Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ισπανική αστυνομία εντόπισε πέντε οπαδούς που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Βινίσιους

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ισπανική αστυνομία εντόπισε πέντε οπαδούς που φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Βινίσιους

bet365

Η ισπανική αστυνομία εντόπισε πέντε άτομα που είναι υπεύθυνα για τα ρατσιστικές συνθήματα που απευθύνονταν στον Βινίσιους πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης το βράδυ της Κυριακής. Τρεις φέρονται να είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι θα τους αποβάλει οριστικά από το κλαμπ.

Η ισπανική αστυνομία έδρασε άμεσα και εντόπισε τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης κατά του Βραζιλιάνου αστέρα της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ. Οι αρχές εντόπισαν πέντε άτομα που είναι υπεύθυνα για τα ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του διεθνούς εξτρέμ πριν από το ντέρμπι της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Τρεις φέρονται να είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Ατλέτικο Μαδρίτης και ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι θα τους αποβάλει οριστικά από το κλαμπ.

Η ισπανική επιτροπή κατά της βίας εξέτασε την Πέμπτη τα αποδεικτικά στοιχεία που τους έστειλε η La Liga και συνέστησε να γίνονται ανακοινώσεις σε όλα τα στάδια σε αγώνες που παίζονται αμέσως μετά το διάλειμμα για τις διεθνείς αναμετρήσεις. Προέτρεψαν επίσης έντονα τους συλλόγους να συλλάβουν τους υπεύθυνους για ρατσιστική κακοποίηση μόλις αυτή συμβεί, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, χωρίς καθυστέρηση.

Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η κακοποίηση κατά του Βινίσιους είναι μια θετική εξέλιξη σε ένα θέμα που κηλιδώνει διαχρονικά τον αθλητισμό (και την κοινωνία), αλλά μια αναφορά στο ισπανικό ραδιόφωνο το βράδυ της Πέμπτης υποδηλώνει την απροθυμία να κατηγοριοποιηθούν οι ήχοι πιθήκων ως ρατσιστική κακοποίηση που τιμωρείται βάσει νόμου, κάτι που εμποδίζει τον αγώνα για την αλλαγή!

Όπως αναφέρθηκε στο «Cope» από τις πέντε υποθέσεις που προσήχθησαν πρόσφατα στον εισαγγελέα, οι τρεις έκλεισαν χωρίς να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς κακοποιήθηκε ρατσιστικά από θεατές σε έναν αγώνα στο γήπεδο της Εσπανιόλ τον Ιανουάριο του 2020 και αυτή η υπόθεση βρίσκεται υπό επεξεργασία. Αλλά άλλες υποθέσεις που πέρασαν στον εισαγγελέα απορρίφθηκαν. Μία ήταν εναντίον κάποιου που κακοποίησε ρατσιστικά τον εξτρέμ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Νίκο Γουίλιαμς, κι έκλεισε επειδή, σύμφωνα με τον Cope, η αστυνομία εξέτασε τη δραστηριότητα του δράστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν ρατσιστική η συμπεριφορά του.

Μια άλλη υπόθεση που αφορούσε στον Βινίσιους και σε ρατσιστική επίθεσή στο Καμπ Νόου έκλεισε γιατί παρά το γεγονός ότι η La Liga έστειλε εικόνες και αποδείξεις ρατσιστικής συμπεριφοράς, η τοπική αστυνομία δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον ένοχο.

Και μια τρίτη υπόθεση, που αφορούσε επίσης τον Βραζιλιάνο, που κακοποιήθηκε στη Μαγιόρκα, έκλεισε επειδή ο εισαγγελέας δεν θεώρησε ότι οι διαθέσιμες αποδείξεις με τους ήχους των πιθήκων και την χρήση της προσβολής: «πήγαινε και διάλεξε μπανάνες» ήταν επαρκείς για να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Φράνκο δήλωσε στο Cope την Πέμπτη: «Εκεί που δεν θα φτάσει ο νόμος, ο ίδιος ο αθλητισμός πρέπει να αναλάβει δράση για να αποδώσει δικαιοσύνη»!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα