, με το σκορ στο εύθραυστο 0-1, μπήκαν αποφασισμένοι να είναι πιο ανταγωνιστικοί και προβλημάτισαν την Ρεάλ, η οποία άργησε να πάρει… μπρος, αν και δημιούργησε προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ – ηρεμία με τον Μπενζεμά, ο οποίος δοκίμασε τα ρεφλέξ του Μπαδία.

Ο Γάλλος βαρέθηκε να… βγαίνει οφσάιντ, αλλά στο 61ο λεπτό του ακυρώθηκε μέσω VAR και ένα ακόμα γκολ, αυτή τη φορά όμως για οφσάιντ του Ντάνι Καρβαχάλ. Εκνευριστικές για τους Μαδριλένους, αλλά ορθές όλες οι αποφάσεις.

Από το πιθανό 0-2 παραλίγο να περάσουμε στο 1-1 (69’), όταν ο Μπογέ βρήκε εξαιρετικά στο δεύτερο δοκάρι τον Κλερκ, την προσπάθεια του οποίου αποσόβησε με εξαιρετική απόκρουση ο Λούνιν, υπενθυμίζοντας γιατί, όχι και πριν από πολύ καιρό, θεωρούταν ένας από τους κορυφαίους νεαρούς τερματοφύλακες στον κόσμο.

Εντέλει, ο Μπενζεμά βρήκε το γκολ που έψαχνε και άξιζε (75’), ύστερα από καταπληκτικό συνδυασμό και τακουνάκι του Ροντρίγκο, με τον Καρίμ να γελάει από αμηχανία και κάνοντας το «σήμα» του VAR στους πανηγυρισμούς, για προφανείς λόγους βεβαίως!

Αφού ο Μπαδία απέτρεψε το δεύτερο γκολ του Βαλβέρδε, ο Μάρκο Ασένσιο έβαλε στο 89’ το κερασάκι, ολοκληρώνοντας με τυχερό πλασέ μια ακόμα καταπληκτική ομαδική προσπάθεια μιας Ρεάλ που είχε πολλά κέφια...

Έλτσε (Χόρχε Αλμιρόν): Έντγκαρ Μπαδία – Παλάσιος, Βερδού, Μπίγας, Κλερκ – Τέτε Μορέντε, Μασκαρέιγ (80’ Κίνα), Ραούλ Γκούτι (62’ Χοσάν), Νίκο (62’ Γκουμπάου) – Πέρε Μίγια, Μπογέ (80’ Πόνσε).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ (89’ Λούκας Βάθκεθ), Ρούντιγκερ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα (90’ Νάτσο) – Μόντριτς (63’ Τσουαμενί), Κρόος (81’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε – Ροντρίγκο, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (81’ Ασένσιο).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε δέκα αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 28, Μπαρτσελόνα (9) 22, Ρεάλ Σοσιεδάδ 22, Ατλέτικο Μαδρίτης 20, Μπέτις 20, Αθλέτικ Μπιλμπάο 18, Βιγιαρεάλ (9) 15, Βαλένθια 15.

Τετράστερη Βαγιαδολίδ, ισοπέδωσε τη Θέλτα

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Βαγιαδολίδ τη μονομαχία της απέναντι στη Θέλτα, αφού ο σύλλογος του (μεγαλομέτοχου) Ρονάλντο επικράτησε 4-1 και ανέβηκε στην 11η θέση. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Ρόκε Μέσα στο 32', με τον Όσκαρ Ροντρίγκεθ να ισοφαρίζει στο 43'. Ο Χοακίν Φερνάντεθ έδωσε ξανά το προβάδισμα στο 62' στη Βαγιαδολίδ, η οποία βρήκε δυο ακόμα γκολ με τον Σέρχιο Λεόν (74', 79'), σφραγίζοντας μια επιβλητική νίκη.

Τρένο η Σοσιεδάδ, νίκησε τη Μαγιόρκα και ανέβηκε τρίτη

Καμία στάση για την εντυπωσιακή Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία επικράτησε 1-0 της Μαγιόρκα και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της. Το γκολ του Μίκελ Μερίνο από το τέταρτο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει το τρίποντο στους Βάσκους που έπιασαν τη Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση της La Liga με ματς περισσότερο (υστερούν στην ισοβαθμία).

Όλα στο «μηδέν» ανάμεσα σε Κάντιθ και Μπέτις

Ευκαιρία να «πιάσει» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Σοσιεδάδ στην δεύτερη θέση της La Liga έχασε η Μπέτις στο «Μιραντίγια» μένοντας στο 0-0 κόντρα στην Κάντιθ. Οι Ανδαλουσιανοί έμειναν έτσι στους 20 βαθμούς και την ισοβαθμία με την Ατλέτικο στην 4η θέση, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη παραμένοντας στην προτελευταία θέση και τους 7 βαθμούς, όσους δηλαδή και η Αλμερία και έναν λιγότερο από την Χιρόνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα